Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ewka i haker'][IMG]http://wd7.photoblog.pl/lvp4/201009/5F/75019356.jpg[/IMG][/QUOTE]

fajne zdjęcie szkoda że "zepsute" w programie graficznym=>przeostrzone....

Posted

[I][B]Dzięki dziewczyny, każda krytyka się przyda :p[/B][/I]

[I][B]A to dzisiaj zrobiłam.[/B][/I]

[IMG]http://lh5.ggpht.com/_kZ7gnoM8qRc/TI5S1aCV69I/AAAAAAAACJM/2haXIyqrWw4/s512/IMG_6596.JPG[/IMG]

[I][B]I jak?[/B][/I]

Posted

Rinuś - trochę mnie drażni to niebo. Następnym razem spróbuj ustawić się tak aby nie było go widać ;)
Ostatnio też walczyłam z portretem :eviltong:
[IMG]http://farm5.static.flickr.com/4104/4971508415_0fcb83e1f1_z.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Chantell']Mi się podoba. ale co to za kropka biała nad łebkiem?[/QUOTE]
[I][B]To zapewne komar ,których było tam mnóstwo,bo generalnie tam jest taka glina, bo woda wczoraj dopiero opadła po zalaniu...[/B][/I]
[quote name='Moniek193']Ładne, ale ciemne, takie odnoszę wrażenie ;)[/QUOTE]
[I][B]Jak zmieniłam deliaktnie ustawienia to już pies był przepalony :shake:[/B][/I]
[quote name='Korenia']Rinuś bardzo fajne :) Ja bym chyba zrobiła z niższego poziomu :)[/QUOTE]
[I][B]Właśnie już nie mogłam się położyć bo jak napisalam wyżej tam byla glina i mnóstwo robactwa:p[/B][/I]
[quote name='kaasik91']Rinuś - trochę mnie drażni to niebo. Następnym razem spróbuj ustawić się tak aby nie było go widać ;)
[/QUOTE]
[I][B]hmm, ale widzisz jakbym zrobiła tak jak sugeruje Korenia czyli z niższego poziomu zrobiła zdjęcie to już w ogóle byłoby widać niebo...zawsze mogę je uciąć ,ale wydaje mi się wtedy zdj traci to coś...[/B][/I]

[I][B]ps. piękny portret.[/B][/I]

Posted

[quote name='Rinuś']
[I][B]hmm, ale widzisz jakbym zrobiła tak jak sugeruje Korenia czyli z niższego poziomu zrobiła zdjęcie to już w ogóle byłoby widać niebo...zawsze mogę je uciąć ,ale wydaje mi się wtedy zdj traci to coś...[/B][/I]

[I][B]ps. piękny portret.[/B][/I][/QUOTE]
Nie chodzi mi o samą zmianę poziomu z którego robiłaś zdjęcie a o przesunięcie się w prawo bądź lewo tak aby korony drzew ,które są w tle bardziej przysłaniały to niebo:roll: [SIZE=1]sorry ale ja nie potrafię kompletnie tłumaczyć:shake::eviltong:[/SIZE]

Posted

[quote name='kaasik91']Nie chodzi mi o samą zmianę poziomu z którego robiłaś zdjęcie a o przesunięcie się w prawo bądź lewo tak aby korony drzew ,które są w tle bardziej przysłaniały to niebo:roll: [SIZE=1]sorry ale ja nie potrafię kompletnie tłumaczyć:shake::eviltong:[/SIZE][/QUOTE]

[I][B]ok , zrozumiałam :evil_lol: i w sumie masz rację, ale mi to niebo też nie przeszkadza:eviltong:[/B][/I]

Posted

[quote name='Rinuś'][I][B]ok , zrozumiałam :evil_lol: i w sumie masz rację, ale mi to niebo też nie przeszkadza:eviltong:[/B][/I][/QUOTE]
Nie no spoko :eviltong: każdy gust jest inny ;)

Posted

[quote name='kaasik91']
[IMG]http://farm5.static.flickr.com/4104/4971508415_0fcb83e1f1_z.jpg[/IMG][/QUOTE]
Świetny, mnie się podoba. Doświetlałaś to zdjęcie ?

Posted

[quote name='Shel']O zachodzie i wschodzie zawsze jest równe światło ;)[/QUOTE]
Tak, wiem. Ale myślałam,że może to jest doświetlone,bo liczyłam na parę wskazówek ad dobrego doświetlenia,które wygląda naturalnie :P

Posted

[quote name='Justa']i pewnie jasne szkiełko?
mogę zapytać jakie? bo nie mam podglądu ex.[/QUOTE]
jasne szkiełko to z pewnością.

Z innej beczki:
Czy macie jakieś doświadczenie,albo czy potraficie podpowiedzieć,które szkło kupić? Pytam od strony technicznej (nie patrząc na cenę) o:
Sigmę 70-200 mm f/2,8 vs Nikkor 80-200 mm f/2,8 - ceną się różnią, zdecydowanie. Ale jak mam inwestować,to chcę coś dobrego. Zależy mi głównie na AF - szybkim i sprawnym. Wiem,ze sigma ma silnik HSM,ale chyba nikon to nikon ?!
Ktoś potrafi mi podpowiedzieć ?
W testach wychodzą porównywalnie. Ale testy były na body D200, ja mam D80 - to różnica.
No i nie wiem jak z tym AF w praktyce. Nie mam ja tego sprawdzić. Hmmm...:hmmmm:

Posted

[quote name='Bolsbokser']jasne szkiełko to z pewnością.

Z innej beczki:
Czy macie jakieś doświadczenie,albo czy potraficie podpowiedzieć,które szkło kupić? Pytam od strony technicznej (nie patrząc na cenę) o:
Sigmę 70-200 mm f/2,8 vs Nikkor 80-200 mm f/2,8 - ceną się różnią, zdecydowanie. Ale jak mam inwestować,to chcę coś dobrego. Zależy mi głównie na AF - szybkim i sprawnym. Wiem,ze sigma ma silnik HSM,ale chyba nikon to nikon ?!
Ktoś potrafi mi podpowiedzieć ?
W testach wychodzą porównywalnie. Ale testy były na body D200, ja mam D80 - to różnica.
No i nie wiem jak z tym AF w praktyce. Nie mam ja tego sprawdzić. Hmmm...:hmmmm:[/QUOTE]
Kto mi pomoże ?