Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malagos']

Takie cudko czeka na ratunek w schronisku w Olsztynie! koteczka, juz ostrzyżona, troche odkarmiona, ale chora na kk. Nie ma mozliwosci wykonania badać na białaczke i FiV. Ma jej Ania i Kropka zalozyć wątek.... :shake:

a wiadomo w jakim wieku? Patsi z Bytomia pytała dzisiaj o persika

Posted

to pw od Ania i Kropka z Olsztyna:
Witaj
Pamiętasz jak mówiłam Ci o tej biednej koteczce perskiej. Kicia była w fatalnym stanie. Gdy została znaleziona jej sierść była jednym wielkim kołtunem, pokrytym odchodami i błotem. Kociczka była wychudzona i chora. Do tego wszystkiego była w ciąży. Teraz kotka jest ogolona i troszkę przytyła. Cały czas jest leczona, jednak bardzo wolno wraca do zdrowia. Bardzo pilnie potrzebuje domku, chociaż tymczasowego. U nas wszystkie tymczasy zajęte.

oraz:

Kotka ma koci katar. Niestety nie może trafić do domu, w którym nie będzie mogła być odizolowana od innych kotów. badań nie miała robionych, schronisko nie ma możliwości zrobienia badań. Nie wiem nawet do kogo zwrócić się o pomoc. Nie znam dobrze kociarzy.

Posted

Co to jest Vitopar i gdzie go kupić? tak na wszelki wypadek ;).

A dlaczego tej kici z Olsztyna nie można wykonać badań? :crazyeye:. Jak jest kasa na badania i chęć weta to wszystko można :mad:

Cudnie, że Borysek zaczyna się robić domowym kotkiem.

Posted

Dzis była strasznie poteżna burza, ciemno w środku dnia, ulewa jak diabli.A ja patrzę, z pokoju gościnnego na dole wychodzi Borysek i myk, do siebie na górę. Czyli powolutku zwiedza mieszkanie.

Posted

Tak prawdę powiedziawszy to on mało podobny do siebie ;), ale te oczy..................tak samo piękne. Tylko teraz spokojne i ufne. To wszystko dzięki Tobie, Małgosiu :loveu:

Posted

malagos napisał(a):
miałam dawno o to zapytać, ale zapominałam - ta ucięta końcówka uszka lewego to świadczy o kastracji wolożyjącego kota?

nie wiem czy w jego przypadku ale najczęściej tak