Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no tak! w jak najlepszej :D

przyjaciele na zawsze hihi ;) Gacek mały cwaniak i prowodyr, a Diego robi wszystko to, co Gacek :eviltong:
rzadko się kłócą, ale Gacek to taki mały nerwus (jaki pan taki kram, prawda...;)) i czasem w zabawie wybuchnie hihi :evil_lol:

Posted

na awanturowaniu się :eviltong: nagle na serio zaczyna się wkurzać :diabloti:

tak samo jest jak leży na łóżku i chcemy go przesunąć
zaraz się głośno awanturuje :D nie ugryzie ani nic, i oczywiście daje się przesunąć
tylko kłapie paszczą hihi i warczy :loveu: a my się śmiejemy

Posted

sleepingbyday napisał(a):

a parówki sojowe sa BŁEEE!!! :eviltong:

to nieprawda. protestuję!!! ostatnio kupiłam w carefourze sojowe kiełbaski chili. chcialam zobaczyc jak smakują, ale......smakowaly jak prawdziwe mięso i nie mogłam przełknąć:evil_lol:. Ale jesli ktos lubi mięso to smakują wysmienicie. Ja i mój TZ nie czujemy różnicy. tyle ze nie są tłuste i nie mają oblesnych białych chrząstek i innych świnstwek w srodku...bleeeeeeeee

Posted

o dziwne. my czujemy. a TZ wierzyć możecie :)

dla nas nie smakuje to jak mięso, widać zależy od smaku danej osoby

ja w ogóle nie lubię udających mięso produktów
bo jakoś nie kręci mnie ten smak :p

Posted

właśnie chciałam zapytać, skąd Ty Charly, niby wiesz jak to smakuje? :eviltong:

parówki, z tego co pamiętam, smakowały jak papier hihi :evil_lol: tektura, tłuszcz i świnia. ale na szczęście i ja zapominam już... :lol:

Charly, a TZ bezmięsny? czy nie ma wyboru hihi?

Posted

no ale my np. tylko chilli lubimy
wędzone są gorsze a normalnych w ogóle nie próbowaliśmy hihi :evil_lol:

wczoraj Gacuś dostał od TZta taką piłeczkę --> http://www.karusek.com.pl/img_prod/n/n_2231.jpg
próbowaliśmy już rozmiaru mini - pogryzł
większego... - pogryzł hihi a niby do psyka miała mu sie nie zmieścić
więc TZ kupił XXL :P dla ONków.... zgadnijcie co zrobił Gacek? :evil_lol:

nie - nie zdążył pogryźć, nie uszkodził jej, ale wziął w zęby spokojnie :razz:

generalnie cała zabawa teoretycznie polegać ma na tym, że kula czy piłka, jest pusta w środku i ma taką dziurke na żarcie, które - kiedy pies toczy piłkę - wysypuje się i nagradza go za inteligencję hihi ;)

Gacek woli jednak destrukcję :evil_lol: a piłka tania nie była :razz: i dam ją na bazarek, mimo, że Gacek spędził resztę wieczoru już późnego na siedzeniu pod szafką, na której piłka leżała i cichym jęczeniu z wywalonym na podłogę jęzorem.

przedziwne jest też to, to że za każdym razem, kiedy wchodzimy do domu z jakąś nową psią zabawką - on od razu wie, że to jest psia zabawka i płacze, jęczy, piszczy, modli sie do tego. :diabloti: no dobra... to nie jest takie przedziwne ;)

well, kolejna zabawka nie zdała egzaminu :evil_lol:

Posted

U mnie pomimo wieeeelu zabawek najbardziej sprawdzaja sie kije znalezione na spacerach.Nieraz maszerowała z drągiem w pysiu,/na szerokosc drogi/Jesli to było przed zimą smiałam sie,ze gromadzi opał na zime.Zabrac sobie nie da,predzej bym jej zeby złamała ,niz ona popusci....Pozdrawiam wszstkich serdecznie"ludzów i psów:evil_lol:"

Posted

kijki lubi, ale potem mam je w łóżku :D znaczy ich resztki :D
uwielbia szarpanie i to cudowny wstęp do obrony :evil_lol::diabloti:

ale kocha piłki, więc pomyśleliśmy, że takie coś byłoby fajne
no i jest fajne :diabloti: i to jak!

taka zabawa w turlanie z wypadaniem, to dla niego za duża geriatria chyba :roll:
za to Diego raczej by nie ogarnął o co kaman :razz:

Posted

oh on by zgryzł no właśnie :)

nawet ma aporcik do ćwiczeń drewniany, to też ma ochotę go jak bóbr obgryźć :diabloti:

ulubione zabawki to piłki tenisowe i węzełek :p
i każda nowa :P

on jak widzi coś nowego to pcha się, jęczy, płacze
jak dzieciak normalnie, straszny samolub z niego wychodzi hihih :shake::evil_lol:

Posted

Studies in England and Germany have proved that hedgehogs who have been properly looked after in captivity over the winter, and are healthy when released, have no problems reintegrating into the wild and reproducing. Hedgehogs have been marked at release, or fitted with radio transmitters and so could be found again. Manfred Schubert a hedgehog researcher in Dresden (Leader of the "Berlin Hedgehog Research Group") found 76.5% of the 111 animals he had previously released.

ooh jest szansa, że Jeży wróci do nas hihi

Posted

szkoda, ze mu Mru nie zalozyłas jakiegos nadajniczka- byśmy go mogli sledzić a tak to nic nie wiemy. nie wiemy czy ma rodzinę, co robi calymi dniami...nic nie wiemy:placz:

Posted

dzisiaj Mru byłas z nami razem z jeżem - było babskie spotkanie i zachwycałyśmy się Jeżym ...

Milo było się z Wami spotkać poza dogo - gdzieś jeszcze Gacek przebiegl ... :)

Pozdrawiamy!