Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wielki Piatek byl tragiczny dla malutkiej suczki,ktora znalazla sie sama na dworcu w Sopocie.Weszla na tory,nie potrafila wskoczyc na bardzo wysoki betonowy nasyp,nadjechal pociag i... jakim cudem przezyla-nie wiadomo,pociag uciał jej noge...Zaalarmowane schronisko,na miejsce pojechal pracownik,w miedzyczasie jakis dobry czlowiek juz zabral suczke i pojechal do weterynarza.Suczka przeszla operacje i zyje....

Niesamowity pies.Otumaniona lekami przeciwbolowymi,w ogromnym stresie,cieszy sie do opiekunki i daje jej buziaczki.Wielka rana zamiast nogi,a ona lize po twarzy.
Nawet podawanie kroplowki i zmiane opatrunku odbiera jako pieszczote,bo ktos przy niej wtedy jest...
Wlasciciele jeszcze jej nie szukali.Suczka jest zadbana i widac,ze ktos uczyl ja dawania tych buziaczkow :-( Jedyna nadzieja,ze ja odbiora,bo inaczej-cale jej cierpienie na nic.

W schronisku dostala imie Pasja...

Posted

o shit!:placz::placz::placz::placz:
a byłam pewna że przywykłam do masakr, do cierpienia jakie spotykam na Dogo...o nieee nie przywykłam:-(:-(:-(

Malenka jaka Ty dzielna i kochana! Gdzie są właściciele, niech zabiorą, niech kochają dalej mimo, że już bez nózki!!!

Pasja...właścicielu błagam leć po nią! Leć do schroniska i ratuj, ratuj to pse serce, bo wydajemi się, że ono teraz bardziej boli niż ta rana po nóżce...

Posted

Jeżeli kogoś będzie odstraszac brak kończyny,to nie zasługuje na tą dzielną,piękną sunię.Niech spada.
To cud,że udało jej się przeżyc na tych torach

Posted

To szycie operacyjne jest bardzo rozległe. Mój Boże. :-( Czy zrobiono dla niej wszystko, co w danym momencie było możliwe? Czego suni potrzeba poza oczywistością - domek. Biedna, nagle będzie musiała nauczyć się chodzić na 3 nóżkach. Na pewno potrzeba jej domku bez schodów lub z ich minimalną ilością. Brak nóżki zaburzy cała statykę ciała.:placz:

Posted

ojej chodzę i myślę o tej bidulce...chcę wierzyć w lduzi, chcę wierzyć że przylecą, oszaleją z radości, że się znalazła i nawet nie spojrzą na brak nóżki...
zwierzaki bez nóżek są kochane, przecież nie będzie jej to przeszkadzało bardzo...
brat z tyłu parsknął...on najlepiej wie, że zwierzaki są fajne nawet bez jednej nogi no...bo mu taki prezent zrobiłam...

Pasja, Pasja żeby oni jak najszybciej po Ciebie przyszli!!słuchajcie może ogłoszenia faktycznie? papierowe? po lecznicach, po miejscach gdzie wolno? jeśli trzeba to ja się tym zajmę jak wrócę!

albo do gazety...przecież to wyjątkowy przypadek!

Posted

Betbet napisał(a):
słuchajcie może ogłoszenia faktycznie? papierowe? po lecznicach, po miejscach gdzie wolno? jeśli trzeba to ja się tym zajmę jak wrócę!

albo do gazety...przecież to wyjątkowy przypadek!

tak zrobimy.Tylko,czy z gazeta sie uda? Millarca ma telefon do dziennikarza,ktorzy przyjezdza robic fotki i pisac o psach.
Majga-tak,w tym momencie,w warunkach schronu,robi sie dla niej wszystko.