brazowa1 Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Wielki Piatek byl tragiczny dla malutkiej suczki,ktora znalazla sie sama na dworcu w Sopocie.Weszla na tory,nie potrafila wskoczyc na bardzo wysoki betonowy nasyp,nadjechal pociag i... jakim cudem przezyla-nie wiadomo,pociag uciał jej noge...Zaalarmowane schronisko,na miejsce pojechal pracownik,w miedzyczasie jakis dobry czlowiek juz zabral suczke i pojechal do weterynarza.Suczka przeszla operacje i zyje.... Niesamowity pies.Otumaniona lekami przeciwbolowymi,w ogromnym stresie,cieszy sie do opiekunki i daje jej buziaczki.Wielka rana zamiast nogi,a ona lize po twarzy. Nawet podawanie kroplowki i zmiane opatrunku odbiera jako pieszczote,bo ktos przy niej wtedy jest... Wlasciciele jeszcze jej nie szukali.Suczka jest zadbana i widac,ze ktos uczyl ja dawania tych buziaczkow :-( Jedyna nadzieja,ze ja odbiora,bo inaczej-cale jej cierpienie na nic. W schronisku dostala imie Pasja... Quote
malagos Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Boże, ile cierpienia... Skąd sie to malństwo wzieło na dworcu, dlaczego nikt jej w porę nie wyciagnał z torów, nie pomógł wyjsć :-( Quote
tamb Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Biedactwo maleńkie, żeby tylko ktoś ją szukał.:-( Quote
iwa77 Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Jejku jaka tragedia - biedna maleńka , taka słodka .Tak mi jej żal.:placz: Quote
Betbet Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 o shit!:placz::placz::placz::placz: a byłam pewna że przywykłam do masakr, do cierpienia jakie spotykam na Dogo...o nieee nie przywykłam:-(:-(:-( Malenka jaka Ty dzielna i kochana! Gdzie są właściciele, niech zabiorą, niech kochają dalej mimo, że już bez nózki!!! Pasja...właścicielu błagam leć po nią! Leć do schroniska i ratuj, ratuj to pse serce, bo wydajemi się, że ono teraz bardziej boli niż ta rana po nóżce... Quote
brazowa1 Posted March 24, 2008 Author Posted March 24, 2008 podniose............ jezeli wlasciciel sie nie zjawi,trzeba bedzie jej szukac domu.Jest malutka,sliczna i miła.Tylko ludzi moze odrazac brak konczyny. Quote
HAMLET Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Jeżeli kogoś będzie odstraszac brak kończyny,to nie zasługuje na tą dzielną,piękną sunię.Niech spada. To cud,że udało jej się przeżyc na tych torach Quote
majqa Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 To szycie operacyjne jest bardzo rozległe. Mój Boże. :-( Czy zrobiono dla niej wszystko, co w danym momencie było możliwe? Czego suni potrzeba poza oczywistością - domek. Biedna, nagle będzie musiała nauczyć się chodzić na 3 nóżkach. Na pewno potrzeba jej domku bez schodów lub z ich minimalną ilością. Brak nóżki zaburzy cała statykę ciała.:placz: Quote
Kasia_82 Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Biedactwo ... zeby tylko ja wlasciciele odnalezli i zaakceptowali taka jaka teraz jest ... Quote
akucha Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Straszne... gdzie ta maluda tam wlazła :-( Szukamy włascicieli na trójmiejskich. Quote
Betbet Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 ojej chodzę i myślę o tej bidulce...chcę wierzyć w lduzi, chcę wierzyć że przylecą, oszaleją z radości, że się znalazła i nawet nie spojrzą na brak nóżki... zwierzaki bez nóżek są kochane, przecież nie będzie jej to przeszkadzało bardzo... brat z tyłu parsknął...on najlepiej wie, że zwierzaki są fajne nawet bez jednej nogi no...bo mu taki prezent zrobiłam... Pasja, Pasja żeby oni jak najszybciej po Ciebie przyszli!!słuchajcie może ogłoszenia faktycznie? papierowe? po lecznicach, po miejscach gdzie wolno? jeśli trzeba to ja się tym zajmę jak wrócę! albo do gazety...przecież to wyjątkowy przypadek! Quote
brazowa1 Posted March 24, 2008 Author Posted March 24, 2008 Betbet napisał(a):słuchajcie może ogłoszenia faktycznie? papierowe? po lecznicach, po miejscach gdzie wolno? jeśli trzeba to ja się tym zajmę jak wrócę! albo do gazety...przecież to wyjątkowy przypadek! tak zrobimy.Tylko,czy z gazeta sie uda? Millarca ma telefon do dziennikarza,ktorzy przyjezdza robic fotki i pisac o psach. Majga-tak,w tym momencie,w warunkach schronu,robi sie dla niej wszystko. Quote
akucha Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Gazeta to chyba najpotężniejsze medium trójmiejskie. Jeśli ona ma włascicieli, to musi ktoś ją rozpoznać. Może ona kogoś do pociągu odprowadzała? Quote
Atkaaaa Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 biedna mała...:( Właścicielu gdzie jestes!? Quote
akucha Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Na razie cisza jakoś. Czyżby nikt jej nie szukał? Quote
Betbet Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 no nie no jak nie szuka... no prosze Was no na pewno szuka tylko może nie w internecie:placz::placz::placz::placz::placz: Quote
Kasia_82 Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Koniecznie ogloszenie na dworcu, byc moze tam jej wlasnie poszukuja wlasciciele ... Quote
majqa Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Kasia_82 napisał(a):Koniecznie ogloszenie na dworcu, byc moze tam jej wlasnie poszukuja wlasciciele ... Jestem tej samej myśli. Quote
akucha Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Mała bieda w górę! Ciągle mam nadzieję, że ją własciciele odbiorą. Quote
majqa Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 W górę maleńka. Mam nadzieję, że właściciel gorączkowo Cię poszukuje. Quote
emilia2280 Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Malenstwo, ona jest teraz w klinice, ale do kiedy moze byc? Quote
Recommended Posts