Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja wiem, że część ras musi sobie poszczekać - dlatego się za nie nie biorę, bo i ja bym się męczyła i pies, a po co? A Baaj może gadać do woli, jak się bawi z psami - najładniej gada do tych, które go "obraziły" ;) Ignorują go, zdeptały go, etc.

Celar też lubi sobie porozmawiać ze światem, ale od pierwszego dnia pokazuję mu, że w mieszkaniu się nie szczeka, oprócz sytuacji, kiedy otwierają się drzwi wejściowe, a drzwi do pokoju są zamknięte i nie widać kto wchodzi. Uznałam to za przydatne :] Ale to też 3 szczeknięcia i cisza.

Podobno jakaś hodowczyni szetlandów podcięła swoim psom struny głosowe... No ale co się dziwić, skoro hodowlę ma w mieszkaniu, psów sporo, a pewnie na wychowanie zabrakło czasu - szkoda, że sobie nie podetnie mózgu...

Gia - załóż małej galerię - będzie nam raźniej.

• Replies 6.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='AngelsDream']

Podobno jakaś hodowczyni szetlandów podcięła swoim psom struny głosowe... No ale co się dziwić, skoro hodowlę ma w mieszkaniu, psów sporo, a pewnie na wychowanie zabrakło czasu - szkoda, że sobie nie podetnie mózgu...

:chainsaw: :talker::lying::pissed::pissed:

Posted

[CENTER][quote name='Charly']

:chainsaw: :talker::lying::pissed::pissed:[/QUOTE]

:crazyeye::crazyeye::crazyeye::shake:
[/CENTER]

Posted

[quote name='AngelsDream']Ja szczekania nie lubię, ale nigdy nie posunęłabym się do takich rozwiązań. Dla mnie ostatecznością, są elektryczne obroże antyszczekowe, ale i te w skrajnych przypadkach.[/quote]

A w jaki sposób oduczyłaś Baaja szczekać?

Posted

Piegus, gdy mieszkał na podwórku, dość sporo szczekał. Ale w mieszkaniu od początku uczyliśmy, że szczekać czasami owszem, ale nie za długo. Gdy szczeka i chcę , żeby przestał to robić mówię mu "okej, dziękuję" (nasza komenda na kończenie wszystkich komend) i on natychmiast przestaje. I w mieszkaniu właściwie rzadko szczeka - nawet jak jesteśmy u TŻ i tam rozszczeka się Czaki, to Pieg najpierw leci sprawdzić czy jest o co szczekać.
W Warszawie zdarzyło mu się szczeknąć jeden raz, gdy na klatce były jakieś nietypowe odgłosy, ale to był nawet taki niepełny szczek - lekko przytłumiony. Pieg bardziej nasłuchiwał o co chodzi.
Za to pies brata mojego TŻ jest strasznie znerwicowany i czasami potrafi wyrwać się ze snu, przeraźliwie głośno szczekając - a każdy z domowników aż podskakuje z zaskoczenia. Ciekawi mnie jak rozwiążą ten problem, bo tydzień temu urodziło im się dziecko i takie napady szczekania nie będą raczej wskazane.

Posted

Po pierwsze nauczyłam go szczekać na komendę ;)

Po drugie za uciążliwe szczekanie słyszał nie, najpierw normalnym głosem, jeśli nie docierało, to podnosiłam głos. Etap trzeci to było położenie ręki na kufie lub lekki strzał w kark z palcy. Teraz wystarczy powiedzieć. Celar reaguje na lekko podniesiony głos, ale też coraz częściej po prostu na normalne "nie".

Posted

[COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]ale kumpla mają :) taki hmm... twardy gość :evil_lol:
[url]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/2008_11_16/08_11_16_02.jpg[/url]

a młody jaką podpórkę z Baaja sobie zrobił :evil_lol:
[/B][/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='Bonsai'] niestety treningi są często w tygodniu i w weekendy, a ja tygodniu nie dam rady. :shake:[/QUOTE]
Wszystko zależy od klubu.
Ja osobiście nie mogłabym dojeżdżać do Warszawy (55 km.) w tygodniu, więc treningujemy się w Cavano, gdzie treningi odbywają się głównie w weekendy. ;)

Posted

[IMG]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/Szczury/Cid/Resizeofdlanezu2.jpg[/IMG]

[IMG]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/Szczury/Cid/Resizeofdlanezu3.jpg[/IMG]

[IMG]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/Szczury/Cid/Resizeofdlanezu4.jpg[/IMG]

[IMG]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/Szczury/Cid/Resizeofdlanezu5.jpg[/IMG]

[IMG]http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/Szczury/Cid/Resizeofdlanezu6.jpg[/IMG]

Nasz bezogonek. Gula na szyi wielka, leczymy, ale...

Posted

Daisy mam kilka fotek tylko, bo mój aparat nie nadąża za suką :D
Ale póki co nie działa nam stronka, więc galeria nieuaktualniona, zresztą stronka też nie bardzo... nie miałam czasu, więc tylko wystawy uaktualniałam :) Jak teraz miałam czas, to stronka nie działa :angryy:

Żaneta, zrobię to napewno... kiedyś ;) Ja jestem komputerowym imbecylem i na razie mam problem z własną stronką i ogarnięciem kilku forów :diabloti:

Posted

[quote name='AngelsDream']Szczurów mamy 8. 7 w stadzie, Cid osobno. Teraz akuratnie dwa chorują.
[/quote]

a to są szczurki hodowlane? rasowe? czy przepiękne znajdy lub wzięte na DT albo też normalnie w zoologu kupione?

zawsze chciałam mieć szczurka, strasznie mądre zwierzątka, ale mama powiedziała, że mnie z domu wyrzuci jak przyprowadze "takie ochydztwo" do domu:roll:

Posted

Ja muszę, po prostu muszę wam coś pokazać:

[QUOTE=enia;]Angel czy Ty przypadkiem nie chciałaś wywołać nowego dymu?
bo psa jesli szukasz to znajdziesz, nawet bez pomocy fundacji, chyba ,że chcesz być medialna i zaistnieć w dziale "już w nowym domu" foty ,relacje itp......... nooo to wtedy fakt- leć do fundacji, tam dostaniesz "gotowca" jakiego szukasz.[/QUOTE]

[quote name='enia']to brzmi jakbyś szukała psa z renomowanej hodowli.....[/QUOTE]

[B][COLOR="Magenta"]Oświadczam więc, że Celara wzięłam z marmurów i grzanej podłogi, a wzięłam go tylko po to, żebyście się mną zachwycali. W DD Tvn wystąpię w przyszłym tygodniu, razem z premierem. A sesję w Twoim Stylu opublikują w specjalnym wydaniu świątecznym.[/COLOR][/B]

Pozdrawiamy. :cool3::megagrin::lol!::grin: