Margo05 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Cwaniacy, w Polskę poszło, że pomagają :angryy: I jeszcze ten tekst, żeby inne schroniska pomogły, bo biedny Przemyśl nie wydoli. Ech... Ale Pani Roma zrobiła świetne wrażenie. Myślę, że w aukcji Allegro warto będzie wstawić link do Celownika. Niech ludzie zobaczą jaka to ciepła osoba. Quote
Saphira Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Z tym linkiem super pomysł ! Chociaż przyznaję, że programu nie widziałam bo wyskoczyłam akurat na jeden dzien nad morze. Ponoć od poniedziałku znowu deszcze.......Jak Dziewczyny dojadą do Schronu? Quote
gagata Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 Jak je znam, to pewnie i skrzydła znajdą, jak będzie potrzeba:evil_lol: Quote
malagos Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 [URL]http://www.itvp.pl/player.html?mode=0&channel=452&video_id=38690[/URL] tu link do Celownika Quote
weronika1 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Wracając do programu telewizyjnego, właśnie Pani Roma wyszła najlepiej. Ale ona taka jest, ciepła, uczciwa, spokojna, inteligentna, kochajaca zwierzęta i ludzi. Ile w niej ciepła i miłości. Trochę cierpi z powodu programu, sąsiedzi reagują negatywnie, byłam świadkiem przykrych docinek przez sąsada cyt" Pani taka gwiazda telewizyjna ,a ja oczekuję aby zniknęły psy,szczury i smród". Z drugiej strony sąsiadka uderzała miską o płot, a psy zaczynała głośno szczekać wtedy wytykała cyt:" widzi pani jak hałasują, aż moje dzieci się boja" widać było negatywna reakcję na program.Nie raz przychodziłam ale takich emocji nie było jak po programie. Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Ludzie są podli..Po co wali tą michą:angryy::angryy::angryy:Baba babowata jedna.. Quote
Margo05 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Ludzka zawiść jest olbrzymia. Sąsiadka z miską ma jej jak widac sporo :shake: Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 O co zawiść?O ten program?Przecież p.Roma tam nie występowała jako np.Miss Polonia tylko dlatego,że jest jej żle,że ma kłopoty,że są psy,które trzeba wykaramić..A nie ma z czego...O co do licha zawiść:angryy::angryy::angryy: Co za jakis wstretny dzień.. Quote
Reno2001 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Podłość ludzka nie zna granic. To wszytsko z zawiści, że ktoś się Panią Romą zainteresował, że program o niej i to na Jedynce ... Trzeba na prawdę zastanowic się nad szybka pomocą, żeby komuś nie przyszło do głowy, aby Panią Romę wyeksmitować z tego miejsca. Zawiąże się jakis komitet nawiedzonych mieszkańców i bedzie problem. Wystarczy, ze napuszczą na nią jakieś służby sanitarne czy czort wie co jeszcze. Cholera, cholera, cholera ... Quote
kaja555 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Pani Roma wyszła świetnie w programie, i na większości ludziach zrobiła super wrażenie, ale oczywiście znajdą się te "trzy sąsiadki" co to będą przykrości jej robić, ale tacy ludzie są wredni bez względu czy byłby program w TV czy nie. Quote
albiemu Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 mega odważna kobieta która nie prosi o pomoc dla siebie ale dla zwierząt ... zwróciliście uwagę? Przemyśl ... chore miasto chorzy ludzi a wśród nich jednostki które starają się jakoś żyć chociaż wszyscy wokoło robią wszystko aby upodlić ... szkoda że nie widzą jak sami są upodleni. Quote
SZPiLKA23 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 To teraz czekamy na dobry odzew po programie Quote
gagata Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 Oni tego wszystkiego już próbowali...:angryy:Napuszczali SM i takie różne...A ten program był głównie po to ,żeby sprawę nagłośnic. Teraz jakakolwiek reakcja Sanepidu i tp nie może uderzyć w Romę, bo miasto już nie wyprze się,że nie znało problemu..a skoro znało i nie umiało lub nie chciało pomóc, to jak może karać i za co???.Przecież gdyby w Przemyślu był prawdziwy schron a nie obóz koncentracyjny, to Roma nie miałaby tyle psów....Wielkim mankamentem był u niej brak adopcji i brak funduszy na sterylki, ale teraz pójdzie ku dobremu, prawda???:lol: Quote
Isadora7 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 [quote name='Margo05']Cwaniacy, w Polskę poszło, że pomagają :angryy: I jeszcze ten tekst, żeby inne schroniska pomogły, bo biedny Przemyśl nie wydoli. Ech... Ale Pani Roma zrobiła świetne wrażenie. Myślę, że w aukcji Allegro warto będzie wstawić link do Celownika. Niech ludzie zobaczą jaka to ciepła osoba.[/quote] Z informacją (zgrabnie ujętą) że i tak nie pokazuje ogromu ciepła emanującego z Pani Romy. [quote name='weronika1']Wracając do programu telewizyjnego, właśnie Pani Roma wyszła najlepiej. Ale ona taka jest, ciepła, uczciwa, spokojna, inteligentna, kochajaca zwierzęta i ludzi. Ile w niej ciepła i miłości. Trochę cierpi z powodu programu, sąsiedzi reagują negatywnie, byłam świadkiem przykrych docinek przez sąsada cyt" Pani taka gwiazda telewizyjna ,a ja oczekuję aby zniknęły psy,szczury i smród". Z drugiej strony sąsiadka uderzała miską o płot, a psy zaczynała głośno szczekać wtedy wytykała cyt:" widzi pani jak hałasują, aż moje dzieci się boja" widać było negatywna reakcję na program.Nie raz przychodziłam ale takich emocji nie było jak po programie.[/quote] Ja to w takich chwilach mówię, że jeden z naszych Wielkich już dawno napisał parwdę aktualna zawsze "A to Polska właśnie" i jeszcze te chochoły... [quote name='albiemu']mega odważna kobieta która nie prosi o pomoc dla siebie ale dla zwierząt ... zwróciliście uwagę? Przemyśl ... chore miasto chorzy ludzi a wśród nich jednostki które starają się jakoś żyć chociaż wszyscy wokoło robią wszystko aby upodlić ... szkoda że nie widzą jak sami są upodleni.[/quote] To nie tylko Przemyśl... niestety :-( Quote
weronika1 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 SM też przywoziła psy do p. Romy a dzisiaj juz nikt nie pamięta, dosłownie amnezja. Psy są ale nie potwierdzą.:shake: Mam jeszcze jedną P. Zosię , są spore problemy.:shake: U niej w jednej klitce są psy i suczki razem.Ona sama chora, mówi od rzeczy, ale karmi znalezione na drodze bezdomne psiaki.Znajduje i za jej tropem przychodzą do niej i tak zostają. Dzieki Fundacji Zwierzęta i My z Poznania 5 .08.2008 suczki zostaną wysterylizowane, przynajmniej Pani Zosia nie bedzie topiła noworodków.Ja mam dostarczyć do weta, który zatrzyma na kilka dni po sterylce aby się wygoiło. Wrócę do samego miasta Przemysla, miasto jak miasto, jak wiele innych, mętalność dziwna, jak się nawet znajdzie ktoś kto kocha i pomaga zwierzętom , to albo go skopia ( jest podejrzany o jakieś niecne zamiary)albo uznają za psychiczna. Quote
gagata Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 Weroniko, to zwyczajnie braki w edukacji dzieciaków, bo starzy są już straceni... Moja znajoma, mieszkająca w mieście takim jak Przemyśl, wpadła na genialny pomysł. Widząc, jak wielką estymą cieszył sie tam kościół katolicki, poszła do księdza i zamówiła msze na pażdziernik w dzień Zwerzaka w intencji właśnie zwierząt. Ponieważ nie mogła tego zrobić wprost , to zamowiła główną niedzielną mszę za Sw Antoniego ustalająć z proboszczem,że kazanie ma być o tym,ze o zwierzęta trzeba dbać..I wiecie? Wypaliło! W tym roku akcję powtarza...Mówi że 100 zł to mało,kiedy tyle osób posłuchało sobie o konieczności dolewania wody latem do misek, o łańcuchach, karmieniu itp...I to od księdza,a dla niektórych przecież ksiądz to Bóg Quote
weronika1 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Nie wiem dokładnie ile psów zostało, ale licząc 38 - 16 = 22 + szczeniaki. Z wcześniejszej wypowiedzi P.Romy wynikało, że jest 38 dorosłych, schronisko zabrało 16. zostało by 22.Ale to są moje obliczenia. Quote
gagata Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 jak Romę znam, to jeszcze kilka pod kołdrą chowa...wiem,że ma kilka takich ,z którymi nigdy się nie rozstanie...Jest młody szczeniak z jakimiś uszkodzeniami (wnętrostwo, uciekające oczko, kłopoty ze zgryzem...),Jest staruszek bez zębów, którego karmią z ręki, są matka z córką, które nawet siusiu robią razem... No i jest Duduś;) A może wiecie, co wykazały badania? Ze nie nużyca to już wiem od Neczki - czyli trzeba bardzo pilnie odpchlić towarzystwo,żeby uniknąć tego azps,o którym pisała Wetsiostra... Quote
malagos Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 o tym odpchleniu rozmawiałam z TŻ, może coś śie uda załatwić. Quote
weronika1 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Dudus ma wyniki nużycy nie ma. I to jest najważniejsze, trzeba go teraz kąpać bardzo często, ma leki i mam nadzieję że bedzie wszystko w porządku. Quote
SZPiLKA23 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 Swietnie ze to nie nuzyca no ale jak nie ona to co?????????? Quote
żaba88 Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 [quote name='gagata']jak Romę znam, to jeszcze kilka pod kołdrą chowa...wiem,że ma kilka takich ,z którymi nigdy się nie rozstanie...Jest młody szczeniak z jakimiś uszkodzeniami (wnętrostwo, uciekające oczko, kłopoty ze zgryzem...),Jest staruszek bez zębów, którego karmią z ręki, są matka z córką, które nawet siusiu robią razem... No i jest Duduś;)[/quote] Ja myślę że ta kołdra jest większa niż się wydaje... Maa z córką to Bajka, w skrócie taka jamniczka olbrzym ze szpiczastymi uszkami i żółciutką sierścią. [quote name='SZPiLKA23']Swietnie ze to nie nuzyca no ale jak nie ona to co??????????[/quote] Wg mnie to jakieś uczulenie pokarmowe. Po fiolecie przygasa szybko. Quote
Recommended Posts