weronika1 Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Napiszcie komu mam przekazać pieniążki, nie mam za wiele, ale trochę mogę pomóc. Quote
Saphira Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Super ! Biorąc pod uwagę najdroższą opcję i tylko psy Pani Romy 50 x 100 = 5000,00. Nawet przy wielu sponsorach ciężko będzie to udźwignąć. Może dodatkowo zrobić jakis bazarek i z tego częściowo finansować allegro ? Ja ze swej strony zrobię przelew na konto fundacji Weroniki tylko muszę się podsumować na ile mogę sobie pozwolić. Quote
Saphira Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Weroniko ! Ja chyba nic nie pomyliłam ? Kasę należy przekazywać na Stowarzyszenie Nadzieja ? Rozumiem, że to fundacja powołana przez Ciebie ? Quote
Neczka Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Saphira, po 1, psów nie ma dokładnie 50, po 2 napewno nie będziemy robić ogłoszeń po 100zł... Quote
weronika1 Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Wobec tego wpłacam stóweczkę na pierwszego psiaka.Zawsze to jest szansa że znajdą dom. Quote
SZPiLKA23 Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Allegro na 14 dni z miniaturka zdjecia i paroma fotami to koszt do 2zł + 12 zł za wyroznienie. Wszystkie podwietlenia i pogrubienia mało daja bo takich ogłoszen z tymi funkcjami jest multum i nie rzucaja sie wcale berdziej w oczy niz reszta, jak juz to stawiałabym na wyroznienie. Quote
Saphira Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Myślę, że Szpilka proponuje rozsądne rozwiązanie. Quote
Selenga Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 [quote name='Saphira']Super ! Biorąc pod uwagę najdroższą opcję i tylko psy Pani Romy 50 x 100 = 5000,00. Nawet przy wielu sponsorach ciężko będzie to udźwignąć. Może dodatkowo zrobić jakis bazarek i z tego częściowo finansować allegro ? [/quote] Nie no, może nie przeginajmy :) Takie ogłoszenie za 100 zł to jest opcja z wyświetlaniem na stronie głownej allegro :) Nie wydaje mi się żeby to miało sens - za taką kasę to te psy można poumieszczać w hotelikach, bo przecież nie będziemy ich ogłaszać tylko przez 14 dni. Wystawiałam ogłoszenia wyróżnione po 14 - 20 zł za każde i wchodziło na nie od 1000 do 2000 osób w ciągu 14 dni - to jest własnie takie rozwiązanie jakie proponuje Szpilka. Wydaje mi się, że to jest dobry wynik, nie sądzę żeby ten za 100 zł był dużo lepszy. W końcu pies to nie jest towar typu bajeranckie majteczki i wciskanie go na siłę nie ma najmniejszego sensu - jeśli ktoś szuka psa dla siebie i tak będzie szukał w odpowiednim dziale. Generalnie są dwie szkoły ogłaszania - obie mniej więcej mają taką samą skuteczność. Pierwsza to właśnie aukcje na długi termin i wyróżnione - ich wadą jest to, że tych wyróżnionych jest też już co raz więcej i one tylko z nazwy są na początku, a tak na prawdę są w pierwszej części ogłoszeń, czasem nawet lądują na drugiej stronie. Druga szkoła to ogłoszenie zwykłe, ale na krótki termin - 3-7 dni. Na allegro ogłoszenia są wyświetlane w kolejności dni, czyli te krótkie też zawsze są na początku bo się szybko kończą, ale rzeczywiście są za tymi wyróżnionymi. Sprawdzałam na swoich aukcjach i różnica w ilości wyświetleń między obydwoma wariantami jest niewielka (w przeliczeniu na 14 dni). Quote
albiemu Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 dokladnie tak, allegro wyróżnione, około 12 zl za psa na 14 dni ..... i to chyba będzie najlepsze rozwiązanie. Co do allegro, trzeba będzie je porobić, ja do tego uprawnień nie mam. Kolejna sprawa - wątki i kontakty do osób które to będą prowadzić. Będziemy musieli się podzielić, bo już mamy masę wątków psów orzechowskich i ledwo wyrabiamy, więc poproszę Was o pomoc w tym również. Ja myślałam też zrobić jedno allegro wspólne - napisać skąd są psy, jaka sytuacja i potem wstawić po kolei zdjęcia z opisami i kontkat do opiekuna, ktory będzie jego sprawę prowadził. Weronika, trzymaj kasę narazie bo nie wiem jeszcze kto allegro zrobi więc i konta nie znam ... Quote
Saphira Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 Rozumiem , że na konto podane na pierwszej stronie Stowarzyszenia Nadzieja , można zrobić wpłatę np. z dopiskiem allegro adopcyjne dla psów? Czy poczekać na inne konto ? Fajnie dziewczyny z Krzyczek zrobiły adopcję na naszej klasie . [URL]http://nasza-klasa.pl/profile/15218349[/URL] To akurat nic nie kosztuje a zawsze duży przepływ informacji ! Quote
Isadora7 Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 Taka mała propozycja do wątku zbiorczego zrobić podział np na sunie i pieski. Tak robiłam dla Gdańska, Klembowa. I bardzo ważne w tym wszystkim TYTUŁ. Dobry tytuł, robi więcej nieraz niż wszystkie bajery. W kwestii bajerów mam dokładnie takie zdanie jak SZPiLKA23. [B][U]Myślę nad zrobieniem np takiego allegra:[/U][/B] [B]tytuł:[/B] Kobiety lubią brąz [B]w aukcji:[/B] psy w odcieniach brązu, ustawić cieniowanie, dać w tło muzyczkę, w tym przypadku Rynkowskiego To jest przykład tylko. Generalnie chodzi mi o zasadę takiego swoistego brandowania. Przyznam, że taka metoda przy spektakularnych aukcjach/akcjach daje pozytywne skutki. A ta sprawa jest warta potraktowania jako swoistą wielką kampanie reklamową. Tym bardziej teraz gdy czas na adopcje powiedzmy sobie bez mała zerowy. I bezwzględnie konieczny BTL - takie działania promocyjne poza aukcją.[B] Nasza klasa, grono, sygny na forach, opisy na komunikatorach, mailing, ulotki[/B] etc. Niektórzy z tego wątku mieli okazję przekonać się o skuteczności takiego działania. Myślę tu o sprawie "49" Dodatkowo mogę wystawiać na swistak.pl. Nie umiem ocenić jeszcze jak jest skuteczność, mam konto od kilku dni. Ale nic nie kosztuje to jeden plus. Poza tym można potraktować jako nabijanie licznika. Kolejne miejsce gdzie określone słowa kluczowe będą nabijać licznik. Tu trzeba ustalić kilka takich słów, zwrotów identyfikujących temat. Ma to swoje odbicie w podbijaniu stron (w tym aukcji) np w googlach. Powiedzmy "szukam przyjaciela". I teraz w każdej aukcji, ogłoszeniu, ulotce - użycie tego zwrotu w dowolnej konfiguracji. Na zasadzie starego dowcipu z czasów rządów "jedynie słusznej partii": wchodzę do muzeum - Lenin, idę ulica - Lenin, w pracy - Lenin, śniadanie muszę otworzyć puszkę ale sie boję co w niej będzie. Bynajmniej nie chodzi o lęk przed otwarciem przykładowej puszki, sedno jest w tym aby problem ten akurat utrwalił się jak najwięcej liczbie osób. Tak aby odnieśli wrażenie że temat jest wszędzie. I jeszcze jakiś gadżet, nie wiem, choćby pieczątka z kartofla na zdjęciu psiaka, certyfikacik, no takie CÓŚTAM. Ludziska kochają sie dowartościować i mieć potem potwierdzenie. Większość w jakimś stopniu jest gadżeciarzami. Są zbieracze i ja sama takich mam. Przy cegiełkach meldują od razu, baaa potwierdzenia mi wysyłają. Ja przepraszam za ten wykład, ale jestem na tym wątku i śledzę. Nie piszę bo czasu mało, a i nie było takiej potrzeby. Quote
Margo05 Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 W kwestii allegro Isadora jest najlepsza. Robi świetne aukcje ze świetnymi wynikami i w pełni polegam na jej zdaniu w tym temacie. Wie co przynosi najlepsze rezultaty i co zrobić. Proponowałabym skorzystać z jej pomocy :evil_lol: Isadorko :loveu::loveu::loveu: Jeśli mogłabym Ci pomóc, pisz, dzwoń, wysyłaj gołębie :loveu::loveu::loveu: Quote
Isadora7 Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 hyba nie mamy problemu ze "złapan[quote name='Margo05']W kwestii allegro Isadora jest najlepsza. Robi świetne aukcje ze świetnymi wynikami i w pełni polegam na jej zdaniu w tym temacie. Wie co przynosi najlepsze rezultaty i co zrobić. Proponowałabym skorzystać z jej pomocy :evil_lol: Isadorko :loveu::loveu::loveu: Jeśli mogłabym Ci pomóc, pisz, dzwoń, wysyłaj gołębie :loveu::loveu::loveu:[/quote] My chyba nie mamy problemu "ze złapaniem się". :loveu::loveu::loveu: Poza tym, wiesz dobrze i to mówiłam i potwierdzam - możesz liczyć na moją pomoc w każdym Twoim temacie. Proste jak rogal. Ten temat też podczytuję, pomimo że nie widać mojej (pisemnej) aktywności. Quote
albiemu Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 Isadora ... chodź no tu do mnie, niech Cie uściskam !!!!:calus: ... no własnie w takiej osobie wsparcia potrzebujemy!!!! Będzie dobrze !!! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: DZIĘKI Weronika czy mozna z konta Waszego Stowarzyszenia korzystać na cel pt allegro - jak to tam wygląda od strony formlanej?? Quote
Saphira Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 Jak rozumiem przetarg na allegro wygrała Isadora7 :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Teraz ustalcie na jakie konto wpłacić środki ? Może od razu do Isadora7 bo przecież Ona musi za to allegro zapłacić ? :roll: Quote
weronika1 Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 Myślę że najlepiej by było na konto tej osoby która opłaca.Na konto Nadzieji tez można ale pózniej trzeba by było przelewać . Może podajcie konto Isadora i będziemy wpłacać. Quote
Margo05 Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 Albiemu poruszyła istotną kwestię. Jeśli można z konta stowarzyszenia finansować allegro, to cudnie. jeśli nie to pozostaje nam konto priv. Quote
żaba88 Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 A ja myślę że tytuł wątku przydałoby się zmienić... Quote
halcia Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Żaba,rzeczy p.Romie przekazałam Weronice.Co z pralka,potrzebna mała? Quote
Wet-siostra Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 [quote name='Margo05']Witam w niedzielny ponury poranek :loveu:[/quote] Ponury????:-o U nas słoneczko świeci...:lol: Quote
Margo05 Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 U nas się schowało za chmurki :-( Dziś ostatni dzień urlopu :placz::placz::placz: Quote
żaba88 Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 [quote name='Margo05']Dziś ostatni dzień urlopu :placz::placz::placz:[/quote] Wszyscy by chcieli pieniądze, ale robić nie ma komu :eviltong: Quote
Margo05 Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Urlop to ja spędziłam na pracy, malowaliśmy Babci domek nadziałce. Przy okazji ławeczkę, słupeczki, podcinaliśmy gałęzie, zmienialiśmy ziemię, przesadzaliśmy kwiatki i co jeszcze przyszło do głowy :evil_lol: Nawet zmęczona nie jestem, choć chętnie bym trochę poleniuchowała :eviltong: A tu jutro do pracy :-( Quote
Recommended Posts