Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Saphira']A mieliście pilnować wątku! Jak Gagata wróci to da wam w skórę ! :mad:[/quote]

A kto powiedział,że nie pilnujemy??? :eviltong:
A Cioci Gagaty sie nie boimy... :diabloti:
Wirtualne danie w skórę nie boli!!! :evil_lol:

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

słuchajcie ja wcześniej nie pytałam, ale jakie psy od Pani Romy trafiły do schroniska? Ja mam nadzieję, że te które były u niej najkrócej .... że właśnie na te padło ... Bo nie wyobrażam sobie, że mogly trafić te które były u niej długo i zostały wyrwane z domu. Spokoju mi ta myśl nie daje więc pytam.

Posted

[COLOR=red]Melduję, że kable, i nie tylko kable, pojechały już do Weroniki1, a całe zamieszanie wzięło się stąd, że nie miałam dostępu do Dogomanii, a Weronika1 miała jechać przez Lublin dopiero jutro, więc planowałam skontaktować się z nią dopiero dzisiaj, ale okazało się, że jej znajomy, który mieszka w Lublinie, może dziś jej kable zawieźć do Okuninki i że tak będzie prościej, bo Weronika1 nie zna Lublina i trudno byłoby jej do mnie trafić.[/COLOR]
[COLOR=red]Trochę to skomplikowane :p ale już wszystko zostało załatwione :smile: 15-07-2008 11:08Witajcie ! Koniec leniuchowania wróciłam przed chwilą i nie wiem za co sie zabrac?[/COLOR]
Po pierwsze dziękę Naszej kolezance z Lublina wszystko dotrze jutro do Pani Romy . Jesli chodzi o kwote 200 zł to myslę że zapytam P. Romę czy jej dać czy coś kupić, czy coś zapłacić.
Jeżeli chodzi o zabranie psów od p. Romy to napewno jest jej przykro , ta kobieta ko9cha jednakowo, a jeśli się kocha to trudno się rozstać. Przed moim wyjazdem rozmawiałam z p. Roma i mówiłam jej aby się zastanowila i same zdecydowała, które ida do schroniska. Myslę, ze dano jej taka szanse oby decyzję podjęła sama.

Posted

Z tego,co mi p.Roma mówiła-wydała największe psy,między innymi owczarka.Ten duży bokser(co ciągle się bawi kamieniem)został,podobno nie chciano go wziąść ze względu na chorobę skóry...
Ale myślę,że jak jutro Weronika1 pójdzie"na zwiady" sama zobaczy,co i jak i nam powie...

Posted

czyli jak największe to bez względu jak długo u Pani Romy były pewnie ... często myślę o tych psiakach - straciły dom. Te które były krótko zniosą to inaczej niż te które siedziały u niej od lat ....

Posted

Albiemu, masz rację, ciężko będzie tym co były najdłużej. Napewno też i cieżko Pani Romie. Ale nie ma innego wyjścia. Ciekawa jestem czy Sonia już ma dom , ona w schronisku nie przetrwałaby ani jednego dnia.Najlepiej by było aby jak najszybciej znalazły domy.

Posted

A z tego co ja widziałam, to właśnie te najstarsze psiaki wylądowały w schronisku...:-(
Jest taki piękny, czarny pies, pewnie z 12 lat. Praktycznie bez zębów, siwiutki. Siedzi w jednym z tych najciaśniejszych boksów i wyje...:placz:

Weronika, zajrzyj na wątek Soni, to zobaczysz :)

Posted

radość radością, że coś ruszyło ale nie czarujmy się ... te biedne psy cofnęły się o wiele szczęścia w tył bo straciły dom i naprawdę trzeba pilnie im pomóc .... Kto będzie w schronisku w ten weekend - jest jakaś szansa że ktoś będzie?? Ja nie wiem czy dam radę ale naprawdę pilnie potrzeba zdjęcia aby ogłaszać. Nie ma na co czekać, te psiaki naprawde nie wiedzą co się stało, że straciły dom ...
Ja nie mam absolutnie pretensji, cała ta sytuacja z Pania Roma z tym co sie stalo, jak zyla miejsca miec nie powinna, ale stalo sie ... teraz trzeba szukac jak najlepszych rozwiazan ... dla Pani Romy, jej psiakow ktore juz sa w Orzechowcach.

Posted

Teraz są wakacje. Moze udałoby się Wam zorganizować jakiś młodych ochotników, którzy chociaż chodziliby na spacerki z psami. To naprawdę dużo daje dla psychiki takiego psiaka. Byłoby im dużo łatwiej to wszystko znieść.

Posted

Saphira chętnie, ale trochę nie do zrealizowania przynajmniej przez nas - 80 km w jedną stronę i najczęsciej tylko jedno auto zapachane darami i i dopiero potem wolontariuszkami. Spacery ważna sprawa, ale najlepiej gdyby byli wolontariusze na miejscu a jak do tej pory przemyśl i okolice schroniska sie praktycznie takowych nie doczekali, są jednostki ale to za mało. My jestesmy za rzadko aby można było wpłynąć na psychikę psów i inna sprawa że w schronisku jest co robić nie zawsze jest czas na spacery. To wszystko naprawdę takie proste nie jest ... Jak w sobotę ktoś będzie to będę cholernie prosić o zdjęcia wszystkich psów Romy i mam nadzieję to się uda.

Posted

Ja niby pilnuje,wg mnie nie szedł.Mogli go odrzucić?Weronika odezwij sie.Jutro jedziemy do Orzech.Wziaść cos p.Romie?Tam skladac nie chce,chyba,ze jak p. Artur sie zgodzi.

Posted

Halciu pojadę jutro do Orzechowiec koło południa jak mi mąż odda samochód , bo rano jedzie do pracy. Możesz zabrać coś dla p. Romy ja zawiozę.
Byłam dzisiaj u p. Romy bardzo przeżywa oddanie zwierząt do schroniska dała ,10 ale jeszcze chciałaby oddać.
Żal jej każdego, ale rozsądek zwyciężył, powiedziała mi że musi jeszcze oddać, bo nie da sobie rady z tą gromadką.

Posted

a ja mam pytanie czy pomożecie w ich adopcjach?? Będzie potrzebna kasa na allegro np., jak sprawę załatwiać to do końca .... Ja już poprosiłam dziewczyny aparat wezma i zdjęcia będą więc kawał roboty bo zakładanie wątków, allegro i ogłoszenia na innych portalach, później wątków pilnowanie, ewentualne transporty .... Liczę na Waszą pomoc.
Niech Pani Roma wie, że szuka sie im domów i je znajduje będzie spokojniejsza o nie.

Posted

Dobra,cześć rzeczy wezme,nie wszystko bo do jutra pewnie nie będe wiedziała ile nas jedzie i ile miejsca w aucie.Wszystko jakos podpisze,Żaba zagladaj na watek,bo być moze w niedz.skoczymy jeszcze raz z Asia zawiesć budy.Ale za Asie nie ręczę kiedy i o której.Jutro jade ja Neczka ,jej kolez.Szpilka nie wie jeszcze.Żaba pomyśl nad wolnym,zrobimy powtórke.

Posted

[quote name='Saphira']Ja napewno pomogę ! Napisz jakiego rzędu są to koszty jeżeli chodzi o allegro ?[/quote]
To zależy. Normalne ogłoszenie, bez wyróżnień, pogrubień itp. to jest groszowa sprawa - rzędu 20-30 groszy. Pogrubione, podświetlone i przedłużone do 14 dni kosztuje ok. 20 zł (w zależności od ilości zdjęć to może być troszkę więcej). Można tymi opcjami manewrować w tych granicach.
Oczywiście są też opcje droższe, do 100 zł nawet, ale na to chyba raczej się nie porwiemy...
Obserwuję wątek, więc jakby co to też mogę porobić allegro.