Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Margo05']
Żabo, sorki, jakoś tak się przyzwyczailiśmy, że Ty tu jesteś do kontaktu w sprawie Pani Romy, bo jesteś najbliżej Niej :evil_lol:[/quote]

Ale ja nie napisałem że się na to nie zgadzam, tylko jeśli w jakiś nowych miejscach będą podawane namiary na mnie to w miarę możliwości proszę o info ;)

[quote name='basiapron']znam takiego co tone wam w półtorej godziny przerzuci.Ale niestety jest z mojego miasta i do tego pracuje.[/quote]

Ja też takiego znam, a w razie potrzeby znajdzie się drugi ;)
Co do kupna węgla, to moim skromnym zdaniem nie ma co się napalać na jakieś tanie okazje bo można trafić na gorszy węgiel, a takim kamieniem nie pali się dobrze. A drzewo będzie trzeba kombinować od stołkowatych.

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Muszę przyznać,że jesteśmy bardzo zadowoleni z węgla.Nie wiem,jak by się sprawdził u p.Romy,ale u nas sprawdza się znakomicie.Spala się do końca,żadnych kamieni,mało miału...Miałam obawy,czy za w sumie tak niską cenę węgiel będzie dobrej jakości-ale palimy nim już parę dni i widzę,że jest nie tylko tani,ale bardzo dobry.Jak tylko bedziemy mieć wolną gotówkę-dokupimy jeszcze z tonę...Piszę o tym nie dla offa,ale dlatego,ze być może niektórzy z Was będą się wahać,mieć wątpliwości.
W tamtym roku kupiliśmy węgiel droższy-a był o wiele,wiele gorszy opd tego...Nie zawsze jest tak,że droższe=lepsze...
Jeśli chcecie zobaczyć,jak wygląda ten węgiel-zapraszam!

Posted

[SIZE=2]ooo gagato,zwrot dostałam paska twego,co robić?
a co do węgla-wet siostra ma racje,nie zawsze droższy znaczy lepszy,tyle ze mi sie wydaje że to zalezy od tego co wykopią wiec nie zawsze jakość będzie ta sama.
[/SIZE]

Posted

Basiapron,wystaw pasek na bazarek,zalicytuję jeszcze raz...
A co do węgla, to ja się nie znam,ale może po wyglądzie da się jakoś poznać?Myślę,że nie ma już co czekać, bo Roma zacznie palić czymkolwiek...stary człowiek jest wrażliwy na zimno...Wczoraj w Częstochowie kupowałam węgiel średni orzech po 580 zł za tonę...Weroniko,Zabo kupujcie choć 1 tonę tego orzecha, bo większy pewnie do kuchni węglowej nie będzie się nadawał.Nie ma co czekać na więcej kasy,zawsze się dokupi,jakby co...

Posted

O ile ja się orientuję to ten tańszy jest z nielegalnego obrotu i to cała różnica. Jest pozyskiwany w Wałbrzychu z tzw"biedaszybów", które są pod kontrolą miejscowej mafii węglowej. U nas też jeżdżą takie samochody oferujące tani węgiel. W reszcie się niestety nie orientuję bo mam piec olejowy i ogrzewanie kominkowe. Gagata ma rację! Kupcie chociaż trochę węgla. Najwyżej bedzie się sukcesywnie dowozić. Można ruszyć z jeszcze jedna akcją cegiełkową. Coś uzbieramy. Jutro powinny dojść ode mnie jakieś przesyłki z makaronem i ryżem.Nie wiem tylko jak z tym mięsem mrożonym. Czy 10 kg do tego ryżu tygodniowo wystarczy ? To by kosztowało 12 zł.

Posted

Gdy mieszkałam w Gliwicach na początku kupiliśmy węgiel na składzie węglowym. Miał być świetnej jakości. W efekcie okazało się, że był to węgiel pomieszany z mazutem, a nam udało się stopić ruszt żeliwny o grubości 2 cm. :evil_lol: Byliśmy w szoku. Później kupowaliśmy węgiel o 150 zł. tańszy na tonie od "zbieraczy". Był świetnej jakości, doskonale się palił i był bardzo kaloryczny. Różnica była niewyobrażalna. I Panowie nawet mi wnieśli na drugie piętro :)

Z pewnością trzeba sprawdzić ten węgiel i troszkę ponegocjować cenę. Spróbuję się tam dodzwonić :cool3:

Gagatko, witaj :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Starałam sie to wszystko poprzeliczać i wychodzi mi, ze żeby psy nie głodowały potrzeba 20 kg ryżu na tydzień i 15-20 kg kostki mrozonej. To daje okolo 0,5 kg karmy dziennie na psa. Zakładając, że ryż rosnie w gotowaniu 3 razy , czyli z 3 kg robi sie 9 kg plus 2 kg mięsa to 11kg. 21 psów czyli okolo 0,5 kg ryzu z miesem na jednego.
ryz po 4,80 x 20 kg =96 zł
mięso 1,20 x 15 kg= 18 zł lub 1,20 x 20 kg= 24
Czyli na tydzień wychodzi 114 do 120 zl żywienie psów.
Miesiecznie prawie 500 zł.

Posted

Ja już pewnie pisałam ale jeszcze raz powtórzę :
[SIZE=4][COLOR=black]Saphiro jesteś super[/COLOR][/SIZE] :lol:
dobrze liczysz. W tym miesiącu jest zamówione po 25 kg tygodniowo zapłaciłam za 100 kg tz. za jeden miesiąc. Zadzwonie do nich jutro i zapytam , bo p. Roma mówiła że jeszcze w poniedziałek była dodatkowa paczuszka kostka mięsa mrożonego, ja na fakturze tego nie miałam. Moze ktoś się przyzna kto zamówił?
Wracając do węgla, mam przykre doświadczenia z przywiezionym z ulicy węglem, w tamtym roku załatwiłam mamci tak ten węgiel zasmolił przewody kominowe że co tydzień musieliśmy czyścić i ile włożyła mamcia do pieca tyle wyciągała. Lepiej dać więcej bo na tanie psy kupy robia.

Posted

Weroniko ! Już pisałam, że zamówiłam i zapłaciłam za 3 dostawy po 10 kg kostki mrozonej na próbę.
Proponuję żeby zamawiać tańszą kostkę a nie batony. Teraz jak Pani Roma ma garnek i gotuje to sama to mysle, ze trzeba pooszczędzać i zamawiać mięso w kostce po 1,20 za kg.

Posted

Saphiro przepraszam , gdzieś przeoczyłam, to Twoje pisanie. Nie mogę się połapać i nie wiem jak z zamówieniem , czy na dłużej zamówione czy tylko był jeden miesiąc . Lepiej zamówić to tańsze, teraz faktycznie przy gotowaniu będzie ekonomiczniej. Dzięki za wyjaśnienie.:lol:

Posted

Batony były zamówione na jeden miesiąc, bo to było w okresie,gdy jeszcze było gorąco (początek września...)i Roma nie gotowała. Teraz będzie można przerzucić się na kostkę,będzie taniej i więcej.Weronika,daj znać do kiedy są opłacone dostawy, to zamówię na następny miesiąc. Wczoraj kontaktowała się ze mną SMSowo pani MS,zadeklarowała,że prześle Romie ręczniki. Margo, to allegro miało jednak duży oddżwięk:loveu::loveu::loveu:, Chcemy jeszcze!

Posted

I z tym węglem tak własnie jest :cool3: Ja na składzie płacilam 560 zł., bo myślałam, że będzie dobry. Był tragiczny :mad: A od "zbieraczy za tonę było 350 zł. i był rewelacyjnty :)

Posted

[quote name='gagata']Batony były zamówione na jeden miesiąc, bo to było w okresie,gdy jeszcze było gorąco (początek września...)i Roma nie gotowała. Teraz będzie można przerzucić się na kostkę,będzie taniej i więcej.Weronika,daj znać do kiedy są opłacone dostawy, to zamówię na następny miesiąc. Wczoraj kontaktowała się ze mną SMSowo pani MS,zadeklarowała,że prześle Romie ręczniki. Margo, to allegro miało jednak duży oddżwięk:loveu::loveu::loveu:, Chcemy jeszcze![/quote]

Będzie jeszcze jak tylko Weronika będzie mogła zrobić zdjęcia Pani Rimy i piesków, takie "z życia" jak te wcześniej :)
Mam nadzieję, że będę miała net od października :cool3:

Posted

Gagatko faktura przyszła na 100 kg nie pisze do kiedy. Zmień jak możesz zamówienie na to tańsze. Będzie ekonomiczniej, ja tak samo jak wcześniej jak przyjdzie faktura to zapłacę.:lol:
Margo a co z Twoim netem, nie masz teraz?

Posted

a ja bym chciała mieć chwile czasu to coś bym wymyśliła moze na paczuszkę,cały czas jej nie wysłałam,z resztą nakrętek tez jeszcze nie wysłałam.Jestem chociaż na bieżąco z bazarkowymi paczkami.

Posted

[quote name='weronika1']Pani Romie najbardziej odpowiada Ryż i kasza, choć gdy zapytałam czy jest dobry makaron powiedziała, że dobry ale jej psy nauczone na kaszę z mięsem.[/quote]

Weroniu! A może Pani Roma wytłumaczyłaby swoim psom, że ryż kosztuje 4,84 za kg, a makaron 3,34. to jakieś 1,50 oszczędnosci na kg. Przy 100kg robi się z tego 150 zł. Może by się psiska zlitowały i zasmakowały we włoskiej kuchni.

Posted

Za 24 kg ryżu zapłaciłam 88,80, nie mogę sie doliczyć ile naprawdę płaciłam za kg niby pisze 3,70 na fakturze . Pewnie tak w hurtowni kosztuje.
Te psy poszalały , trzeba im powiedzieć , że jak się nie przestawią na kaszę to nas z torbami puszczą.:lol: