Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

A sterylkę da jeszcze radę?

U pani Romy i Frania znowu gorzej się dzieje...Coraz mniej maja siły, pani Roma w zasadzie już nie gotuje..Jest bardzo słaba i narzeka,że jej w środku,wewnatrz ciała zimno...:shake:..Weronika nie jest w stanie podrzucać im gotowanego tak często ,jakby chciała a oni potrzebowali...Nie wiem,jak im pomóc na odległość..:shake: Macie jakieś pomysły?

Posted

Wysłałam im dzisiaj trochę przetworów. Na próbę zamówilam gotowe zupy w puszkach i ulubione sosy Romy w sloikach. Trochę konserw rybnych, dżemy, miodzik, masełko, ulubione śledziki, sery żółte i białe, makaronik,cukier i trochę herbaty.:eviltong:
Myślę, że na jakiś tydzień wystarczy.:loveu:
Martwię sie o węgiel. :shake: Od soboty wracają silne mrozy a jak Pani Roma ma tarczycę chorą to i cała przemiana materii jest zakłócona. nic dziwnego, że ciągle jej zimno i jest słaba :shake:

Posted

Nie mam kontaktu z Żabą ,ale myślę że już na tonę jest. Znając Żabę z jego tajemniczości , wiem , że zrobi niespodziankę jak tamtym razem . Cisza, cisza... i na raz dwie tony węgla znalazło się migiem w piwnicy u p. Romy. To jest cały Żabek.:eviltong:

Posted

[quote name='Saphira']Fajna sprawa tylko, że ona tam nie dojdzie :shake: Pan Franio musiałby nosić.[/quote]
Moja babcia tez z domu nie wychodziła i opiekunka jej przynosiła.
Trzeba sie tez dowiedziec jak daleko jest jakas szkoła?

Posted

P. Franiu dzisiaj wniebowzięty, tak szczęśliwego jeszcze go nie widziałam.

Tak jak myślałam , Żabek nic nie mówi tylko działa, pociął wszystkie klocki na krótkie. [SIZE=3]Dzięki Żabek. [/SIZE]
Siekiera, (która zostawiłeś ) jest u mnie w bagażniku, Duduś mi przyniósł , używając jej jako sprzętu lekkoatletycznego.

Posted

Zabol znowu się przebrał za krasnoludka..Jesteś wielki:modla::modla::modla: Tam najbliżej jest szpital wojskowy ale jak znam życie to obiady nawet w abonamencie moga byc ciut przydrogie , no i nie wiadomo,czy pan Franio dałby radę nosić.Ale o tej opiekunce PCK warto by pomysleć...Zamiast sprzatania i takich róznych mogłaby właśnie tylko nosic im obiady i jakieś zakupy..Troche to odciążyłoby Weronikę..Ja tylko patrzę, czy i ona na nos nie padnie...

Posted

Sorki, ze sie wcinam ale szukamy pomocy!
Nela z mojego podpisu została bardzo pogryziona!:-(

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/bardzo-przestraszona-nela-zostala-rozszarpana-pomocy-dt-89576/index36.html#post11609667[/URL]

Posted

Ja zamówię trochę tych zup w puszce. Jedną grochówke kupiłam na próbę. Wyszły dwa talerze niezłej grochówki z wkładką. Wystarczy wlać do garnka i odgrzać . Zupka 850 g PAMAPOL 3,69 zł. To chyba niedrogo ?

Posted

Saphiro , u nas też te zupki są ,mogę kupić , Ty już naprawdę tyle zrobiłaś dla p. Romy i paczki i pieniądze....:lol:
Wiem ,że masz dobre serce, ale może zostaw to mnie. Poszukam kogoś kto by nosił obiady , są różne stołówki i naprawdę niedrogie jadło i dobre. :lol:
U mnie zawsze coś zostaje , najgorsze to latanie codziennie , bo brakuje czasu.
Jest taki bar w Urzędzie tam można wykupić abonament nie drogo, jest wszystko takie smaczne , tylko kogoś kto by nosił codziennie.

Wracając do Żaby, takiego młodzieńca to szukać ze świeczką. Jest uczynny a jaki sprytny, wszystko mu sie w rękach pali. Kiedyś żona będzie miała z Niego pociechę.:loveu:

Posted

Chcę wysłać wam trochę pieniędzy na węgiel dla Pani Romy ale nie wiem jaki jest numer konta. Jeśli był podany a ja niedoczytałam :oops:to przepraszam, mam nadzieję że wybaczycie i jeszcze raz go podacie albo podpowiecie gdzie szukać. Pozdrawiam.

Posted

Jak widać żyję. O materiał do palenia jestem spokojny. Trochę tego drzewa jest. Na tonę węgla pieniądze są, w następnym tygodniu planuję kupić. Nie wiem czy dzwonek przy bramce się nie popsuł bo dzwoniłem, czekałem i nikt nie wyszedł a psiaki jak nigdy cicho, myślę że pewnie nikogo nie ma. No to otwieram sobie sam od środka i chodzę. Po 30 min. cięcia drzewa wyszedł zaspany Pan Franek.

Nie robię żadnych niespodzianek, a tym bardziej nic na pokaz. Nie dziękujcie mi bo to nie dla Was ;)
Robię to bo to mój obowiązek...

Posted

[quote name='Bunia40']Chcę wysłać wam trochę pieniędzy na węgiel dla Pani Romy ale nie wiem jaki jest numer konta. Jeśli był podany a ja niedoczytałam :oops:to przepraszam, mam nadzieję że wybaczycie i jeszcze raz go podacie albo podpowiecie gdzie szukać. Pozdrawiam.[/quote]
Buniu 1 Wszystko jest w pierwszym poście. Na węgiel nie możemy skladac na koncie stowarzyszenia więc wysylamy na konto Żaby. Jest tam podane maleńkim druczkiem.
A swoja dogą u nas Żaby pozamarzały a w Przemyslu skaczą :evil_lol: i jeszcze drzewo tną i robią :evil_lol:

Posted

Dzwonek przy bramce jest zepsuty , jeszcze na święta się zepsuł. Pewnie kolędnicy za mocno dzwonili. Najlepiej otworzyć klucz w bramce patykiem od zewnętrznej strony i wejść dalej, zapukać w drugą bramkę, tą w środku. Bo tak to faktycznie ciężko się dostać.:lol:

Posted

W dzwonku pewnie wyczerpały się już baterie....Były w nim od lata a teraz w dodatku mrożno....Jak się założy nowe (malutka w bramce i dwie albo cztery większe w domu,w odbiorniku), to bedzie dzwonił jak nowy... Da się cos zrobić z ciążą suńki,czy już nie bardzo?

Posted

Weroniczko, a ta, co niedawno urodziła? Jak się zgapimy, to ona wkrótce znów będzie w ciąży.... To są te które latem zostawiliśmy, bo były za młode... Osiołek już nie ma czym,ale po sąsiedzku jakiś się znajdzie i będzie dopiero...