Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję za link do wątku, miło zobaczyć szczęśliwą Pandorkę. W dobrym domku, wybiegana, błyszcząca, zajęta, miło zobaczyć.

Nam w ostatnim tyg zmarły dwie sunie a dwa psy wylądowały w szpitalu a kolejne dwa są pogryzione w wyniku złośliwego przeniesienia ze zgodnych klatek.

Posted

Nam w ostatnim tyg zmarły dwie sunie a dwa psy wylądowały w szpitalu a kolejne dwa są pogryzione w wyniku złośliwego przeniesienia ze zgodnych klatek.[/QUOTE]

:-(,samo życie???:-(

• 2 weeks later...
Posted

Mam prośbę, wiecie może kto opiekuję się bokserowatą sunią o numerze 2853/09 (przyjęta 12.11.2009r, znalazłam na stronie psiaków z Palucha) i czy ona jeszcze jest w schronisku? Moja koleżanka wypatrzyła ogłoszenie w gazecie, ale w nim jest tylko kontakt na Paluch, a biuro nie odpowiada. Zresztą nawet jakby się dodzwoniła, to nie powiedzą jej jaka sunia jest. Chodzi głównie o stosunek do psów, bo koleżanka ma już boksiowatego psiaka. Bardzo proszę o informację, do kogo możemy się zgłosić.

EDIT: Byłyśmy dzisiaj w schronisku, sunia adoptowana, ktoś nas ubiegł ;)

Posted

To jest bardzo przykre, dużo psiaków nam ostatnio zmarło, oprocz suń o ktorych napisałam, moje ukochane psisko Charlie, bez którego nie mogę odnaleźć się w schr, co innego jak pies idzie do domu a co innego gdy pozostaje tyle żalu w sercu :-(

Zmarł tez ulubiony czarny pies Darka, sąsiad Charliego.

Posted

Sekwana trafiła na Paluch 4 lata temu jako młoda około 1,5 roczna suczka. Przez te cztery lata nikt nie dał jej szansy. Przez ten siwy pyszczek wyglądała na starszą suczkę, a większość szuka "pieska do roku". Dla innych była ... za brzydka. Gdy poznałam ją dwa lata temu, była wylękniona, panicznie bała się smyczy, wyciągnięta z boksu sikała se strachu. Dzięki spacerom z magdyską i justynaz87 tak bardzo się zmieniła. Radosna, pełna entuzjazmu, pieszczoch.
W sobotę coś było nie tak, sunia ewidentnie źle się czuła, ale też nie wyglądało to na nic poważnego. Po prostu nie przywitała się ze mną jak zwykle. Po zapięciu smyczy nie cieszyła się ze spaceru. Oczywiście była u lekarza, wzięto krew do badania, podejrzewano początek babeszjozy (bo i tak to wyglądało). Wieczorem sunia dalej była osowiała, ale nie było też pogorszenia. Wyniki krwi miała dobre. Po jej stanie absolutnie nie spodziewałam się tego, co zastałam rano... Sekwana "zasnęła" nad ranem. Biedna, kochana sunieczka :(

Posted

Alekssandra napisał(a):
a co innego gdy pozostaje tyle żalu w sercu :-(

Dokładnie. Te wszystkie beznadziejne śmierci w schronisku, te wszystkie psy, które nie dostały szansy.

Posted

To w ogóle marny weekend był.

To Pamela pod koniec kwietnia, na spacerku:

W sobotę do szpitala pojechała na wózku... nie była w stanie iść :-(
Sunia, owszem, starsza ale w pełni sprawna, biegająca. To stało się z dnia na dzień. Nie jest w stanie chodzić, tylne łapy odmówiły posłuszeństwa. Rtg wykazało zmiany w kręgosłupie i dysplazję. Tylne łapy wpadły jej pod leżankę, pewnie wstając zbyt się szarpnęła i uraziła ten swój biedny, zniekształcony kręgosłup :-(
Strasznie biedna jest. Leży, nie rozumie, co się stało, taka biedna, zmarnowana i zrezygnowana... Nie wiadomo, czy jeszcze wstanie. Wiadomo, jakie myśli względem niej już mi po głowie łażą. Ale na razie się wstrzymuję :shake:
I tylko ryczeć mi się chce jak o niej myślę.

Posted

Podobna sytuacja jak z Lordem, nie wiem, czy w schroniskowych warunkach Pamela dojdzie do formy :shake: Trzymam kciuki.
Nawiasem mówiąc, piękna sunia. Od kiedy jest w schronisku ?

Istny pogrom, już się boję na myśl, że nie zastanę jakiegoś psa podczas sobotniego "obchodu".

Posted

[quote name='Alekssandra'] moje ukochane psisko Charlie, bez którego nie mogę odnaleźć się w schr, co innego jak pies idzie do domu a co innego gdy pozostaje tyle żalu w sercu :-(

Zmarł tez ulubiony czarny pies Darka, sąsiad Charliego.
Charlie nie żyje? :(

A ten sąsiad... to nie ten?
http://przytulpsa.pl/pies.php?fraza=148

Posted

Strasznie smutno na wątku się zrobiło. Tyle psów umiera nie zaznawszy normalnego domu. Bardzo mi przykro z powodu tych, które już odeszły. Tyle przeszły, czekały dzielnie na cud - normalnego człowieka, a tu nic. Śmierć w schronisku. Najgorsze, że jeszcze tyle ich tam czeka. Jeżeli Sekwana nie znalazła domu, a na prawdę to był złoty pies i moim zdaniem bardzo ładny to jak ma go znaleźć Beczka, Suzi, Ares, Cezar albo Pamela jak to starsze kundle, często wymagające również dodatkowej opieki weta. Beznadziejne to wszystko...

Posted

Zalanie Palucha (najprościej mówiąc) polega na tym, że trzeba po chodnikach chodzić w kaloszach i że psy brodzą w wodzie (w niektórych częściach schroniska). Ale nie jest to powódź w tym sensie jak obecnie dotyka to niektóre schroniska. Psy nie mają przyjemnie ale nie są zagrożone. No i woda jest wypompowywana.
Zwykłe narzekania na to, że Paluch "tonie" tracą jakoś sens w obliczu prawdziwej powodzi, ewakuacji schronisk.

Posted

Ciekawostka z prywatnej strony www:
"Z roku na rok zmniejsza się, o kilkaset, liczba napływających zwierząt... a dobrostan schroniska na Paluchu rośnie !!! Takie rządy..."
Jeżeli dobrostan rośnie, to chyba dobrze? Chociaż powinno się mówić o dobrostanie zwierząt, a nie instytucji.

"Dyrekcji wyraźnie nie zależy na zmniejszeniu dobrostanu."
T akurat dobrze o dyrekcji świadczy.

:diabloti:

Posted

[quote name='APSA']Ciekawostka z prywatnej strony www:
"Z roku na rok zmniejsza się, o kilkaset, liczba napływających zwierząt... a dobrostan schroniska na Paluchu rośnie !!! Takie rządy..."
Jeżeli dobrostan rośnie, to chyba dobrze? Chociaż powinno się mówić o dobrostanie zwierząt, a nie instytucji.

"Dyrekcji wyraźnie nie zależy na zmniejszeniu dobrostanu."
T akurat dobrze o dyrekcji świadczy.

Śmiechowe te zarzuty, zapewne chodziło o liczbę zwierząt...

Posted

Nie, Gorbi :-(:-(:-(

Wychodziłam z nim na spacery, zanim się dowiedziałam, że zajmuje się nim Darek.
Był w bardzo dobrej kondycji, zawsze żywiołowy, radosny.
Zupełnie się tego nie spodziewałam :shake: