Alekssandra Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Dada, potwierdzam jutro, że będę i pamiętam o DT. Quote
morisowa Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 [quote name='morisowa'] To Pamela pod koniec kwietnia, na spacerku: http://img340.imageshack.us/img340/8976/pamelab.jpg W sobotę do szpitala pojechała na wózku... nie była w stanie iść :-( Sunia, owszem, starsza ale w pełni sprawna, biegająca. To stało się z dnia na dzień. Nie jest w stanie chodzić, tylne łapy odmówiły posłuszeństwa. Rtg wykazało zmiany w kręgosłupie i dysplazję. Tylne łapy wpadły jej pod leżankę, pewnie wstając zbyt się szarpnęła i uraziła ten swój biedny, zniekształcony kręgosłup :-( Strasznie biedna jest. Leży, nie rozumie, co się stało, taka biedna, zmarnowana i zrezygnowana... Nie wiadomo, czy jeszcze wstanie. Wiadomo, jakie myśli względem niej już mi po głowie łażą. Ale na razie się wstrzymuję :shake: I tylko ryczeć mi się chce jak o niej myślę. Pierwsze chwile Pameli w domu :cool3: Niestety szanse, że wstanie są nikłe. Jedyna nadzieja w operacji (jeśli takowa w jej stanie będzie wykonalna). Jak nie, to tylko wózek... Quote
justynaz87 Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 :crazyeye: O, ale Pamela szybko znalazła DOM :razz: :p. A jak dziewczynka ogólnie się czuje? Quote
mru Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 czy kojarzycie taka suke? jest w przytulisku w okol. Piaseczna ma schroniskowego chipa, ale właściciela brak... Quote
APSA Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Kluska? [FONT=Calibri][FONT=Calibri][SIZE=5]Kluska[/FONT] [FONT=Calibri]ma już nowy dom :)[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri] Dodano: [/FONT][FONT=Tahoma]2009-02-13[/FONT][FONT=Calibri] Schronisko: [/FONT][FONT=Tahoma]Paluch [/FONT][FONT=Calibri]Imię: [/FONT][FONT=Tahoma]Kluska[/FONT][FONT=Calibri] Numer: [/FONT][FONT=Tahoma]3373/07 [/FONT][FONT=Calibri]Płeć: [/FONT][FONT=Tahoma]sunia[/FONT][FONT=Calibri] W typie rasy: [/FONT][FONT=Tahoma]Amstaff[/FONT][FONT=Calibri] Wielkość: [/FONT][FONT=Tahoma]średnia [/FONT][FONT=Calibri]Wiek: [/FONT][FONT=Tahoma]średni[/FONT][FONT=Tahoma] Klusia to jedna z moich ulubionych suniek. Jest pełna energii i chęci to zabawy. Uwielbia biegać za patykami, podrzucać je sobie łapać i podskakiwać. Jest przy tym bardzo szczęśliwa. Klusia toleruje inne pieski i suczki. Z całych sił stara się zachęcić je do zabawy ze sobą. Jest wysterylizowana i czeka na domek, gdzie na codziennych spacerach będzie się mogła wyszaleć do woli. Doskonale sprawdzi się w domu gdzie jest już inny psiak aby mogła się z nim bawić.[/FONT][FONT=Calibri] Polecany: [/FONT] [FONT=Tahoma]do domu z ogrodem[/FONT] [FONT=Tahoma]do mieszkania w bloku[/FONT] [FONT=Tahoma]do innych zwierząt[/FONT] [FONT=Calibri]Wolontariusz: [/FONT][FONT=Tahoma]Łotocka Agnieszka (606-897-065, [email protected])[/FONT] http://przytulpsa.pl/piesadoptowany.php?fraza=719 Quote
migdalena Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Nie rozumiem Apsa, znów ma dom, czy porzucili ją??? Quote
APSA Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 Skopiowałam wszystko ze strony "już w nowym domu", stąd ten tekst. Quote
justynaz87 Posted July 9, 2010 Author Posted July 9, 2010 Jutro z Magdą jedziemy do schronu. Jak nie zapomnę i dam rady robić foty w tym skwarze (mam nadzieję że sprzęt się nie stopi) to wezmę aparat, bo pusto tu. Ubolewamy obie z Magdą nad klatką Mufki. Psy już tyyle nie były, że strach myśleć. Jakby ktoś był chętny na spacer z łobuzami (pod dowództwem zabójczej "ratlerki") to zapraszamy :) . Quote
APSA Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Mufka odmówiła współpracy przy zdjęciach ;-) Gzizabella i jej dwie wielkie miłości :lol: Film :loveu: http://s683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/Magda/geriatria/?action=view¤t=PICT5768.mp4 Komu, komu piękną, starą poczwarkę? Zdjęcia Lukrecji wstawię na jej wątku :) Quote
mru Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 ostatnio na Paluch trafila taka sunia: http://www.dogomania.pl/threads/189014-stara-sunia-jak-p%C3%B3%C5%82-kota-porzucona-na-ulicy.-trafi%C5%82a-na-Paluch...-POMOCY! ma nr 1703/10 Quote
justynaz87 Posted July 13, 2010 Author Posted July 13, 2010 Za tydzień na prawdę postaram się wziąć aparat (baterię już teraz naładuję). Mufa, faktycznie nie miała chyba ochoty na sesję. Ale ta oneczka świetna. Quote
APSA Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Wczoraj Gabi (staruszka nr '/A') opuściła schronisko :razz: Jednak nie jest aż tak różowo, jak się zapowiadało :p Quote
APSA Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Ano mniej więcej ;) A propos adopcji seniorów, taki ładny wierszyk znalazłam na wątku siwomordkowym: ... napisał(a): Starość nie radość, kości wciąż bolą, Nogi jak z waty,iść nie pozwolą, Czasem też myśli już niezbyt zdrowe, Uszka zawodzą,oczka też płowe. I tak niestety starość u piesków wygląda, Szyderczym wzrokiem do serca zagląda, I byłoby lepiej,gdyby w domku były, Tam swoją starość na radość zamieniły, Na radość, bo ona ich życie odmładza, Ociepla duszę,a smutek ochładza. "-Więc czemu nie senior,lecz szczenię zabierasz?" Pomyślisz: "a po co i tak tu umierasz, I tak już Twe dni w tym boksie ostatnie, Przeżyłeś tak wiele,więc Twe życie blaknie, Wolę wziąć młodego,bo nauczę,przytulę, A Tobie jedynie serdecznie współczuję." "-Bo jestem stary,bo nie mam siły, Gdybym miał rodzinę na pewno by były, Na pewno bym miał tyle werwy co młodzik, Bym bawił się z Tobą,przy nodze chodził, Pokazał,że starszy nie jest już stracony, Więc daj mi ten jeden domek upragniony, Ten jeden jedyny,gdzie odżył bym ponownie, Poczuł się jak szczenię, przy Tobie ...tak cudownie" Quote
migdalena Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Oj Apsa, ten wierszyk powinien być w B.A. Zamiast pobierać identyfikator "Gościa", ludzie powinni zapoznać się z tym właśnie wierszem !!! Quote
morisowa Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Więc daj mi ten jeden domek upragniony, Ten jeden jedyny,gdzie odżył bym ponownie, Poczuł się jak szczenię, przy Tobie ...tak cudownie" Apsa, to jeszcze byś Gabi powychwalała. Starucha prawie bez zębów za to z podejrzeniem nowotworu. Po wielu latach schroniska. Cieszy się, wymusza głaskanie, na przywitanie aż skacze do góry. Patrzy z wdzięcznością, na spacerach od pierwszej chwili drepta luzem bo jest grzeczniejsza od całej reszty stada :eviltong: Choć kuśtyka, szybko się męczy i podstawowy spacer jest wokół bloku to ma z niego radochę i korzysta jak tylko pies po latach niedoli potrafi. Słodziak :loveu: No i apetyt jej wrócił jak tylko zmieniła dietę ze schroniskowej na gotowaną, mieloną wołowinkę z makaronem :p Wiedziałam, na jakiego psa Cię namawiać :razz: Quote
APSA Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Ona pod Haralda dobierana, prawie rówieśnicy, to samo tempo spacerowe i tak samo rasowe :lol: Chociaż Gabi w dniu adopcji skojarzyła mi się ze spanielem (może ze trzy pokolenia wstecz..?), a związku Harego z wyżłem sama nie mogłam się dopatrzeć, choć już dwie osoby mi wmawiały, że on "wyżłowaty". Niech mu będzie, na kolejne urodziny kupię mu na stadionie rodowód :lol: Quote
justynaz87 Posted July 15, 2010 Author Posted July 15, 2010 Wierszyk przeczytany, oczy wypłakane :-(. A co to za Gabi :cool3:? Kurczę A to co najmniej 6 lat w schronie. Po mimo kąpieli, szczęście się do niej uśmiechnęło. Quote
migdalena Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Ja już zidentyfikowałam Gabi, ba nawet okazało się,że na krótko przed adopcją załapałam się z nią na spacer. Teraz ona załapała się na wyjątkowy domek, farciara.:p Quote
APSA Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 A wczoraj załapała się na półtorej godziny siedzenia w klimatyzowanej poczekalni. I wcale jej nie przeszkadzało, że nie raczyli nas przyjąć w godzinach dziennych :roll: Dziś znów się załapie na długie posiedzenie, tym razem w poczekalni innej lecznicy. Jest bardzo kochana i bardzo dzielna, chociaż boląca łapka daje się jej we znaki. Quote
mru Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 [quote name='mru']ostatnio na Paluch trafila taka sunia: http://www.dogomania.pl/threads/189014-stara-sunia-jak-p%C3%B3%C5%82-kota-porzucona-na-ulicy.-trafi%C5%82a-na-Paluch...-POMOCY! ma nr 1703/10 podobno odnalazł się właściciel, podobno jest aż z Filtrowej (więc skąd sunia na Ursynowie?) - czy wiecie coś na ten temat? Quote
KWL Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Przepraszam za grafomanię. O tak mało was proszę a życie me końca dobiega Nie teraz, jeszcze chwilę stara suka też przecież marzyć może ? O jedną noc u boku pani O dzień pod krzesłem pana O parę głasków obiema rękami O tym by ktoś ją wspominiał... Dlatego proszę, pogłaszcz mnie po siwym pysku Zabierz mnie, nie chcę umierać sama w schronisku... Quote
APSA Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Nie mogę teraz czytać takich rzeczy :-( Życie jest niesprawiedliwe. Quote
Recommended Posts