Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='justynaz87']Jak zobaczyłam Finkę to od razu skojarzyła mi się Harietta... Ciekawe jakby wyglądały razem na posłanku, albo na spacerze :p
Jak mama z córeczką :lol:

[quote name='magdyska25']Asia podejrzewam, że 8 suczka nie zrobi różnicy. Nawet się nie doliczysz ;)
To nie jest "suczka", ino wielkie długie suczysko. Już Harietka jest mocno niewymiarowa porównując z resztą towarzystwa, Finka tym bardziej nie mieści się w standardach. Ale jest rewelacyjna :loveu:

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

migdalena napisał(a):
Morisowa, proszę wydaj zgodnie z nowymi trendami-moją czarną sunię:modla:
Najlepiej jak powędruje w pakiecie ze swoim( też czarnym ) synkiem.

ojjj, z tą suczką to będzie problem...

Posted

Morisowa, KWL- coś dla miłośników miśków:
http://www.dogomania.pl/threads/201141-Kaukaz-Sarplaninac-6-8-lat-rodzi%C5%82a-co-P%C3%93%C5%81-ROKU.jeszcze-mleko-jej-cieknie-(

Szlak to by tych niektórych ludzi trafił!!!

A i jeszcze jedno- jeśli chodzi już o wydanie do adopcji też ustawię swoje w kolejce u Morisowej.
Mogłaby pójść wreszcie zołza Mufka ( bo Frezja już 6 m-cy grzeje tyłek w ciepełku ;)), no i jakby ktoś chciał stróżującego to polecam Cezara albo pieszczocha do domu, albo jakiś aktywnych.

Posted

Odezwała się Pani porządkowa... To mam pytanie Magdyska25, co zrobić z suniami Zoni (pamiętasz które adoptowane, które nadal czekają ...?). Muszę tu zrobić prawdziwy porządek i wyrzucić wszystkie sunie na pierwszą stronę...

Dzisiaj byłyśmy w schronie. Wszystkie nasze staruszki wyszły na spacery. Byłyśmy też przy adopcji spanielki... Bidula, ale wreszcie uśmiechnął się i do niej los.

Posted

Hej Dziewczyny:* ...no właśnie już od dawna nie wchodziłam na dogo...:/ Z wątku suczek to w schronie jest jeszcze Sonia i Tola. Chociaż czy Tola to nie wiem tak na 100% bo obie suczki "przechwyciły" inne wolontariuszki. Sonia jest na pewno bo ostatnio ją widziałam na spacerach.
Jeśli chodzi o wątek piesków to Tajfun i Rudy nadal są. Zenek nie żyje
[*] . Rex został "przechwycony" razem z Tolą, ale on jest na pewno, też go widziałam.

Posted

Niestety też zaczęłam się przyglądać psom z kwarantanny i znalazłam taką misię:
[FONT=verdana]
ID
: 0346/11/P
Gatunek: PIES [ OWCZAREK K ] [ samica ]
Masc: szaro czarny
Waga: 57,000
Skad: Sm zul Szyszkowej
[/FONT]
Waga: 57kg
Data przyjęcia: 08-02-2011

KWL, wiesz coś o niej?

Posted

Niestety też zaczęłam się przyglądać psom z kwarantanny i znalazłam taką misię:
[FONT=verdana]
ID
: 0346/11/P
Gatunek: PIES [ OWCZAREK K ] [ samica ]
Masc: szaro czarny
Waga: 57,000
Skad: Sm zul Szyszkowej
[/FONT]
Waga: 57kg
Data przyjęcia: 08-02-2011

KWL, wiesz coś o niej?

Ciekawostka, znalazłam jeszcze takie "owczarki k" :lol:

ID: 3012/10
Gatunek: PIES
Rasa: OWCZAREK K
Waga: 6kg
Data przyjęcia: 26-11-2010

ID: 2197/10
Waga: 35kg
Data przyjęcia: 31-08-2010

Posted

0346/11/P - morisowa też wytropiła i sprawdziła :-) Co ciekawe powinna być usunięta ( z wersji papierowej została usunięta ) - odbiór przez właściciela.
3012/10 trochę mało kaukazowato wygląda, nic nie wiem
2197/10 jw, też nic nie wiem.
Sprawdzę w biurze w weekend.

Posted

KWL napisał(a):
0346/11/P - morisowa też wytropiła i sprawdziła :-) Co ciekawe powinna być usunięta ( z wersji papierowej została usunięta ) - odbiór przez właściciela.
3012/10 trochę mało kaukazowato wygląda, nic nie wiem
2197/10 jw, też nic nie wiem.
Sprawdzę w biurze w weekend.

Jakoś teraz usuwanie z bazy komp. nie chce działać. Ta, która była przez moment w p.VII też nadal wyskakuje w wyszukiwarce.
Dwa ostatnie dałam jako ciekawostkę ;-) Pierwszy pewnie już dawno adoptowany.

Posted

o kaukazowatym szczeniaku słyszałam, że poszedł taki do adopcji. Nie widziałam, ale pewnie ten. A ten drugi - nie kaukaz, ale ładny i też można się zająć. Za to trafiły dwa ładne miśki ostatnio: pies w moim typie siedzi na kwarantannie, suka miśkowata jest w szpitalu. Może też właściciel jeszcze odbierze? - całkiem ładne i raczej młode

Posted

morisowa napisał(a):
Za to trafiły dwa ładne miśki ostatnio: pies w moim typie siedzi na kwarantannie, suka miśkowata jest w szpitalu.

Bierzesz do siebie po kwarantannie? Ostatnio jakoś sporo tych miśków do Ciebie trafia ;-)
Czemu suka w szpitalu?

Posted

O, to te:

ID: 0411/11
Waga: 70kg
Data przyjęcia: 15-02-2011

ID: 0412/11
Waga: 50kg
Data przyjęcia: 15-02-2011

Nie wiem, czy będę miała gdzie je upchnąć, pewnie i tak Michał mi je zgarnie sprzed nosa, już się an nie szykuje ;)
Suka ma podejrzenie ropomacicza, tzn coś jej ciekło wiadomo skąd ale wyniki krwi ok.

edit.
spojrzałam na te opisy: 20 kg różnicy między nimi to nie ma, a on 70 kg ?? za to wiek identyczny i to aż 5 lat, będę musiała im w zęby zajrzeć (póki co są milutkie, takie ciapy, nie to co Borek i Ciapek)

Posted

Weekendowe sunie:

Hilda: Ratuj ! zdjęcia robią !

Ajajaj w którą stronę uciekać ?

Piękna Claudia

LaBomba :-)

Rita - nie, ja tu nie zostaję...