gops Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 [quote name='evel']A celujesz w jakieś konkretne umaszczenie? :)[/QUOTE] nie, kompletnie mi to obojętne ;) aby charakter był najlepszy z możliwych :lol: aczkolwiek nie chciałabym by miał dużo białego , przy suce ciągle byłby brudny :evil_lol:
gops Posted April 16, 2012 Author Posted April 16, 2012 [quote name='Vectra']i są geny w staffikach , że mu nic nie pomoże ;)[/QUOTE] ano , mam nadzieję że ten mój będzie wymarzony idealny , już ja się postaram by nie zarósł tłuszczem .
Naklejka Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Vectra, moje to leń, w pysku nic nie przenosi, a ciągnąć też mu się nie chce :P Szybko mu to się nudzi...
motyleqq Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 jakby tak Etna pociągała, to pewnie by miała fajne mięśnie :cool3:
zaba14 Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Ja źle zaczęłam z ciągnięciem ;) w dodatku widziałam, że suce w ogóle to nie sprawia przyjemności więc sobie odpuściłam, nie mówiąc o tym że ona kocha biegać luzem :D smycz to zło konieczne :D Pamiętaj że nie ma psów idealnych ;) moja jest dość karna, nie mam problemów z odwołaniem jej, idzie przede mną 8m ale na każde słowo stój, stoi i czeka aż ją zapnę ;) także to jest super, bo mój poprzedni rudzielec spieprzał przede mną jak najdalej :P ale staffiki to psy b. towarzyskie ;) coraz bardziej mi się sucz podoba, może się troszkę zmienia, już nie jest taka szczurowata ;) ale.... czasem sobie myślę że następny będzie amstaff, mniej popieprzony :P :P staffik potrafi być w 2 miejscach jednocześnie... :o
motyleqq Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 [quote name='zaba14']następny będzie amstaff, mniej popieprzony :P :P staffik potrafi być w 2 miejscach jednocześnie... :o[/QUOTE] o, to Etna jest staffikiem... a nie wygląda :evil_lol: chyba nigdy się nie dowiem, jaką rasę wybrać, żeby miała charakter mojej małpy :placz:
drzalka Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Wiecie co :lol:no ja rozumiem, że poświęcenie dla psa, robi się dla drugiej osoby/istoty wszystko a swoja osoba troszkę na drugi tor zjeżdża, kwestia pewnie podejścia do życia , wiadomo o drugiego trzeba dbać . Są ludzie, dla których sama swoja osoba jest mniej ważna, a poświęca się dla kogoś wszystko. ( są psy które np w domowych warunkach bez ograniczeń jadły by i jadły, albo z drugiej strony psy na wolności same sobie dawkują ruch i mają kondyche i "linie" ) Ale dla mnie to czasem dziwne, jak jest sobie człowiek który w gramach np waży swojego psa żeby ważył idealnie, miał super kondycję, pracował nad rzeźbą, dietą - jadł najlepsze żarcie, wszelkie badania co pół roku..., szkolenia, testy, behawiorysta................... a sam, jadł zazwyczaj śmieciowe żarcie, wyglądał jak beka,zero kondycji, sam nie dbał o swoje zdrowie ( żadnych okresowych badań ) , a psychologa obśmiewał z nazwy ;D Nie chodzi mi oto, że trzeba być nie wiadomo jakiś sportmenem , żeby mieć sportowego psa i żeby "to wyglądało"/ Może pokazuje skrajny przypadek,i jestem egoistyczna i dbam za bardzo o swoje litery , ale dziwi mnie czasem sportowy pies , przy kanapowym właścicielu :D Kto co lubi ;)
Vectra Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Drzałka , może ten pan trzymał tylko tego psa ;) Ja nie mam jakieś sportowej super sylwetki , ale kondyche mam , masę mięśniową również ... głownie dzięki psom ... bo z nimi idę równo w zabawie nieraz.
zaba14 Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Ja osobiście chciałabym ćwiczyć i biegać kilka razy z tygodniu, ale nie mam tyle zaparcia w sobie ;) także odpada, ale moja suka też nie ma takiej sylwetki jaką bym chciała, aby miała ;) nie mam na to ani czasu, ani chęci ;) wystarczy że pójdę z nią na piłkę, a to kocha, lub na długi spacer ;)
Vectra Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Moje psy mają normalny ruch , bez żadnych morderczych dodatkowych tortur na sylwetkę. A reszta to geny. No trochę są same z siebie doładowane energią , temu latają ile potrzebują. Dzień bez boomera i aportu , dniem straconym. Mogły by być może i lepiej wyfitowane , ale jakoś nie mam parcia ... Przez złamany u Frania kieł , musiałam wykluczyć oponę do wieszania ... bo on by nie przepuścił .. złamał kieł , na kolczatce psa który się na niego rzucił :evilbat:
gops Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 [quote name='zaba14'] ale.... czasem sobie myślę że następny będzie amstaff, mniej popieprzony :P :P staffik potrafi być w 2 miejscach jednocześnie... :o[/QUOTE] no i takiego psa szukam , Baster też taki był(przez dobre 10lat) tylko w wersji mikro i mi to bardzo odpowiadało . [quote name='motyleqq']o, to Etna jest staffikiem... a nie wygląda :evil_lol: chyba nigdy się nie dowiem, jaką rasę wybrać, żeby miała charakter mojej małpy :placz:[/QUOTE] pomyśl o staffiku :lol: [quote name='Vectra']Drzałka , może ten pan trzymał tylko tego psa ;) Ja nie mam jakieś sportowej super sylwetki , ale kondyche mam , masę mięśniową również ... głownie dzięki psom ... bo z nimi idę równo w zabawie nieraz.[/QUOTE] to jego właściciel ;) ale nie wydaję mi sie by był bez kondycji oglądając ich filmiki i zdjęcia . nie każdy musi być szczupły by mieć zdrowie i kondycję . [quote name='zaba14']Ja osobiście chciałabym ćwiczyć i biegać kilka razy z tygodniu, ale nie mam tyle zaparcia w sobie ;) także odpada, ale moja suka też nie ma takiej sylwetki jaką bym chciała, aby miała ;) nie mam na to ani czasu, ani chęci ;) wystarczy że pójdę z nią na piłkę, a to kocha, lub na długi spacer ;)[/QUOTE] ja zamierzam wrócić do roweru ale mi sie nie chcę :lol: chce biegać z suką wieczorami po parku , może to mi się uda . a aportowanie piłki moja tez ma codiznnie minimum jeden godzinny spacer aportujący bez tego miałabym hardkor w domu ,darcie mordy i ciągłe zaczepianie wszystkich do zabaw . [quote name='Vectra'] Przez złamany u Frania kieł , musiałam wykluczyć oponę do wieszania ... bo on by nie przepuścił .. złamał kieł , na kolczatce psa który się na niego rzucił :evilbat:[/QUOTE] o kurcze , ale miał pecha .. znajomej pies w zabawie z innym psem tez złapał kieł o kolce ale to było w zabawie .
Monika_1584 Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Witamy się po raz pierwszy :) Super galeria, piękna suczka. Widzę że właścicielka też 'maniaczka' TTB, jak ja :) Zanim znalazłam Mojego kundelka na ulicy miał być AST :) Uwielbiam Pit Bull'e,a Kermit jest genialny, świetna praca z właścicielem :) Także planuję kupno TTB, ale będzie to Pit Bull :) Pozdrawiamy :)
gops Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 [quote name='Monika_1584']Witamy się po raz pierwszy :) Super galeria, piękna suczka. Widzę że właścicielka też 'maniaczka' TTB, jak ja :) Zanim znalazłam Mojego kundelka na ulicy miał być AST :) Uwielbiam Pit Bull'e,a Kermit jest genialny, świetna praca z właścicielem :) Także planuję kupno TTB, ale będzie to Pit Bull :) Pozdrawiamy :)[/QUOTE] o witam ;) załóż galerie Astro na dogo , chętnie będę do was zaglądać .:lol: a no trochę maniaczka , Kermit jest świetny to prawda! to jakieś bliższe plany z tym pitem ?
Monika_1584 Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Astro ma galerię w kundelkach :) Tak na pewno bliższe, może za rok, może za dwa lata, mam nadzieję że nie więcej, i na pewno suczka z Forest Hill albo Maximus Kennel, chyba że będzie jakieś krycie poza hodowlane. Ale muszę poczekać bo rodzice mi kupią psa, mam teraz 16 lat to będzie na 17 albo 18 urodziny. Mieszkam w Niemczech, ćwiczyć na pewno będziemy i to bardzo dużo bo Pity to genialne psy do sportów i o to mi chodzi bo Moja krowa na spacerze ma wszystko gdzieś, niestety.. chętnie bym też jeździła na zawody ale to bym musiała poszukać tylko w Niemczech bo do Polski za daleko, a nawet jak nie będzie zawodów to i tak będziemy ćwiczyć dla przyjemności :) Mam nadzieję że jak dokupię suczkę i Astro zobaczy co się robi z gryzakiem czy oponką to też mu się włączy korba :) Edit : A wiesz że nie dawno były szczeniory po Kermicie ? Na prawdę cuda małe, trzy były :) Z Duszą - [url]http://images40.fotosik.pl/337/7b63baf432aedcbamed.jpg[/url]
gops Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 no to nie takie odległe plany :) tak śledziłam cały czas wątek Duszy , bardzo mi się podobały te szczyle , na pewno będą świetne na zawodach .
Monika_1584 Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Nom :) Tak, są świetne. Dwie suczki mają wątki na Amstaff-Pitbull.eu :) Jakbyś miała konto to w suczkach Pit Bull - Budzik a druga suczka - Bara :)
gops Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 [quote name='Monika_1584']Nom :) Tak, są świetne. Dwie suczki mają wątki na Amstaff-Pitbull.eu :) Jakbyś miała konto to w suczkach Pit Bull - Budzik a druga suczka - Bara :)[/QUOTE] od paru lat mam konto :) i jestem na bieżąco :lol:
Monika_1584 Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='gops']od paru lat mam konto :) i jestem na bieżąco :lol:[/QUOTE] Haha ;D To polecam zajrzeć jeszcze do Pitbull psy - Hektor Cuervo Gold - ten pies jest po prostu idealny :)
motyleqq Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='gops'] pomyśl o staffiku :lol: [/QUOTE] wydaje mi się, że mam za słaby charakter do TTB, Etna jest nieco rozpieszczonym psem ;)
gops Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 no ja mam czasami zbyt silny charakter , moja suka jest za to mega karna i musze uważać mocno na tonacje głosu itd jedno foto na szybko [IMG]http://img820.imageshack.us/img820/9884/zdjcie0264o.jpg[/IMG]
Amber Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Faaaajne :D Też chciałabym kupić Jariemu Juliusy albo inne norwegi bo mam zamiar zacząć jeździć na rowerze z nim, ale niestety... Choroby tego psa pochłaniają wszelaką kasę, którą mogłabym wydać na np. szelki :p To jak taka oczojebna limonka? Bo kolory na fotce z tego co widzę są nieco przekłamane. O tym kolorze myślałam dla mojego cielaka... No ale na razie chyba poproszę mamę, żeby mi doszyła po prostu odblaski do tych guardów co mam :p
gops Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 kolor to "kiwi" tak pisało , jak dla mnie mocny rzucający sie w oczy zielono-żółty , nie wiem do końca jaki to kolor . ale szelki są warte swojej ceny więc polecam :) co do chorób i kasy to dobrze wiem jak to jest Basterek dużo chorował , i przez ostatnie 3-4 lata na pewno kilka tysięcy zostawiliśmy u weta.
Vectra Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 a możesz pokazać mi te drugi które masz ? szelki znaczy się ;)
gops Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 [quote name='Vectra']a możesz pokazać mi te drugi które masz ? szelki znaczy się ;)[/QUOTE] drugie juliusy ? jeszcze nie mam , chciałam jednak poczekać aż dojdą jedne mieć pewność że są warte ceny i zamawiam drugie jak będzie po dostawie(jakies 10dni podobno) bo ma mało kolorów które mi wcale się nie podobają akurat + wezmę jakieś napisy łądniejsze . kolor chce czerwony :lol: ale biorę ten sam rozmiar . dzisiaj ładna pogoda , może pójdę coś pstrykne , chyba że pójdę nad wodę to nie pstrykne , zobaczymy do ilu stopni dojdzie temp .
Recommended Posts