gops Posted March 7, 2012 Author Posted March 7, 2012 Amber napisał(a):To by jej się pewnie zabawa z boomerem spodobała, podobna zasada ;) boi się dużych piłek , dostała raz z 3 lata temu od mojego brata piłką tzn weszłą akurat jak piłka z całej pedy leciała i tak dostała w łeb że od tej pory jak widzi piłkę że ktoś gra to odchodzi na bok , myślę że bała by się też bawić boomerem przez to , aczkolwiek nie wiem , na pewno kiedyś sprawdzę :)
evel Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Tak, kapcioszki zaroślaki na stopach :lol: u Zu odrastają z prędkością światła a ja nie mogę, bo znosi na nich błoto i w ogóle głupio wygląda strasznie z takimi ogromnymi stopami :evil_lol: No i trudno też obcinać pazury, a ja muszę obcinać często po kawałeczku, bo inaczej nie da rady :roll: gops napisał(a):boi się dużych piłek , dostała raz z 3 lata temu od mojego brata piłką tzn weszłą akurat jak piłka z całej pedy leciała i tak dostała w łeb że od tej pory jak widzi piłkę że ktoś gra to odchodzi na bok , myślę że bała by się też bawić boomerem przez to , aczkolwiek nie wiem , na pewno kiedyś sprawdzę :) Może spróbuj na początek kupić jej taką piłkę dla dzieci gumową w standardowym rozmiarze i zobaczyć, czy w ogóle się będzie interesować toczeniem jej - Zu miała swoją piłkę taką dziecięcą właśnie, ale piłka kiedyś nagle zrobiła BUM i pies stwierdził, że zabawa dużą piłką jest głupia :evil_lol:
agaciaaa Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 http://img543.imageshack.us/img543/7382/dsc03158vq.jpg ale smieszne ma te kudełki na łapach ;) miałam pytać, czy ich nie obcinasz, ale widzę, że już mnie evel ubiegła ;)
gops Posted March 7, 2012 Author Posted March 7, 2012 [quote name='evel']Tak, kapcioszki zaroślaki na stopach :lol: u Zu odrastają z prędkością światła a ja nie mogę, bo znosi na nich błoto i w ogóle głupio wygląda strasznie z takimi ogromnymi stopami :evil_lol: No i trudno też obcinać pazury, a ja muszę obcinać często po kawałeczku, bo inaczej nie da rady :roll: Może spróbuj na początek kupić jej taką piłkę dla dzieci gumową w standardowym rozmiarze i zobaczyć, czy w ogóle się będzie interesować toczeniem jej - Zu miała swoją piłkę taką dziecięcą właśnie, ale piłka kiedyś nagle zrobiła BUM i pies stwierdził, że zabawa dużą piłką jest głupia :evil_lol: no właśnie odrastają szybko ,ja je przycinałam nożyczkami jakieś 2tyg temu , ale ja je lubię :lol: ja pazury obcinam u weta. co do piłki to ona sie by bała takiej normalnej tego jestem pewna chyba że by była duża i kolczasta :lol: [quote name='agaciaaa']http://img543.imageshack.us/img543/7382/dsc03158vq.jpg ale smieszne ma te kudełki na łapach ;) miałam pytać, czy ich nie obcinasz, ale widzę, że już mnie evel ubiegła ;) :lol:
gops Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 pierwszy trening za nami, na pierwszy rzut poszło 6kg na odcinku koło 1km , oczywiście dla sucz to nie problem więc jak już wracaliśmy to ciągle darła morde o piłkę , chyba musiałaby mieć od razu 20kg żeby poczuła . no ale pierwsze 5 treningów musi być miejsze . na samym początku może po 100m podbiegła do nas suczka sznaucera miniaturki , Miśka nie lubi suczek jak wiadomo a szczególnie jak "pracuję" więc ją złapała , z tym ciężarkiem i wszystkim się szamotały , no że nasza dużo większa to brat musiał szybko interweniować bo by jej zrobiła krzywdę . dalsza część trasy na szczęście spokojna bez mijania żadnych psów . na szybko pstryknełam parę fotek dla Marty to i tu wstawię . Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us prawie złpałam Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us dzisiaj tylko tyle , tak wieję u nas że mało głowy nie urwie .
vege* Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 te szelki nie powinny być troszkę krótsze? tak tylko pytam, nigdy z takimi szelkami styczności nie miałam i to tak z ciekawości ;-)
gops Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 nie, krótsze nie. powinien byc pasek na dupie trochę bliżej grzbietu ale krótsze nie moga być bo nie spełniały by swojego zadania . np:
gops Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 Amber napisał(a):Szelki super, pełna profeska ;) w końcu udało sie uzbierać pełną sume na nie :) niestety takie rzeczy tanie nie są .
vege* Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 gops napisał(a):nie, krótsze nie. powinien byc pasek na dupie trochę bliżej grzbietu ale krótsze nie moga być bo nie spełniały by swojego zadania . Mi chodziło właśnie o ten pasek, czy nie powinien on leżeć na tyłku? :-)
gops Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 akurat ten pasek jest najmniej ważny :) w większości jest źle dopasowany on szczególnie jak się kupuje gotowy rozmiar . ważniejszy jest przód i paski boczne , niestety my mamy troche za małe szelki , możliwe że będzie trzeba odesłać przerobić, sprawdzimy to, po kilku treningach będziemy wiedzieć .
vege* Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 No właśnie słyszałam, że szelki tego typu są strasznie trudne do dobrego dopasowania do psa. A do mnie jutro zostaną wysłane nowe norwegi od 4pawz :loveu: Z okazji Nuki urodzin, które będą 20, ale prezent jest bardziej dla mnie :evil_lol:
gops Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 vege* napisał(a):No właśnie słyszałam, że szelki tego typu są strasznie trudne do dobrego dopasowania do psa. A do mnie jutro zostaną wysłane nowe norwegi od 4pawz :loveu: Z okazji Nuki urodzin, które będą 20, ale prezent jest bardziej dla mnie :evil_lol: no ja trochę musze przystopować z zakupami dla psa , nakupowałam trochę ostatnio i starczy . teraz muszę kupić tabletki na stawy bo mi się kończą i jeszcze z 3 tubki na kleszcze. szelki 4pawz są bardzo fajne :)
vege* Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 gops napisał(a):no ja trochę musze przystopować z zakupami dla psa , nakupowałam trochę ostatnio i starczy . teraz muszę kupić tabletki na stawy bo mi się kończą i jeszcze z 3 tubki na kleszcze. szelki 4pawz są bardzo fajne :) Ja ostatni raz kupiłam obroże z DS w lipcu (?) chyba, tą z tasiemką i od tamtego momentu nic nie kupiłam, więc już pora coś kupić :-) a nie, przypomniało mi się, kupiłam flexi ale sprzedałam bo jednak flexi to nie jest smycz dla mnie, mimo, że to flexi to większym zaufaniem darzę tradycyjne, składane smycze :-)
gops Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 krótki filmik z ciągnięcia z dzisiaj , może w weekend uda się zrobić jakieś normalne fotki . [video=youtube;lgTPI3ht3hM]http://www.youtube.com/watch?v=lgTPI3ht3hM&feature=youtu.be[/video]
Marta_Ares Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 za bardzo jej to nie przeszkadza ;d ile to kg?? faktycznie ten tylni pasek mógłby być minimalnie bliżej, a mówiłam, że ona podobna na długość do Aresa :P
gops Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 Marta_Ares napisał(a):za bardzo jej to nie przeszkadza ;d ile to kg?? faktycznie ten tylni pasek mógłby być minimalnie bliżej, a mówiłam, że ona podobna na długość do Aresa :P to dopiero 6kg , ona idzie bez problemu z tym , jeszcze z 3-4 razy i z większam do 11kg tak jak miała w tamtym roku to już na pewno poczuję ;). ale na tym to polega , ma czuć , przy każdym treningu czuję coraz mniej aż w końcu będzie biegać z tym na długie dystanse jak w tamtym roku . wszystko kwestia treningów , po psie widać że po każdym treningu jest lepiej , po późniejszym czasie widać zmęczenie itd , pies wyrabia sobie kondycję i siłę . w tym roku to juz całkiem postaram się za nią zabrać tak jak robi sie przy WP , czyli zamierzam po parunastu treningach zwiększyć obciążenie nawet do 20-25kg ale na krótkich dystansach (to wyrabia siłę,poprawia uciąg) oczywiście takie treningi robi się rzadziej , 3/4 treningów będzie takich jak teraz a 1 na tydzień krótszy a z większym ciężarem wtedy pies na prawdę czuję że ciągnie. myślę że sobie z tym poradzi.
gops Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 BASTER 1998-2012 nasz najlepszy przyjaciel [*]
Ewa&Duffel Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Bardzo mi przykro :( Basterku, śpij spokojnie, bez bólu... [*]
Recommended Posts