Agnes Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 http://img52.imageshack.us/img52/3892/dsc03217is.jpg jaka szczesliwa:loveu:
Migori Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 http://img52.imageshack.us/img52/3892/dsc03217is.jpg - Jaka buzia uśmiechnięta, zadowolona sucz hihihi no uśmiecha się. Ma całkiem inny wyraz pyska niż na niektórych fotkach .
Onomato-Peja Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Najlepszy dowód na to, że szczęśliwy pies to zmęczony pies. :)
gops Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 [quote name='Agnes']http://img52.imageshack.us/img52/3892/dsc03217is.jpg jaka szczesliwa:loveu: :lol: [quote name='Migori']http://img52.imageshack.us/img52/3892/dsc03217is.jpg - Jaka buzia uśmiechnięta, zadowolona sucz hihihi no uśmiecha się. Ma całkiem inny wyraz pyska niż na niektórych fotkach . a no wydaję mi się że ma inaczej niż zawsze obciętą głowe dlatego i cały pysk inaczej wygląda , brat ja tym razem obcinał . [quote name='Onomato-Peja']Najlepszy dowód na to, że szczęśliwy pies to zmęczony pies. :) dokładnie . drażni mnie tylko że przy ciągnięciu pod koneic jest padnięta , pokłada się itd to normlane, więc kończymy , wracamy do domu a ona drze morde o piłkę i chce się bawić :roll: czekam aż będzie cieplej i pozwolę jej pływać no i może wsiąde znowu na rower (ale mi się średnio chcę :roll:) . bo sezon wodny rozpoczęła w lesie w sobote , jak zwykle weszła do rzeki zapominając się że tam ma po szyję , jeszcze jej nie pozwalam wchodzić jednak ona nie ma podszerstka żadnego i trochę strach że się przeziębi.
Amber Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Ja chodzę nad Wisłę i Jari aż się rwie do pływania, ale zawsze mu mówię, że jest jeszcze za zimno. Nawet jak na słońcu upał, to czekam aż woda się ociepli, a to jeszcze trochę... Poza tym ta pogoda jest zdradliwa, bo raz jest ciepło, a jak zawieje wiatr to momentalnie robi się chłodno.
gops Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 no moja też ciągnie do wody szczególnie do kaczek ale jeszcze z miesiąc poczekam . właśnie wiatr zawieje i w sekunde robi się chłodno . zaraz idę do weta naszego , wypisać Bastera spytać co zrobić bo on miał chipa i trzeba to gdzieś zgłosić , a suce obciąć pazurki .
vege* Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 Ja akurat mieszkam koło rzeki i na szczęście Nuka boi się wchodzić do wody, no może wejdzie ale tylko chwilę pomoczy łapki jak jest na prawdę gorąco i ucieka zaraz z wody bo jak nie daj boże jej się woda na głowę naleje to biedna nie wie co się dzieje :evil_lol:
brjagata Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 http://img52.imageshack.us/img52/3892/dsc03217is.jpg ależ ona mi się podoba, gustuje zazwyczaj tylko w psach długołapnych chudzielcach, ale ona ma taki świetny wyraz pysia, no i maść odpowiednia :p
gops Posted March 24, 2012 Author Posted March 24, 2012 [quote name='vege*']Ja akurat mieszkam koło rzeki i na szczęście Nuka boi się wchodzić do wody, no może wejdzie ale tylko chwilę pomoczy łapki jak jest na prawdę gorąco i ucieka zaraz z wody bo jak nie daj boże jej się woda na głowę naleje to biedna nie wie co się dzieje :evil_lol: wiesz co moja też się bała, to kwestia odpowiedniego wkręcenia psa , u mnie podział mocny instynkt myśliwski i wlazła za kaczkami od tamtej pory coś w niej pękło i nie boi się wody . a ja mieszkam przy kanale elbląskim , rzece , i mamy takie małe ala jeziorko kawałek dalej polami więc miejsca do pływania mamy dużo . ale! jak pojechaliśmy nad morze i suke zakryła fala tak że całej jej widać nie było to spanikowała i była mocno zdziwiona , nie wiedziała co się stało poczym stwierdziła że nie lubi morza i od tamtej pory wchodzi tylko po łapy i się tapla, do pływania w morzu spróbuję ją namówić na zlocie . bo w ogóle to jadę na zlot , nad morze ;) wiem że trochę ryzykuję z moim psychopatą ale dam radę , najwyżej zamknę ją w kaganiec . [quote name='Agathee']http://img52.imageshack.us/img52/3892/dsc03217is.jpg ależ ona mi się podoba, gustuje zazwyczaj tylko w psach długołapnych chudzielcach, ale ona ma taki świetny wyraz pysia, no i maść odpowiednia :p cieszę się że się podoba bo mi średnio :evil_lol: maść jak najbardziej najpiękniejsza :diabloti: ja właśnie lubię masywne psy :lol: wczoraj byliśmy u tego weta , pazury obcięte bez problemu na szczęście , wet pochwalił że rzadko psy są takie grzeczne na stole (kaganiec na mordzie na wszelki wypadek), bo suka to siedzi jak na skazaniu a jak wchodzimy to sama opiera się o stół łapkami gdyby było niżej to by sama wskakiwała . nawet na niego nie burknie! a poprzedniego chciała zjeść ... zważona -16,7kg więc trzyma się w sumie wagowo ciągle , wiecie mięśnie ważą :evil_lol: a o wyrejestrowaniu chipa i tak nic nie wiem , bo wet sam nie był pewien . wiecie co trzeba zrobić ? wolałabym by wystarczył telefon a nie latanie nie wiadomo gdzie.
Naklejka Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 A mój pies omija wodę szerokim łukiem, ale gdy jest bardzo gorąco to właził do bajorka na polanie :lol: Miśka jest fajna! Masywna- też takie lubię :)
Agnes Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Gops u nas trzeba bylo osobiscie, bo dostaje sie druczek z informacja.Tylko, ze ja jak wiesz mialam Aze zarejestrowana w Urzedzie Dzielnicy, bo do ich bazy trafil pies po zachipowaniu
vege* Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 gops napisał(a):wiesz co moja też się bała, to kwestia odpowiedniego wkręcenia psa , u mnie podział mocny instynkt myśliwski i wlazła za kaczkami od tamtej pory coś w niej pękło i nie boi się wody . a ja mieszkam przy kanale elbląskim , rzece , i mamy takie małe ala jeziorko kawałek dalej polami więc miejsca do pływania mamy dużo . ale! jak pojechaliśmy nad morze i suke zakryła fala tak że całej jej widać nie było to spanikowała i była mocno zdziwiona , nie wiedziała co się stało poczym stwierdziła że nie lubi morza i od tamtej pory wchodzi tylko po łapy i się tapla, do pływania w morzu spróbuję ją namówić na zlocie . bo w ogóle to jadę na zlot , nad morze ;) wiem że trochę ryzykuję z moim psychopatą ale dam radę , najwyżej zamknę ją w kaganiec . Nuka też ma dość silny instynkt myśliwski, kaczek pływa strasznie dużo u nas, ale to nie pomogło, żeby Nuka weszła do rzeki :evil_lol: Wody bała się od zawsze, jak miała 2 mies. to taj biegała jeszcze ze innymi 5 szczeniakami z miotu to wszystkie biegały po błocie, kałużach i nawet po takich pojemnikach z wodą dla kaczek, a Nuka owszem biegała za nimi i się bawiła, ale jak tamte wpadały do wody to N. stawała obok i patrzyła się tylko :evil_lol: No to podziwiam cię, że odważyłaś się jechać z Miśką na zlot, bo jak wiadomo zawsze może się coś zdarzyć. Ja wierzę ci na słowo że panujesz nad M. ale zawsze może się coś wydarzyć i właściciel może tego nie zauważyć w porę. Ja z N. bym nie pojechała bo nie dość, że to na drugim końcu Polski to jeszcze N. nie jest w 100% odwoływalna jeśli w okół są psy, jak psów nie ma to przybiega w 100% na zawołanie :-) Więc u mnie to są dwa powody dlaczego bym nie pojechała ;-)
vege* Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Migori napisał(a):Kiedy zlot ? chyba 20 sierpnia ;-)
gops Posted March 24, 2012 Author Posted March 24, 2012 Naklejka napisał(a):A mój pies omija wodę szerokim łukiem, ale gdy jest bardzo gorąco to właził do bajorka na polanie :lol: Miśka jest fajna! Masywna- też takie lubię :) no jak widać sporo psów nie lubi wody . ja też :lol: Agnes napisał(a):Gops u nas trzeba bylo osobiscie, bo dostaje sie druczek z informacja.Tylko, ze ja jak wiesz mialam Aze zarejestrowana w Urzedzie Dzielnicy, bo do ich bazy trafil pies po zachipowaniu :roll: muszę pójść w urzędzie spytać vege* napisał(a): No to podziwiam cię, że odważyłaś się jechać z Miśką na zlot, bo jak wiadomo zawsze może się coś zdarzyć. Ja wierzę ci na słowo że panujesz nad M. ale zawsze może się coś wydarzyć i właściciel może tego nie zauważyć w porę. Ja z N. bym nie pojechała bo nie dość, że to na drugim końcu Polski to jeszcze N. nie jest w 100% odwoływalna jeśli w okół są psy, jak psów nie ma to przybiega w 100% na zawołanie :-) Więc u mnie to są dwa powody dlaczego bym nie pojechała ;-) oczywiście że jakbym nie panowała zarówno fizycznie jak i słownie to bym nie jechała , a jak nam jakiś pies podejdzie by zrobić zadymę to najwyżej dostanie kaganiec . Migori napisał(a):Kiedy zlot ? 15 sierpnia na 99% na 10 dni , nad morzem vege* napisał(a):chyba 20 sierpnia ;-) niet ;)
Migori Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 No i gdzie ty sie pchasz z tym swoim mega agresorem, nad którym nie panujesz i który zrywa nawet krowie łańcuchy heee ? :evil_lol::eviltong: Fajowo Ci, oczywiście zrobisz miliard fotek. :mad:
gops Posted March 24, 2012 Author Posted March 24, 2012 Migori napisał(a):No i gdzie ty sie pchasz z tym swoim mega agresorem, nad którym nie panujesz i który zrywa nawet krowie łańcuchy heee ? :evil_lol::eviltong: Fajowo Ci, oczywiście zrobisz miliard fotek. :mad: nie biorę nawet aparatu :diabloti: nie dam rady jak Miśka będzie świrowac i na lince popierdzielać jeszcze to fotek pstrykać nie dam rady , może inni porobia :lol: e tam damy radę jakoś na zlocie , nie jest taka najgorsza :diabloti:
vege* Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 gops napisał(a): 15 sierpnia na 99% na 10 dni , nad morzem Byłam blisko :evil_lol:
brjagata Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 gops napisał(a):zważona -16,7kg więc trzyma się w sumie wagowo ciągle to ile ona ma wzrostu? moja suka jest chyba tylko nieco wyższa i o wiele drobniejsza, a waży z 18kg :hmmmm: mam nadzieję, że teraz po zimie jej zejdzie do przynajmniej 16 :roll:
gops Posted March 26, 2012 Author Posted March 26, 2012 Agathee napisał(a):to ile ona ma wzrostu? moja suka jest chyba tylko nieco wyższa i o wiele drobniejsza, a waży z 18kg :hmmmm: mam nadzieję, że teraz po zimie jej zejdzie do przynajmniej 16 :roll: jak sucze mierze to mi wychodzi 46-7cm w kłębie , zawsze ten 1cm inaczej . widocznie jakoś tak różne mają budowy że gdzieś te kg u Twojej siedzą nie widoczne :lol:
gops Posted March 27, 2012 Author Posted March 27, 2012 parę z dzisiaj fikasz?:evil_lol: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us cdn
gops Posted March 27, 2012 Author Posted March 27, 2012 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us cdn
gops Posted March 27, 2012 Author Posted March 27, 2012 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us cdn
gops Posted March 27, 2012 Author Posted March 27, 2012 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us koniec smycz za sobą targa bo ma do wyboru kaganiec na morde lub smycz :) inaczej zdjęć nie zrobię bo nie widzę czy ktoś nie idzie z tyłu mając aparat i kucając .
agaciaaa Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 http://img515.imageshack.us/img515/9158/dsc03269n.jpg te jej ucho mnie zawsze rozwala :lol:
Recommended Posts