gops Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 [quote name='Ewa&Duffel']Miśka świetnie gada na tym wcześniejszym filmiku :evil_lol: Strasznie zimno dziś u was, współczuję wyjścia bez rękawiczek, mi dziś ręce w polarowych tak przemarzły, że po powrocie do domu nie mogłam psu szelek odpiąć :diabloti: Widać, że Miśka śnieg lubi i szaleje w najlepsze ;) http://img810.imageshack.us/img810/6084/dsc07605.jpg ja nie mialam juz nawet czucia wpalcach pod koniec spaceru :evil_lol: nie mgolam naciskac guzika w aparacie :roll: Miska kocha snieg , szaleje ,kopie, tarza sie , niestety nie mam takiego dobrego aparatu zeby to wszystko uchwycil [quote name='Onomato-Peja']Asia ma 2 psy? ;) ładny ten burek :loveu: tak , Supła ma od 7 lat ;)
Ewa&Duffel Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 gops napisał(a):ja nie mialam juz nawet czucia wpalcach pod koniec spaceru :evil_lol: nie mgolam naciskac guzika w aparacie :roll: Miska kocha snieg , szaleje ,kopie, tarza sie , niestety nie mam takiego dobrego aparatu zeby to wszystko uchwycil Skąd ja to znam :diabloti: Duffel w sumie też bardzo lubi śnieg, chętnie się tarza i nurkuje, ale tej soli to już mamy po dziurki w nosie :roll: No i zaspy też za ciekawe nie są, bo musi chodzić w buciku i nie za wygodnie mu :roll: gops napisał(a):tak , Supła ma od 7 lat ;):diabloti: historia Supła jest podobna do Miśki tez byl bity i zaniedbany , mial zlamany ogon jak go zabrali itd. niestety Asia z Supłem sobie nie radzi dlatego wychodzi z nim osobno i osobno z Cleo lub na krotko , Supeł jest bardzo agresywny do obcych psow i wogole sie nie slucha wiec strach go zabierac gdzies dalej slucha sie tylko jej ojca :roll: A wygląda tak niewinnie :diabloti:
gops Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 Ewa&Duffel napisał(a):Skąd ja to znam :diabloti: Duffel w sumie też bardzo lubi śnieg, chętnie się tarza i nurkuje, ale tej soli to już mamy po dziurki w nosie :roll: No i zaspy też za ciekawe nie są, bo musi chodzić w buciku i nie za wygodnie mu :roll: A wygląda tak niewinnie :diabloti: a no wyglada ;p :) kupilam Misce nowy kaganiec fizjologiczny , moze wkoncu trafie na lepszy rozmiar :)
Ewa&Duffel Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Mam nadzieję, ze się u was sprawdzi ta wersja pro ;)
gops Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 Ewa&Duffel napisał(a):Mam nadzieję, ze się u was sprawdzi ta wersja pro ;) ja rowniez:) glownie zalezy mi an wygodzie psa, bo Miska popyla w kagancu codzinnie
gops Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 zdjecia z dzisiaj Miska przez godzine ciagnela 25kg , sanki a na sankach w plecaku 2 nakladaki do hantli (pozyczlam od brata ) na kilka minut zaprzeglam ja do 70kg ...Asia plus nakladaki na sankach , dala rade ale ciezko jej bylo bardzo wiec nie chcialam dluzej jej meczyc za to Cleo ... dobre 20min latala ze mna i nakladakami na sankach czyli jakies 70kg tez i jej nie sprawialo to zadnego problemu!! jesu ile ten pies ma sily :crazyeye: ona ma tylko 7kg wiecej niz Miska :evil_lol: ale bylam w szoku Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us cdn
gops Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us cdn
gops Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us koniec
Onomato-Peja Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Super zdjęcia! Też bym chciała Raście podpiąc sanki ale się o stawy boję. ;) Cleo teraz malutka się wydaje. ;)
gops Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 Onomato-Peja napisał(a):Super zdjęcia! Też bym chciała Raście podpiąc sanki ale się o stawy boję. ;) Cleo teraz malutka się wydaje. ;) wiesz co , ja tez sie troche boje , ale kupuje artroflex , musze jakos Miske wymeczyc a to jest swietny sposob :) Cleo mysle ze jest wielkosci Rasty tak na oko , 57cm w klebie i 22kg jest drobna :)
evel Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Cleo wygląda jakby byłą wiecznie na jakichś środkach psychoaktywnych :evil_lol: A Miśka jest strongwoman ;) Szkoda, że ta moja nie może ciągnąć, bo też miałam takie plany na zimę :(
gops Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 evel napisał(a):Cleo wygląda jakby byłą wiecznie na jakichś środkach psychoaktywnych :evil_lol: A Miśka jest strongwoman ;) Szkoda, że ta moja nie może ciągnąć, bo też miałam takie plany na zimę :( Cleo to ma adhd dlatego tak wyglada :evil_lol: z Miskowej ejstem bardzo zadowolona zauwazylam ze po takim treningu ona jest zmeczona i nie ma glupot w glowie, nie reaguje za zadne psy wkolo :crazyeye: w domu mam kilka godz spokoju bo odpoczywa , no i mam nadzieje ze ten tluszczyk ktory jej zebral na zime zamieni sie w miesnie :lol: dzis spacerowala 35min z 30kg hantlami , jutro chyba dam jej odpoczac i pojde dopiero gdzies we wtorek ;)
zaba14 Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 No proszę :) jakie strong psy hihi :) daj jej jakiś jeden dzień dychnąć ;) coby mogła ciut odpocząć.. ta obroża z pit mana jest bezpieczna przy zabawach z psami ?? pzdr.
gops Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 zaba14 napisał(a):No proszę :) jakie strong psy hihi :) daj jej jakiś jeden dzień dychnąć ;) coby mogła ciut odpocząć.. ta obroża z pit mana jest bezpieczna przy zabawach z psami ?? pzdr. no wlasnie mam taki problem ze mam szkole, i bd mogla jej robic treningi tylko wekendowo od czwartku , a takie codzinne treningi przez 4 dni i 3 odpoczynku to chyba sredni pomysl , niedlugo ide do weta na szczepienie to wypytam dokladnie obroza jest od Marty a nie z pitmana :eviltong: i rzeczywiscie nie jest bezpieczna , jak jakis pies walnie zebami o kolec to boli , do biegania z psami zdejmuje ja , zalozylam tylko do ciagniecia sanek , wzielam pierwsza lepsza bo musze miec za co zlapac jak jakis pies podleci obcy ;)
zaba14 Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 dzięki za odpowiedz, bo czaje się na taką z pitmana ;) ale właśnie boje się że może jakiemuś psu zrobić kuku :)
gops Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 Shel napisał(a):Super sprawa z tymi sankami :D no latwo zmeczyc psa ;) zaba14 napisał(a):dzięki za odpowiedz, bo czaje się na taką z pitmana ;) ale właśnie boje się że może jakiemuś psu zrobić kuku :) dobra na samotne spacery ;) z psami to gorzej niestety , lepeij zdejmowac , to jak z kolczatka , moze zrobic krzywde
gops Posted December 23, 2010 Author Posted December 23, 2010 WESOŁYCH ŚWIĄT I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU ! :lol:
*Monia* Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Przyszłam życzyć Wam Wesołych Świąt :loveu: I dużo pyszności :eating: Przed Nowym Rokiem jeszcze tu wpadnę ;) A jak tam sanki? Dalej Miśka ćwiczy mięśnie? :razz:
gops Posted December 23, 2010 Author Posted December 23, 2010 [quote name='*Monia*']Przyszłam życzyć Wam Wesołych Świąt :loveu: I dużo pyszności :eating: Przed Nowym Rokiem jeszcze tu wpadnę ;) A jak tam sanki? Dalej Miśka ćwiczy mięśnie? :razz: nawzajem :lol: teraz miala 3 dni przerwy , ale jutro z rana zanim wszyscy wstana :evil_lol: czyli kolo 9 pojde do parku z Alanem (9lat ) i zrobimy z 2 kolka wiec jakies kolo 4km z waga 30-35kg , i tak 4dni pozniej 2 dni przerwy i znowu 4 dni ;) wymyslilam nowy plan, ze 2 dni bd miala ciezkie sanki czyli kolo 40-50kg a 2 dni lzejsze 25-30kg zeby jej nie przemeczyc , niedlugo zamawiam sledy i na wiosne przerzucimy sie na opony ;)
*Monia* Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 To niedługo paker z Miśki będzie :evil_lol:. A szelki jej się nie przekręcają jak biega? Szkoda że moja młoda nie może ciągać nic ani za dużo biegać, bo też chętnie bym ją wykorzystała a nie wszystko tylko Hexolina :lol:.
gops Posted December 23, 2010 Author Posted December 23, 2010 *Monia* napisał(a):To niedługo paker z Miśki będzie :evil_lol:. A szelki jej się nie przekręcają jak biega? Szkoda że moja młoda nie może ciągać nic ani za dużo biegać, bo też chętnie bym ją wykorzystała a nie wszystko tylko Hexolina :lol:. ciagniecie nie wyrabia miesni ktore bym chciala :evil_lol: barki to ona miala duze nawet bez tego , ale mam chociaz zmeczonego psa :lol: szelki sie nie przekrecaja bo mam dobrze zainstalowane, szelki , do bocznych kolek zapinam dwojnik , do dwojnika amortyzator i amortyzator lacze z sankami krotka smycza :razz: jest idealnie wtedy zaraz po swietach zamawiam sledy z manmata zeby nie spieprzyc jej lap do konca :roll: zdrowie i wygoda przedewszystkim Miska jest idealna do kazdego sportu :diabloti:
*Monia* Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 gops napisał(a):ciagniecie nie wyrabia miesni ktore bym chciala :evil_lol: barki to ona miala duze nawet bez tego , ale mam chociaz zmeczonego psa :lol: szelki sie nie przekrecaja bo mam dobrze zainstalowane, szelki , do bocznych kolek zapinam dwojnik , do dwojnika amortyzator i amortyzator lacze z sankami krotka smycza :razz: jest idealnie wtedy zaraz po swietach zamawiam sledy z manmata zeby nie spieprzyc jej lap do konca :roll: zdrowie i wygoda przedewszystkim Miska jest idealna do kazdego sportu :diabloti: Mięśnie zadka też się wyrabiają, jakoś się odpychać musi :lol:. Chyba też muszę w jakieś dobre szele zainwestować... Ale to kiedyś (o ile Hexolina będzie w dobrej kondycji), bo teraz za dużo wydatków wyszło... A na ten dwójnik to nie wpadłam, dobry pomysł :lol:. Tak jak Hexa - pies wszechstronny :lol:. No, poza obroną, bo z tym Hexolina ma problemy i woli się za mnie i Shinę schować :evil_lol:
gops Posted December 23, 2010 Author Posted December 23, 2010 *Monia* napisał(a):Mięśnie zadka też się wyrabiają, jakoś się odpychać musi :lol:. Chyba też muszę w jakieś dobre szele zainwestować... Ale to kiedyś (o ile Hexolina będzie w dobrej kondycji), bo teraz za dużo wydatków wyszło... A na ten dwójnik to nie wpadłam, dobry pomysł :lol:. Tak jak Hexa - pies wszechstronny :lol:. No, poza obroną, bo z tym Hexolina ma problemy i woli się za mnie i Shinę schować :evil_lol: na uda tez nie narzekam :evil_lol: ma od aportowania fajne jednak szelki porzadne to fajna rzecz , czasami nawet wlasnie przydatna do innych celow mi przy tych moro bardzo odpowiada raczka, moge Miske chwycic w kazdej chwili jak np pies do nas podbiegnie obcy mi sie marzy ipo z Miska , ale to duzo pieniedzy kosztuje, napewno bd o tym w przyszlosci myslec, bo Miska by sobie dobrze radzila mysle
vege* Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 moja Nuka też by sobie poradziła w ipo ale nie muszę z nią tego ćwiczyć bo ona wie kiedy ma odganiać nieproszonych gości i na komendę puść! zawsze puszcza rękaw czy cokolwiek, więc na razie czuję się bezpiecznie idąc z nią gdziekolwiek :-)
Recommended Posts