Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Wstaliśmy o 7-mej, potem ok. godzinny spacerek ( z linki to się leje:evil_lol: ).

w pokoju czyściutko, Fryzia załatwiła swoje sprawy na spacerku:cool3:

Na razie śniadanka ( filety z kurczaka z ryżem ) nie bardzo, może dlatego , że zjadła konkrety wieczorem:roll:. Na razie się nie martwić?

Rano była wielka radość, jak mnie zobaczyłą:multi:. Teraz nawet drzemie, ale oczywiście do głasków zawsze jest chętna.
W porównaniu z wczorajszym dniem na pewno jest dużo spokojniesza.

Na razie tyle, ale jeszcze się zgłoszę z wiadomościami.:p

Posted

Jesteśmy po drugim spacerku, elegancko wszystko załatwione:cool3:. Teraz leży i dyszy na panelach.

Jesoo, dlaczego nikt Fryzi nie chciał:shake:, a i dobrze, niech teraz żałują, że im taki pewex- pieseczek:loveu::loveu::loveu: przeszedł koło nosa:eviltong:

śniadanko późno, ale wsunęła kurczaka:multi:

Na razie leży lub śpi na dywanie. Ma materac ale dość wysoki na ok. 15 cm. Może ma lęk wysokości? Bo po schodach to wyszła na piętro, ale z powrotem na rączkach:roll:

WSZYSTKIM CIOTECZKOM I WUJKOM

dzieląc się jajkiem w te piękne Święta
życzę dużo radości, spokoju,
błogosławieństwa Chrystusa Zmartwychwstałego
niech będzie zdrowie, szczęście oraz dobrobyt w Waszych Domach zagości

Fryziowa Rodzinka

Posted

Aż się poryczałam ze szczęścia,jeszcze pamiętam jak Fryzia miała zmiany skórne i z Izą zawiozłyśmy ją do Lublina do szpitala i już tam została,od samego początku była bardzo radosna.Jednak warto czekac!!!Luna moje gratulacje i życzę szczęścia i powodzenia,oraz Zdrowych Wesołych Świąt :lol:

Posted

Oj ,łezka mi się zakreciła .jaka Fryzia szczęśliwa .Dzięki Luna ze zostałaś tak wymodlonym aniołem strózem naszej Fryżki .:loveu:To Fryzia przez rok śniła o tobie....i na Ciebie czekała.

Posted

To cudne wieści w tym czasie,

ZDROWYCH SPOKOJNYCH ŚWIĄT W RODZINNYM GRONIE ORAZ WIELU SPEŁNIONYCH MARZEŃ!

Pociechy z Fryzi życzę i gratuluję.

Posted

Luna123 napisał(a):

Mam filmik,nawet na you tube, ale dalej to nie wiem jak, spróbuję wkleić:oops: W razie czego pomożecie Cioteczki?:loveu:

Super :loveu::loveu::loveu: jak Ci się nie uda wkleić filmiku to może sam link wklej? Wesołych Świąt!

Posted

No nie wiem, czy pisać, bo będę monotematyczna;)

Fryzia super, z kolegami przy siatce odchodzą gonitwy, Tylko ja nie nadążam, bo Lizus na lince w dalszym ciągu:evil_lol:.
Do miziania to by się przydała jakaś maszynka. Fryzia mogłaby pojechać na jakąś aukcje i licytować, bo jej nigdy dość:lol:.

Mam filmik,nawet na you tube, ale dalej to nie wiem jak, spróbuję wkleić:oops: W razie czego pomożecie Cioteczki?:loveu:

Jaka pyszna święconka....... Da Pan trochę, coooooooooo

Posted

Warto było poczekać na taki dobry domek.
Po tych wszystkich ,,niewypałach,, już teraz wiadomo że Fryzia chciała iść tylko do najlepszego domu.
Powodzenia Fryziu.

Posted

Coś nam Fryzia posmutniała:roll:
wczoraj rozjechała się rodzinka, a dzisiaj była ze mną ok. pół dnia w pracy.

Może za dużo wrażeń znowu.
Generalnie rano zaloty przez 400 metrów z kolegami za siatką jak najbardziej, na sąsiada jak podszedł do ogrodzenia to popyskowałą:evil_lol:.

Ale nie za bardzo apetyt dzisiaj:roll:. Kupiłam chappi suche - paręnaście chrupek zjadła, Frolic nawet pół dawki dziennej ( jeśli waży 15 kg ). Bo kurczak z ryżem fe, chappi mokre też nie.
Chociaż dość sporo pije.

Leniuszek jest. Na lince pół kilometra w jedną i drugą stronę goni. Koło domu jak jest pod nadzorem bez linki, to trzeba piłeczki rzucać, bo tak to tylko by chciała miziania nieustająco:loveu: albo leży po prostu przy nogach.

Czy to dobrze, czy mam sie martwić?

Posted

No, dziewczynka odżyła:loveu:. Może za dużo wrażeń było:oops:

Pojechałyśmy z siostra do weta na przegląd, dali Frontline na karczek, temp. 38,8 - książkowo:cool3: ( Fryzi, nie siostrze:evil_lol: ). No taki popis radości i aktywności dała, że hoho.
Teraz pogoniłyśmy za piłkami ( trzeba mieć dwie i naprzemian rzucać i gonić - ja też figury nabiorę.....:lol: ) do upadłego. Ja z Fryzią wychodzę co 2-3 godziny.
Coraz częściej słychać ją, głos to ma taki mocny bas normalnie.

No ja wczoraj zważyłam siebie i potem razem z Nią weszłam na wagę. Wynik dzięki Bogu nie był 3-cyfrowy;), Ale wyszło, ze Fryzia jest konkretna baba - ok. 20 Kg. Dzisiaj u weta wsadziłam Ją też na wagę i: Kluska waży faktycznie 20 Kg :crazyeye:

Zobaczymy jak tam będzie z apetytem...:roll:

To powklejam jeszcze kilka zdjęć, jak by Cioteczki miały ochotę pooglądać Niunię

Posted

To mizianko, Fryzia zasypia na stojąco

i oczywiście tarzanko w świeżej koniczynce ( miało być, a program :angryy: ) Chyba, że wszystkie Cioteczki się chwalą mniejszymi braćmi i siostrami;). No może rano nie bedzie takiego przeciązenia:roll: