Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Noo...widzę że każdy ma jakiegoś "sąsiada". Mój np. ostatnio oskarżył mnie że pod osłoną nocy rzucam na jego podwórko psią karmę :cool3: że niby dla niego? Nie wiem i wiedzieć nie chcę. Mimo prób tłumaczenia że nie po to kupuje karmę z wyższej półki żeby rozrzucać ją po czyimś podwórku stanęło na tym że to JA ją rozrzucam i tyle :roll:
Ech...

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[B]eloise[/B], mamy opcje różne, ale to wszystko jest związane z czasem :shake:

Fryzia nie załatwi się w ogródku, tzn tylko zrobi siku, a rano jak otwieram stodołę, to nie zawsze jej się chce iść na ogród, bo idzie do budy dospać;).
Po południu tym bardziej nie mogę jechać np. do Krakowa albo umówić sie ze znajomymi, bo wracam, żeby jej otworzyć... A stodoły nie mogę mieć otwartej, jak jestem w pracy :roll:.

Ogólnie kicha teraz :shake:.

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Witamy z Fryziowego domku :p
U nas wszystko dobrze, Fryzia grzeczna, kochana :loveu:. Hmmm monotematycznie się wypowiadam od 2,5 roku...

Zjadła wczoraj chyba za dużo orzechów na wietrze, bo wieczorem i w nocy jakby trochę kaszlała. Dziwnie to wyglądało , bo nie chciała wymiotować, tylko jakby jej coś siadło w gardle, albo uciskało tchawicę. Wystraszyłam sie jak nie wiem co. Tak samo jeden -dwa dni dosłownie miała w zeszłym roku o tej porze. Może ma alergię na orzechy :roll:. Wg weta to całkiem możliwe...

na razie jedna :oops: foteczka z kosteczką;) sprzed trzech tygodni (się przyznaję ...:oops: ). To znaczy fotka sprzed trzech tygodni, a nie kosteczka ;)
Muszę Fryziątko w końcu porządnie obfocić, tym bardziej, że już ładnie zarasta na zimę;).

Posted

Wiesz, Agmarek, pierwszy raz ( oprócz opieki pozabiegowych ) Fryzia spała u mnie w pokoju . Normalnie ma swój pokój :eviltong: na parterze, a ostatnio śpi na pięterku w pokoju obok.
Chciałam ją przypilnować w razie co, jakby trzeba było lecieć w nocy do "Arki". Grzeczna była bardzo :loveu:, aczkolwiek na początku ładowała się koło łóżka. Ale poszła na swój materacyk i obudziła mnie 2 x i przed 7-mą zrobiła pobudkę. A to tylko dlatego, że mama miała tak ustawiony budzik i pewnie usłyszała ;).

• 3 weeks later...
Posted

chciałam uprzejmie donieść, że Fryzia po takim okresie czasu zrobiła się psem kanapowym ;).
W sobotę zaczęłam się z nią bawić i nagle zaczęła " wariować" ;). Moja mama ją wołała, to skakała po niej - dosłownie :evil_lol: i po sofach, potem na podłogę i tak kilka razy ;).
A od kilku dni , jak ją budzę rano , to schodzi z wersalki w drugim pokoju :crazyeye:, mimo że usypia na swoim materacyku... Tajniaczka ;)

Pozdrawiamy :p

Posted

Bo najlepiej jest wgramolić się na wyrko, wywalić do góry brzuchem i czekać na głaski :) Mój Dropek coś o tym wie :) Fryzia też pewnie w końcu zrozumiała, że warto być kanapowcem :)

Posted

A Ty wiesz, Luna, jaką mi Jarek niespodziankę zrobił wczoraj? Zawsze zastanawialiśmy się co on robi, jak nas nie ma. Wczoraj wracam z pracy, już ciemno, otwieram drzwi, a tu cisza. Zapalam światło - psa nie ma. Wołałam raz, drugi - wreszcie załapał i leci do mnie. Skubany sobie w kąciku żuł kostkę-śmierdziuszkę (my na to wołamy "żujki") po ciemku i mnie olał! :D

A z tym spaniem, to czytałam w ostatnim "Przyjacielu Psie" o śnie psim, m. in., że pies dużo szybciej wchodzi we wszystkie te fazy snu i szybciej je przerabia. Im mniejszy pies, tym szybciej. Związane jest to z tym, że pies śpi bardziej czujnie, łatwo go wybudzić i zasadniczo, to pies wcale nie śpi przez całą noc, tak jak to wydaje się jego właścicielom, tylko czuwa i wędruje. Więc nie dziw się Fryzi - może skubaniutka po północy idzie tam, gdzie jest ciszej. ;-)

Posted

Jelena Muklanowiczówna napisał(a):
Wołałam raz, drugi - wreszcie załapał i leci do mnie. Skubany sobie w kąciku żuł kostkę-śmierdziuszkę (my na to wołamy "żujki") po ciemku i mnie olał! :D

nie olał, tylko szybciej czas Jarciowi leci w oczekiwaniu na Pańcię, jak się czymś zajmie ;)

Jelena Muklanowiczówna napisał(a):

A z tym spaniem, to czytałam w ostatnim "Przyjacielu Psie" o śnie psim, m. in., że pies dużo szybciej wchodzi we wszystkie te fazy snu i szybciej je przerabia. Im mniejszy pies, tym szybciej. Związane jest to z tym, że pies śpi bardziej czujnie, łatwo go wybudzić i zasadniczo, to pies wcale nie śpi przez całą noc, tak jak to wydaje się jego właścicielom, tylko czuwa i wędruje. Więc nie dziw się Fryzi - może skubaniutka po północy idzie tam, gdzie jest ciszej. ;)

hmm, no fakt, szybciutko usypia. W końcu nagram nasz " rytuał usypiania " ;).
A że gdzie jest ciszej? ;) Ja nie chrapię ;). A Fryziasta śpi w pokoju obok .
Na pewno wg Fryziastej ostatnio na miękkim łóżeczku jest ciszej niż na materacyku na dywanie ;) .

• 1 month later...
Posted

Agmarek napisał(a):
Hmmm...zdjęcia daj, bo nie wierzę że ona fryziowata :eviltong:

Ha! a właśnie, że uwierzysz, jaka ona fryziowata :razz:. Gwarantuję ja Tobie ;)

eloise napisał(a):
popieram! zdjęcia zdjęcia zdjęcia! :)

Będą, a co mi zależy... :cool3:;).

Wiecie, dziewczynki, że Fryzia robi się coraj bardziej psem kanapowym, o! i fotelowym :-o. Ciągle ją łapię na ww sprzętach ;).

Posted

[QUOTE=Luna123;18211353
Wiecie, dziewczynki, że Fryzia robi się coraj bardziej psem kanapowym, o! i fotelowym :-o. Ciągle ją łapię na ww sprzętach ;).
To tylko dobrze świadczy o Tobie że jej na to pozwalasz :cool3:
Mój TZ niedawno w chłodny dzień napalił w kominku i rozłożyliśmy kanapę. Normalnie sielanka :-)
Na kanapie 2 psy, pod kominkiem trzeci, a my z dziećmi telewizję na dywanie oglądaliśmy :roll:

Posted

eloise napisał(a):
popieram! zdjęcia zdjęcia zdjęcia! :)

I ja tez sie dołączam:cool3:
Nieustajace mizianka dla fryziowatej i pozdrowienia dla Pańci:)

Posted

Luna123 napisał(a):

Te schroniskowce, to chyba wszystkie takie się robią po jakimś czasie. Mój Jarcio nie dość, że ostatnio zaczął ubóstwiać leżenie z Pańciami na łóżku, to jeszcze wczoraj dotąd się kokosił, aż wreszcie wepchnął się pod mój sweter i tak leżał. Z jednej strony spod swetra wystawał ogon, a z drugiego końca - łepetynka.

Posted

Luna, nie obijaj sie, tylko zdjecia kobito dawaj. Sa tu tacy, ktorzy rzadko na dogo zagladaja, a jesli juz sa, to do znajomych, a tu u Ciebie zadnych zdjec ;-) Jak Fryziasta - w jakiej fryzurze wystepuje obecnie?