Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 557
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cezar jest w drodze do Tarnowskich Gór. Na początku szczekał i piszczał w samochodzie bo był kompletnie zdezorientowany:( Ale po chwili pchał się na kolana by tylko być przy człowieku:) Według Pana który Go wiezie nie ma w Nim cienia agresji i na Psa który tak wiele przeszedł zachowuje się idealnie. Tyle z drogi:) Teraz czekam na wieści że dotarli i że wszystko jest ok:):loveu:
Trzymajcie kciuki by psy się zaakceptowały i żeby to była jego ostatnia przystań. Napiszę więcej jak ochłonę...

Posted

Dotarli!:multi::multi::multi:Pełna akceptacja Psiaków:multi::multi:No oczywiście Cezar pokazuje że jest facetem:razz: Więcej bedę wiedziała potem bo zapoznanie trwa:)

Posted

Własnie rozmawiałam i z Panem Mateuszem, Który wiózł Cezara ( i tu wieeelke dzięki) Wg, niego Ludzie bardzo lubiący zwierząta. Ciepli i serdeczni. Cezar pełna euforia, wszystko musiał pozwiedzać, zabadać.Garnie się też do Tych Państwa:)
A teraz wieści z Nowego domku. Państwo są świadomi że Cezar jest psem z przeszłością i będą z Nim pracować, jak i zresztą stadka:) Między Psami pelna akceptacja:) Co do chłopczyka, to Cezar już się tulił do małego synka Państwa. Ci ludzie wiedzą że muszą dać mu czas by się do Nich przyzwyczaił. Cezar reaguje na wszystkie komendy. Jest posłuszny i otwary. Patrzy w oczy i słucha. Kiedy dostał jeść, wzioł tylko kęs i czekał na pozwolenie że to dla Niego i oczywiście otrzymał je. Przez jakiś czas będzie chodził na spacery do ogrodu na smyczy, by się przekonał że nie warto przeskakiwać płotu:) Będę miała codziennie wieśći. W razie problemów, Pańswo będą prosić o rady ( odpukać!) NIE MA W NIM CIENIA AGRESJI ANI DO LUDZI, DZIECI ANI DO PSÓW. I oby tak juz zostało!!!!
Cezarku, mam nadzieję że poczujesz że to Twój dom, Twoi ludzie, Twoja rodzina, że będziesz szczęsliwy i posłuszny:loveu:
Odwiedzę Nowy Domek niedługo, bo mam zaproszenie na kawę:multi:
Pan kupił aparat i będzie chodził do brata by ten mi przysyłał fotki rodzinki:)

Posted

Państwo są świadomi że Cezar jest psem z przeszłością i będą z Nim pracować, jak i zresztą stadka

To dobrze, bardzo dobrze, ze ci Panstwo sa swiadomi. Praca z psem na pewno da rezultaty.

Trzymam kciuki, zeby to byl TEN dom dla Cezarka. Zeby sie juz nie musial nigdzie przenosic :kciuki:

Posted

Kasia napisał(a):
Cezarku to musi być Twój ostatni i jedyny domek!!!
Miejsce na allegro zajęła Gryzelda...:loveu:

Niech jej się powiedzie z domkiem!
A propos Cezara, zadzwonie jutro i dowiem się jak minęła noc i wogle jak się miewają:)

Posted

malagos napisał(a):
Edi, jestem dobrej mysli. Ale zapytać państwa i nam tu napisać - nie zaszkodzi :cool3:

Oczywiście:) Jesteśmy w stałym kontakcie telefonicznym:) Wieści z dzisiaj: cytuję " Wszystko w porządku, tylko jeść nie chce. Byliśmy w lesie, Cezar biegał na 10-metrowej smyczy. Jest wybiegany i teraz sobie spi"
Domek martwi brak apetytu. Myslę, że to jest spowodowane zmiana miejsca i pewnie troche tęskni. Jestem dobrej myśli i uważam że wieczorem wróci mu apetyt:loveu:

Posted

Wieści popołudniowe- Cezar bardzo się ucieszył na powrót Pana i synka Państwa do domu:loveu:Apetyt ciut powrócił, ale je z ręki. Powiedziałam, że przez te pierwsze dni to może i lepiej że je z ręki? Pani mnie zapytała czy może Go zabrać ze soba na zakupy, oczywiście na smyczy żeby Cezar poznał okolicę i w razie ucieczki ( tfu, tfu) wiedział gdzie mieszka. O zakupy jestem spokojna, bo to bardzo spokojna okolica wśród lasów i łąk:). Tak więc pierwszy dzień mija jak to Pani powiedziała " Mamy się świetnie i Cezar też":loveu: Oby tak dalej!:multi:
Ps- miło że Pańswo się radzą by ich życie było normalne i biegło swoim rytmem:)

Posted

:loveu:Cudowne wieści...a abstra***ąc od tematu, chociaż nie do końca - uważam, ze Magdę należy wstawić na Czarne Kwiatki. To przykre, ale taki proceder jak w przypadku Cezara nie powinien się wydarzyć po raz drugi.:shake:

Posted

Kasia napisał(a):
Cezarku sprawuj sie dobrze :loveu:

Co do Czarnych Kwiatków to mam takie samo zdanie.

Mam obiecaną foteczkę całej trójki:):loveu:
Oczywiście zrobię co trzeba:diabloti:

Posted

Bardzo się cieszę, że Cezar już w domu, oby ostatnim i docelowym. Jesteście super, że tak szybko udało Wam się znaleźć chłopakowi nowy dom. Dzięki wam wielkie :lol:

Posted

Kasia napisał(a):
Co do Czarnych Kwiatków to mam takie samo zdanie.

Uwazam tak samo :mad:
Dla mnie to wstyd, zeby nawet nie napisac samemu na watku dlaczego oddaje sie psa, tylko poslugiwac sie Edytka :no-no-no:
Cale szczescie Cezarowi to 'wydarzenie' nie wplynelo na psychike.

Edi, koniecznie wpros sie do Cezarkowego domu na kawe.
I dopilnuj kastracji psa :cool3:

Posted

Tak, zachowanie poprzedniego domku z pewnością nie było dojrzałe i odpowiednie... :shake: Mogli zrobić psu wielką krzywdę swoją bezmyślnościa. :shake:

I czekamy na wieści od Cezarka, koniecznie zdjęcia! Pozdrawiamy nowy domek!

Posted

Ulka18 napisał(a):
Uwazam tak samo :mad:
Dla mnie to wstyd, zeby nawet nie napisac samemu na watku dlaczego oddaje sie psa, tylko poslugiwac sie Edytka :no-no-no:
Cale szczescie Cezarowi to 'wydarzenie' nie wplynelo na psychike.

Edi, koniecznie wpros sie do Cezarkowego domu na kawe.
I dopilnuj kastracji psa :cool3:

Wpraszać się nie muszę:) Jestem tam mile widziana:lol:
Kastacji dopilnuję, bez obaw:evil_lol:

Posted

zurdo napisał(a):
Bardzo się cieszę, że Cezar już w domu, oby ostatnim i docelowym. Jesteście super, że tak szybko udało Wam się znaleźć chłopakowi nowy dom. Dzięki wam wielkie :lol:

Ja też mam nadzieję że to jego ostatnia przystań! Ludzie naprawdę świadomi. Wiedzą ze jeśli coś będzie nie tak, to można z Psem pracować:) Dla Pochwały napiszę że Cezar je łagodniej z Ręki niż Neli ( Suczka Państwa) Pani mówi że Neli je z ręki razem z Jej paznokciami:evil_lol:
Kciuki nadal trzymajcie:lol: