ala56 Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Ja jestem zwolenniczka metod opartych na pozytywnym wzmocnieniu, czyli nagradzania dobrego zachowania.Korzystam z porad między innymi pani Zofii Mrzewińskiej i uważam ze sprawdzają się. Co prawda doświadczenie mam niewielkie i rasa też nie trudna /collie tak jak Cezar/, ale mój pupil wychowywany u nas od małego to dominant. Metoda pokazania psu kto tu rządzi a część rodziny jest jej zwolennikiem u nas nie odniosła efektu. A Cezar już był zdominowany przez człowieka, który go krzywdził. Quote
ElzaMilicz Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 jotpeg napisał(a):za szybko!!!!! nie mnie oceniac sytuacje, ale to chyba decyzja powzieta pod wplywem emocji... psa trzeba nauczyc kto jest przewodnikiem stada, do parteru, zeby bylo jasne. Bez histerii, za to stanowczo. Jasna prawda. Koniec dywagacji. Kto rozmawia z potencjalnym domem ? Quote
ElzaMilicz Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Ss napisał(a):Na forum collie jest osoba chetna na collaka i jest z Rybnika ale ma małe dzieci wiec chyba w tym przypadku to odpada.. U mnie Cezar nie miał nic do dzieci, wręcz przeciwnie, a z moimi ( dwa lata )spędzał sporo czasu w ciągu dnia. Quote
Kasia Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Dostałam pierwsze zapytanie na maila w sprawie Cezarka. Przesłałam kontakt Edycie :lol: Quote
Edi100 Posted April 7, 2008 Author Posted April 7, 2008 Kasia napisał(a):Dostałam pierwsze zapytanie na maila w sprawie Cezarka. Przesłałam kontakt Edycie :lol: Oczywiście odpiszę. Elza skontaktuję się z Tobą po południu:evil_lol: Quote
Edi100 Posted April 7, 2008 Author Posted April 7, 2008 Odpisałam ale na razie cisza:( Cezar może zostać u Magdy tylko do czwartku:placz:Takie dostała ultimatum od właściciela mieszkania. Cezar mega pilnie szuka domu:( Quote
Edi100 Posted April 7, 2008 Author Posted April 7, 2008 Kasia napisał(a):Tu jest potrzebny MEGA PILNY tymczas!!!!! Tak to prawda:( Quote
ElzaMilicz Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Słowiki, jak zawsze, niezawodne !!! To gdzie Cezar będzie spędzał całe dni ??? Bo ja nic nie wiem o tym, że on wraca na tymczas . :evil_lol: Quote
Kasia Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Jaka wspaniała wiadomość na sam początek dnia! :multi: Quote
Ulka18 Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Edi100 napisał(a):Odpisałam ale na razie cisza:( Cezar może zostać u Magdy tylko do czwartku:placz:Takie dostała ultimatum od właściciela mieszkania. Cezar mega pilnie szuka domu:( O co tutaj chodzi? Czy Cezar jest oddawany z powodu zlego zachowania czy klopotow z wlascicielem mieszkania? Jaka jest prawdziwa przyczyna oddania Cezara, to wazne przy poszukiwaniu dla niego stalego domu. Quote
slowiki_ak Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 jesli Sie Szefowa Zgodzi To Moze Caly Dzien Ze Mna W Pracy ;0) Quote
Edi100 Posted April 8, 2008 Author Posted April 8, 2008 [quote name='slowiki_ak']zgŁasza Sie Tymczas Z Milicza Dla Cezarka Bardz dziękuję:loveu: Jesli się nic nie wykluje do czwartku to tak zrobię:) Ale zaczekajmy jeszcze chwilkę Quote
Edi100 Posted April 8, 2008 Author Posted April 8, 2008 ElzaMilicz napisał(a):Edyta, pojechałaś po niego ? Pisz coś. Nie pojechałam jeszcze. Magda ma ultimatum do czwartku, więc jeśli dom o którym myślę nie będzie pewien na 100%, to w czwartek pojadę. Quote
Kasia Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Edi100 napisał(a): Nie pojechałam jeszcze. Magda ma ultimatum do czwartku, więc jeśli dom o którym myślę nie będzie pewien na 100%, to w czwartek pojadę. Czyli światełko jakieś zaświeciło? ;) Quote
Ulka18 Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Edi100 napisał(a):Nie pojechałam jeszcze. Magda ma ultimatum do czwartku, więc jeśli dom o którym myślę nie będzie pewien na 100%, to w czwartek pojadę. Czy ten ew. dom jest/bedzie sprawdzony przed przerzuceniem Cezara? Mam pytanie : dlaczego P.Magda nie pisze o przyczynach/powodach oddania Cezara, tylko wszystko przekazuje przez Ciebie Edi100 :???: Quote
Edi100 Posted April 8, 2008 Author Posted April 8, 2008 Kasia napisał(a):Czyli światełko jakieś zaświeciło? ;) Światełko zaświeciło. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Quote
Edi100 Posted April 8, 2008 Author Posted April 8, 2008 Juz wiem, że Cezar zamieszka w Tarnowskich Górach. To wiadomośc na 100000000000000000%. Cezar będzie miał towarzystwo suczki Colie i szczeniaka Colie, bo Państwo kupili bardzo zabiedzonego z Gliwic. W Gliwicach jest jakaś pseudo Hodowla....:mad: Teraz Szukam transportu z Rybnika do Tarnowskich Gór. Quote
Recommended Posts