Edi100 Posted March 26, 2008 Author Posted March 26, 2008 [quote name='Madzia_K']Jak tam dziewczynki plus Książę? Radzicie sobie?:cool3: Przede mna w piątek Katowice, a nasz bydlak totalnie olewa rangę tej wystawy i jakby nigdy nic...zaczął udawać, ze biedulek nie potrafi stać na ringu i bardzo go denerwuje zaglądanie w jajeczka:angryy:...więc niestety mam 3 dni na przekonanie go, że to będzie świetna zabawa...ale sollenie obiecuję, że po tym cyrku już na luzie wybiegam moje kundle z Cezarkiem i Maleńką:loveu:...no, chyba, że Fanfanowi do tego czasu urwę klejnoty, bo mnie bałwan doprowadza do obłędu:mad:...więc jak coś...to przyjadę po planowanym morderstwie sama wycacać towarzystwo:lol:[/quote] Weź na odwiedzinki aparacik i pocykaj kilka foteczek:loveu: Ja tez sie wybieram w odwiedzinki, jak sie wiosenka zrobi:evil_lol: Quote
Edi100 Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 Sati chora:( Krwawa biegunka wymioty, apatia:( Saticzarwonica była u weta ale ten nie podał nic w kierunku parwo, wiec jadą jeszcze raz żeby podać coś na parwo i kroplówkę żeby małą nawodnić. Sati była szczepiona ale po konsultacjach telefonicznych z moją wetką nie mozna tego wykluczyć:( Moja wetka mówi że to parwo z koronowirozą ( sorki jak pomyliłam nazwę)i że trzeba podawać leki p/krwotoczne i nawadniać kroplówkami:( Biedna Satunia:( Jeśli wiecie jak Zabezpieczyć Cezarka przed parwo to piszcie, On nie szczepiony na wirusówki:( Bo miał się zaklimatyzować i dopiero. Help!!!!:placz: Trzymajcie kciuki za zdrówko Sati, to jej bardzo potrzebne:( Quote
maggie1971 Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 A to malutka Sati nie była szczepiona na parwo?:-( Cezarkowi może można podać surowicę,jak najszybciej. Trzymam kciuki za pieski, mój piesek wyszedł z parwo. Quote
madzia828 Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 o jejku Sati chora:-(:-( Cezarkowi wydaje mi się naeży podać surowice:roll: Quote
Madzia_K Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Dzwoniłam do mojej wetki przed chwilą...powiedziała cyt:" do diabła z aklimatyzacją...jeśli dom jest okay, to przyjdzie samo". Natychmiast do weta i podać leki surowiczne! Quote
Edi100 Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 [quote name='maggie1971']A to malutka Sati nie była szczepiona na parwo?:-( Cezarkowi może można podać surowicę,jak najszybciej. Trzymam kciuki za pieski, mój piesek wyszedł z parwo.[/quote] Sati szczepiona, oczywiście Dzwonię do Magdy ale chyba ma wyłączony telefon:( Cała jestem w nerwach:( Napisałam jej żeby Cezarowi surowice podać Quote
Edi100 Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 [quote name='Madzia_K']Dzwoniłam do mojej wetki przed chwilą...powiedziała cyt:" do diabła z aklimatyzacją...jeśli dom jest okay, to przyjdzie samo". Natychmiast do weta i podać leki surowiczne![/quote] Dzwoniłam do Ciebie kochana, ale automat gada" numer nieprawidłowy":( Jesli masz dobrą wetkę, to podaj Magdzie namiary. Ten u którego były wczesniej dał d..... Magda wczesniej mi napisała że jest załamana bo sati chora i po wielu telefonach do wetów pojechały znowu. Mam nadzieję że będzie dobrze! Quote
Edi100 Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 Wrócili od weta. Sati dostała leki p/parwo u teraz kciuki za zdrówko potrzebne!!!! Cezar dostanie jutro surowicę, bo brakło w lecznicy. Satuniu zdrowiej! Cezar, nie wolno zachorować. Magda z Nimi na piechotkę była a to kawał drogi:( Dzielna cioteczka!:loveu: Quote
Edi100 Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 [quote name='madzia828']trzymam kciuki zdrowiej Sati:roll:[/quote] Ja trzymam z całych sił!!!!!!!!!!!!!! Quote
Edi100 Posted March 29, 2008 Author Posted March 29, 2008 Sati czuje sie lepiej. Kryzys minął na szczęście. Satinko zdrowiej!!!!!! Cezar jest po surowcy i ma wilczy apetyt:diabloti: Quote
Kasia Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Ojej, nawet nie wiedziałam że tu takie chwile grozy były....:-( Oby teraz było juz tylko lepiej i nigdy gorzej! Quote
maggie1971 Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Bardzo się cieszę ,ze Sati czuje się lepiej a Cezarek dostał surowicę:lol: Quote
Madzia_K Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 uuoooo.:crazyeye:..ale się cieszę, że spanielka od Madzi ma się lepiej:multi:. Ukradli mi telefon na wystawie...więc przez kilka dni nie będzie ze mną kontaktu werbalnego, ale będę tu kukać Quote
Madzia_K Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 zi jeśli Magda jest zainteresowana moimi wetami, to chętnie jej podam namiary. To sprawdzeni lekarze. Quote
Edi100 Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 Madzia_K napisał(a):zi jeśli Magda jest zainteresowana moimi wetami, to chętnie jej podam namiary. To sprawdzeni lekarze. Sati zdrowa i znów ADHD:diabloti: Cezar ma ogromny apetyt i juz nie mogę sie doczekac kiedy Go wygłaskam:loveu: Myśle że Madzia jest zainteresowana dobrymi wetami:) Quote
ewatr Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Jej Cezarku dobrze , że sie wszystko wreszcie układa ze zdrowiem ......... Chwile człowiek gdzies nie zajrzy a tu tyle nowego ! Quote
Edi100 Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 ewatr napisał(a):Jej Cezarku dobrze , że sie wszystko wreszcie układa ze zdrowiem ......... Chwile człowiek gdzies nie zajrzy a tu tyle nowego ! Cezar nie chorował ( odpukać!) Sati była chora:( Ale już wszystko dobrze:):loveu::loveu::loveu: Quote
Edi100 Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 Potrzebne rady. Cezar od wczorajszego wieczora, pokazuje zęby:( Warczy bez przyczyny, nawet jak sie koło Niego przechodzi:( Magda była z Nim dziś u wetki żeby zbadać czy to nie z bólu, ale nie:( Jak reagować???? Quote
Ulka18 Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Widocznie Cezar ma 'za dobrze', czuje sie osobnikiem alfa w stadzie. Wiec nie zyczy sobie, zeby mu przeszkadzac, gdy odpoczywa w jego poslaniu. Proponuje 'olewac' Cezarka, gdy przychodzi np. na glaskanie. Czyli pieszczoty, glaskanie, mizianie, zabawa TYLKO kiedy chce Pancia, a nie pies. Jedzenie nalezy podawac dopiero, jak Pancia skonczy jesc, psy czekaja. Kilka dni chlodu ze strony wlasciciela powinno ostudzic zapaly 'rzadowe' psa. Quote
madzia828 Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 oooo Cezar chce rządzić:crazyeye: Ulka ma racje olewka i trzeba Cezarowi pokazać że Magda jest "szefem" mam nadzieję ze to pomoże:roll: Quote
Edi100 Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 madzia828 napisał(a):oooo Cezar chce rządzić:crazyeye: Ulka ma racje olewka i trzeba Cezarowi pokazać że Magda jest "szefem" mam nadzieję ze to pomoże:roll: Ja tez mam taka nadzieję! Madziu może znajdziesz chwilkę i odwiedzisz Madzię?:) Quote
Edi100 Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 Cezar ugryzł Satinke w nózkę:( Niedobrze się dzieje:( Quote
Ulka18 Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Ludzie bez paniki ! Czemu od razu niedobrze? W jakiej sytuacji to zrobil? Czy mala mu przeszkadzala np. w spaniu, jedzeniu, itd? Troche za malo informacji, zeby od razu pisac, ze jest niedobrze. Psy w stadzie sa jak dzieci - rodzenstwo...czy rodzenstwo zawsze jest zgodne, nie bije sie, nie kloci? Quote
Edi100 Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 Ulka18 napisał(a):Ludzie bez paniki ! Czemu od razu niedobrze? W jakiej sytuacji to zrobil? Czy mala mu przeszkadzala np. w spaniu, jedzeniu, itd? Troche za malo informacji, zeby od razu pisac, ze jest niedobrze. Psy w stadzie sa jak dzieci - rodzenstwo...czy rodzenstwo zawsze jest zgodne, nie bije sie, nie kloci? Capnął na spacerku:( Konsultowałam jego zachowanie z Moją wetka, poniewaz Cezar jak okazało się miał jakies złamanie tylniej łapy i Ula kazała podac środki p/ bólowe i zobaczyc jaka będzie reakcja Quote
Recommended Posts