Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 579
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dorosly opiekun tzn opiekun prawny tj rodzic itp, czy opiekun = np. kolezanka 20letnia ktora zadeklaruje ze sie osoba niepelnoletnia 'zaopiekuje'?

Posted

i jeszcze jedno.
jak w tym roku beda odbywac sie treningi? widze ze jest mniej instruktorow ;) wiec podzial bedzie tylko na 2 grupy cwiczace jednoczesnie, czy Magda i Nina/Ania beda miec grup kilka po sobie? ;)
i drugie pyt - ILE treningow dziennie przewidujecie? w tamtym roku byly po 3 dziennie dla kazdej grupy, a w tym?

Posted

[quote name='Guciek']Ile kosztuje obóz bez noclegu i jedzenia? Mam 20 km na miejsce obozu :)[/quote]
Wystarczy wejść na stronę ośrodka.
40zł*6= 240zł
960zł-240zł= 720zł. ;)

Posted

[quote name='Enchantress*']Wystarczy wejść na stronę ośrodka.
40zł*6= 240zł
960zł-240zł= 720zł. ;)[/QUOTE]
Nie wystaczy, bo trzeba spytać organizatora czy istnieje taka możliwość, zapewne nie ;)

Posted

[quote name='Guciek']Nie wystaczy, bo trzeba spytać organizatora czy istnieje taka możliwość, zapewne nie ;)[/quote]
Ale ty zapytałaś się
[QUOTE] Ile kosztuje obóz bez noclegu i jedzenia? [/QUOTE]
więc opowiedziałam. :eviltong:

Mnie też wydaje się że tak zrobić raczej nie można. Ale warto zapytać się Zielska (na PW). ;)

Posted

[quote name='Enchantress*']Ale ty zapytałaś się

więc opowiedziałam. :eviltong:

Mnie też wydaje się że tak zrobić raczej nie można. Ale warto zapytać się Zielska (na PW). ;)[/QUOTE]
Być może ktoś będzie miał podobną sytuację, więc nie widzę podowu, dla którego takie info ma być tajne. Swoją drogą jeśli już bawimy się w łapanie za słówka - pytałam także o koszty jedzenia, co już i tak liczyłam zanim tu napisałam, ale chcę się upewnić :) Skoro osoba towarzysząca płaci 450 za nocleg i jedzenie, to pewnie wychodzi tyle samo, ale jak znam życie, to pewnie się tak nie da i zrezygnuję... Każdy teraz robi obozy od 18, a nieraz to jest jedyna okazja, aby poćwiczyć (nadal czekam na kurs w oddziale radomskim). Nie stać mnie na ponad 1400zł za 6 dniowy turnus (ba, chciałam jechać z dwoma psami, z każdym na osobny turnus, ale 2800zł? czy nawet 1700zł? za tę cenę mam tollerspeciality w Szwecji ;) ), opiekuna też bym miała problem znaleźć, mam pracujących rodziców. Rozumiem, że cena mogła się zmienić, było nawet o tym na agilitowym forum pisane, ale nie dwukrotnie (mówię tu o osobach niepełnoletnich).

Posted

A policzcie sobie,że za opiekuna też nie małą kwotę się płaci:shake:a dojazd, pewnie kazdy coś tak kupi pełno samkołyków,piłek, czy nowy ciuch by dobrze się biegało i wyniesie że taki oboz kosztuje ok 1150zl:shake:
Ja na 100% nie jadę, córką Kulczyka nie jestem nie dam takiej kwoty za niepełne 6dni:shake:

Posted

[quote name='Guciek']Być może ktoś będzie miał podobną sytuację, więc nie widzę podowu, dla którego takie info ma być tajne. Swoją drogą jeśli już bawimy się w łapanie za słówka - pytałam także o koszty jedzenia, co już i tak liczyłam zanim tu napisałam, ale chcę się upewnić :) Skoro osoba towarzysząca płaci 450 za nocleg i jedzenie, to pewnie wychodzi tyle samo, ale jak znam życie, to pewnie się tak nie da i zrezygnuję... Każdy teraz robi obozy od 18, a nieraz to jest jedyna okazja, aby poćwiczyć (nadal czekam na kurs w oddziale radomskim). Nie stać mnie na ponad 1400zł za 6 dniowy turnus (ba, chciałam jechać z dwoma psami, z każdym na osobny turnus, ale 2800zł? czy nawet 1700zł? za tę cenę mam tollerspeciality w Szwecji ;) ), opiekuna też bym miała problem znaleźć, mam pracujących rodziców. Rozumiem, że cena mogła się zmienić, było nawet o tym na agilitowym forum pisane, ale nie dwukrotnie (mówię tu o osobach niepełnoletnich).[/quote]

Ja zawsze piszę prywatne wiadomości nawet jeśli sprawa nie jest tajna - po prostu wydaje mi się że użytkownik szybciej odczyta PW która chcąc nie chcąc wyskakuje mi w nowym oknie i nie da się go nie zauważyć niż wchodzić na osobne wątki.
Nie bawimy się w łapanie za słówka - tak tylko mi się wcześniej przypadkowo napisało. ;)

Pees. Agilitowe forum czytam. I nawet się (czasami) wypowiadam. :lol:

Posted

Ja powtórzę pytanie wix o opiekuna- czy ma to być opiekun prawny, czy po prostu osoba pełnoletnia, która w jakiś sposób zadeklaruje się ponosić za nas, niepełnoletnich, odpowiedzialność?

Posted

Ups. Kilkanaście moich pełnoletnich (cena) i niepełnoletnich (konieczny opiekun) zrezygnowało z obozu.
Jednak wcale im się nie dziwię.
A niepełnoletni mają o tyle gorzej że do ceny oozu 1000zł dochodzi 500zł za opiekuna.

[quote name='JESS:)']Pewnie jeszcze będzie okazja poznać Nex ... może na jakiś zawodach albo wystawie ... ;)[/quote]
Proponuje wybrać się na wystawę w Łodzi - tam będzie można zobaczyc Nexee (wyczytałam to na forum agility)

Posted

stop! ;) jesli opiekunem nie musi byc opiekun prawny, tylko np. kazdy niepelnoletni umowi sie z kolezanka o pare lat starsza, ze bedzie jego 'opiekunem', to jeszcze nie tak zle. aczkolwiek moim zdaniem i tak to dosyc dziwne i malo fajne i tak, bo przeciez, jesli cos stanie sie osobie np 16letniej, to jego dwa lata starsza kolezanka pojdzie za to siedziec? :| jesli opiekunem musi byc opiekun prawdy (w co az nie chce mi sie wierzyc ;) ) to mysle ze blisko 100% osob niepelnoletnich po prostu odpadnie..

Posted

[QUOTE]Proponuje wybrać się na wystawę w Łodzi - tam będzie można zobaczyc Nexee (wyczytałam to na forum agility)[/QUOTE]

Prponuję czytać ze zrozumieniem i sprawdzać dokłądnie info :) Agata nie napisała, ze na pewno w Łodzi będzie, tylko, że szanse na wyjazd rosną (cóż, na obóz niektórym też rosły, i co?) :) Za to mojego tollera owszem, można będzie spotkać :lol: :lol: :lol: