Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fruzieńko, wybacz ale ciotka Tweety jest histeryczka i przeryczała dwa dni nad kocim losem, że koty umierają, że ciężko chorują i że człowiek to taki bezsilny a przez to wściekły itp. zamiast zajrzeć tutaj do ciebie. Mam nadzieję, że co raz lepiej sobie radzisz.
I najważniejsze, gdzie jest jakiś domek dla panny Fruzi???

Posted

Witam! za niecałe 2 tygodnie wypłata, bardzo chciałabym wspomóc leczenie Fruzinki. Nie mam w tej chwili czasu przebrnąć przez cały wątek, dlatego bardzo proszę o podanie konta Fruzi, na które mogę wpłacić pieniądze i proszę napisać, czy znalazła już domek i jak postępy w leczeniu? Czekam na wieści, pozdrawiam i proszę ucałować Fruzię ode mnie!

Posted

Jeszcze raz proszę o dokładne dane w jaki sposób mogę pomóc Fruzi! Chodzi mi o numer konta, tak, żeby pieniądze trafiły dla Fruzinki! Pierwsze co zrobię po wypłacie, to wpłacę pieniądze na jej leczenie! Proszę więc o namiar- bardzo chcę pomóc!!!!

Posted

agastaffbull napisał(a):
Jeszcze raz proszę o dokładne dane w jaki sposób mogę pomóc Fruzi! Chodzi mi o numer konta, tak, żeby pieniądze trafiły dla Fruzinki! Pierwsze co zrobię po wypłacie, to wpłacę pieniądze na jej leczenie! Proszę więc o namiar- bardzo chcę pomóc!!!!

wpłaa na AFN (dane i nr konta w moim podpisie), serdeczne dzięki za pomoc:loveu: azha, wpłata z dopiskiem "od: agastaffbull. dla: Fruzi"

Posted

Tweety napisał(a):
wpłaa na AFN (dane i nr konta w moim podpisie), serdeczne dzięki za pomoc:loveu: z dopiskiem "od: agastaffbull. dla: Fruzi"

a :oops: czy :oops: są jakieś wpłaty?:bye:

Posted

Serdecznie dziękuję za wiadomość! Wypłatę dostaję na koniec miesiąca, więc troszkę jeszcze to potrwa, ale wpłacę na pewno!!!! Już nie mogę się doczekać! Proszę napisać, jak czuje się Fruzia i jak postępy w leczeniu? I proszę ją wygłaskać i ucałować ode mnie!!!

Posted

Witamy.
Mamy dobre i złe wiadomości. Zacznę od złych: ostatnio Fruzia miała małą wpadkę, tzn. zaczęła siusiać krwią :\ Co prawda był to jednorazowy "wybryk", ale po trzech minutach już była u lekarza. Dostała lek przeciwkrwotoczny i antybiotyk. Pobraliśmy próbkę moczu i wyszło, że ma zapalenie pęcherza :( Na szczęście już jest prawie dobrze.
Teraz dobre wieści: ranka na pupie pięknie się goi, już prawie cała porosła nową skórką :) To jednak nic, ostatnio zaglądam w nocy do Fruzi, a ona zgotowała mi niezłą niespodziankę, mianowicie: tak się zerwała do kuchni, że z pozycji siedzącej SAMA podniosła się na nóżki i ustała tak parę sekund, poczym upadła na pupcię :D Stała tak i patrzyła na mnie, a ja na nią. Doznałam takiego szoku, że nie wiedziałam, czy biec po aparat, czy może dzwonić do Sławka z nowiną. Zostałam jednak przy Fruzi, wycałowałam ją i wyprzytulałam ze szczęścia :) To oczywiście malutki sukcesik, ale serce mało nie wyskoczyło mi z piersi. Dziś znowu zrobiła coś podobnego, tzn. wchodząc do swojego legowiska, udało jej się stanąć na nóżki i zrobić dwa kroczki :) Co prawda zaraz padła, ale to nic. Te jej niespodzianki zaczęły się po rozpoczęciu terapii nivalinem, więc to chyba skutkuje. Nawet nie wiecie, jak bardzo się cieszę z tych jej sukcesów.

A oto ona:

A oto koledzy Fruzi:
Morfeuszek

Śliniaczek

Ramzesik

Sheriś

Posted

łomatko:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Fruzia!!!, koteńko nasza, będziesz już dreptać sama???

Z tym pęcherzem to tak bywało już o dr Madejskiego, ona ma z nim problemy co jakiś czas dlatego chciałam zrobic jej usg ale panna oczywiście była wtedy wysiusiana na świeżo. Może niedługo sie uda skoro już lepiej trzyma.

A czemu u mojego Baciuszka nie ma poprawy?:-(

(nie widze fotek:shake:)

Posted

Pokochałam Fruzię i strasznie jestem przejęta jej losem! Bardzo ale to bardzo cieszę się z postępów w jej leczeniu!!! Brawo Fruziu!!! Jestem moje Słonko najdroższe z Tobą i trzymam za Ciebie kciuki z całych sił!!! Będzie dobrze!!!
Fruzieńko, oby tak dalej!!!! Proszę KONIECZNIE ją ucałować i wygłaskać ode mnie!!! Czekam na kolejne DOBRE wiadomości!!!
P.S. Ja też widzę fotki!

Posted

tak się zerwała do kuchni, że z pozycji siedzącej SAMA podniosła się na nóżki i ustała tak parę sekund, poczym upadła na pupcię :-D Stała tak i patrzyła na mnie, a ja na nią. Doznałam takiego szoku, że nie wiedziałam, czy biec po aparat, czy może dzwonić do Sławka z nowiną. Zostałam jednak przy Fruzi, wycałowałam ją i wyprzytulałam ze szczęścia :smile: To oczywiście malutki sukcesik, ale serce mało nie wyskoczyło mi z piersi. Dziś znowu zrobiła coś podobnego, tzn. wchodząc do swojego legowiska, udało jej się stanąć na nóżki i zrobić dwa kroczki :smile: Co prawda zaraz padła, ale to nic. Te jej niespodzianki zaczęły się po rozpoczęciu terapii nivalinem, więc to chyba skutkuje. Nawet nie wiecie, jak bardzo się cieszę z tych jej sukcesów.

Wspaniała wiadomość !!!! Warto żyć dla takich chwil...
Wierzę Ines, że byłaś w szoku - też bym była !!!!
I... Chcę więcej takich "szoków" !!!!

Tweety - czy ja dobrze rozumiem, że wcześniej Fruzieńka Nivalinu nie dostawała ???
Jeśli tak, to pozwolę sobie wyrazić odrobinę zdziwienia...
Przy porażeniach to raczej podstawa... Oraz wit. B12.
To są podstawowe leki na poprawę przewodzenia !!!

Przypominam też o koteczkach - wszystkie "kociny specjalnej troski" potrzebują pomocy w postaci domów tymczasowych, domów stałych, bazarków...
Będziemy wdzięczni za każde wsparcie naszych działań !!!!

(Nie wyrabiam się z tekstami do plakatu... Tak dużo biednych kocinek...)

Posted

Fruzia zaczynała od cocarboxylazy i wit B1, nivalin miał być następny z tego względu, że nie ma żadnych dostępnych badań, które wykazywały by skutki jego działania na kotach. Wiadomo, że niektórym pomaga ale nie są znane skutki uboczne dlatego u kotów to raczej na własną odpowiedzialność podaje się go