Jump to content
Dogomania

Fruzia, sparaliżowana kotka, nie żyje :-((((((((((((((

Recommended Posts

Posted

Fruzię, kiedyś ciężarną a potem skopaną i sparaliżowaną kotkę, która pomieszkuje u dr Madejskiego, wszyscy chyba znają.
[IMG]http://img291.imageshack.us/img291/953/tnp8240701xb7.jpg[/IMG]

Zakładam nowy wątek dla lepszej komunikacji.
Kto jeszcze nie zna pięknej, kochanej panniczki zapraszam do lektury poprzedniego wątku:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77720"]Fruzia, ciężarna-skopana, teraz sparaliżowana kotka-Warszawa-Rembertów - Dogomania Forum[/URL]

Widząc jakie efekty są u naszego Sheridana, któremu chciano amputować bezwładną łapkę, po rehabilitacji w specjalistycznym zakładzie w Katowicach u przekochanej Pani Halinki chcielibyśmy dać taką szansę i Fruzi.
Trzy rzeczy można robić jednocześnie i niezależnie od siebie tj.
1. sprawa wózeczka dla Fruzi - znaleźć sensownego producenta i zorientować się co z zasponsorowaniem tego wózeczka przez fundację(?) z Tychów
2. znaleźć tymczas na Śląsku, który będzie u siebie gościł Fruzię ale i rzetelnie się nią opiekował, jak również dowoził codziennie na rehabilitację do Katowic (to mogą być godziny nawet wieczorne, Pani Halinka przyjmuje do 20-stej)
3. zbierać pieniądze na to wszystko, bez wózeczka potrzeba ok. 2 000 zł, jeżeli trzeba będzie jeszcze za niego zapłacić to więcej. Fruzia ma obecnie na koncie AFN-u troszkę ponad 500 zł

[B]najpilniejszą sprawą jest pkt 2[/B], potem pierwszy. Pkt trzeci można realizować w trakcie rehabilitacji. Popytajcie krewnych, znajomych, przyjaciół - to dla Fruzi wielka szansa. Znajomy (Jamnika) wet-czarodziej zza oceanu obmyśla leczenie farmakologiczne, w przypadku Sheridana było bardzo trafne.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poniżej większa część mojego postu ze starego wątku - jest to post dość istotny...

Bardzo proszę Green i Tweety o pomoc w ustaleniu namiarów na innych producentów (wydaje mi się, że takowe można zdobyć...).
Coś mi świta, że na jakimś wątku, ale to już dość dawno była mowa o Osobie, która potrafi zrobić wózek dla jeszcze mniejszych zwierząt...
Niestety latka i skleroza zrobiły swoje... Nie pamiętam...
Też będę szukała...

[B]No i ważna kwestia - płatności za wykonanie wózeczka - czy Komitet Pomocy dla Zwierząt nadal jest skłonny wózeczek dla sparaliżowanej koteczki sfinansować ??? Prosimy o informację na ten temat !!!
[/B]Przypomnę tylko, że wózeczek używany nie wchodzi w grę...
Musi być dobrze dopasowany...
[B]
Musimy to wiedzieć, ponieważ jak wstępnie ustalono na samą rehabilitację Fruziątka, pobyt w DT, dojazdy, badania i leki potrzeba niebagatelnej kwoty ok. 2000zł.

[SIZE=3]Będę bardzo wdzięczna Dogo za pomoc finansową, bazarki i wszelkie możliwe dotacje na ten cel !!!![/SIZE]

[/B]Musimy jakimiś środkami dysponować już przed wyjazdem koteczki !!!
Biedactwo nie może jechać "w ciemno"...
(Oczywiście zakładam, że znajdzie się porządny i dobry Człowiek, który przyjmie Fruzię na czas rehabilitacji do siebie...)

[B](Jeśli będzie trzeba zapłacić również za wózeczek - kwota wymieniona powyżej znacznie wzrośnie !)

Błagamy o DT w okolicach wymienionych przez Tweety !!!!

[/B][B]Ta kocina została strasznie skrzywdzona przez (nie oszukujmy się) przeciętnego na obecne czasy człekopodobnego imbecyla...
Takich jest masa, co widać ostatnio na ulicach i Dogo...

[SIZE=3]Bardzo potrzebna jest jej nasza pomoc !!!!!
Bez nas kicia nie ma szansy...
Proszę - Pomóżcie !!!!!!
Dajcie kocince szansę na godniejsze życie !!!!!!

[/SIZE][/B][SIZE=3][SIZE=2]Tweety w Twoim poście czytamy, że kwotę 500zł. Fruziątko posiada.
Czy to znaczy, że konieczne i dość pilne jest zebranie ok. 1500zł ?

No i być może sporej sumy na wózeczek ?
[/SIZE][/SIZE]

Posted

[quote name='przyjaciel_koni'][B][/B][SIZE=3][SIZE=2]Tweety w Twoim poście czytamy, że kwotę 500zł. Fruziątko posiada.
Czy to znaczy, że konieczne i dość pilne jest zebranie ok. 1500zł ?

No i być może sporej sumy na wózeczek ?
[/SIZE][/SIZE][/quote]

tak, to właśnie znaczy

Posted

[quote name='GreenEvil']dobra, to ja ide odkopac info o wozeczkach.

pzdr
GreenEvil[/quote]

odkopuj:loveu: czy ktoś dysponuje czymś bazarkowym? ja wystawię dzisiaj kolejne żebracze allegro, zazwyczaj koło 200 - 300 zł udało się uzbierać za 2-tygodniową aukcję

Posted

wieczorem mam mieć wieści o producencie wózeczków od Pana Orzechowskiego, bo on załatwiał Wedelkowi, Czarusiowi i jeszcze tej malusiej psince

Posted

Na poprzednim wątku Anielica proponuje fanty na bazarek...
[B]Tylko potrzebny wystawiający !!!![/B]
Bardzo prosimy o pomoc !!!

Ja może też coś zaraz znajdę.

Tak tu pusto... Przykro mi, że mało Osób interesuje się tą pokrzywdzoną koteczką...
Chociaż odrobina pomocy bardzo potrzebna...

[SIZE=3][COLOR=Red][B]Bardzo pilnie potrzebny DT na Śląsku !!!!!
Pomóżcie kocince !!!!!![/B][/COLOR][/SIZE]

Posted

Bardzo Wam dziękuję !!!

Selenga - aukcję cegiełkową wystawi AFN jako Fundacja. Nie spodziewamy się wiele pieniędzy, ale może nieco więcej Osób zobaczy problem kocinki.
Jeśli możesz pomóc bazarkami, to w tym wcześniejszym wątku jest deklaracja przekazania rzeczy do wystawienia od Anielicy.
Napisz do Niej na PW, jeśli dasz radę i tamte przedmioty wystawić.
Zrobi zdjęcia, prześle do Ciebie. Anielica jest Osobą znaną na Dogo. Nie będzie problemów z wysłaniem wylicytowanych rzeczy.

I bardzo proszę raz jeszcze - [B]pokazujcie problem Fruzi, gdzie się tylko da !!![/B]

Posted

znalazłam tylko te dwa natomiast p. Orzechowski nie znalazł tego namiaru na firmę, która robiła wózki dla psiaczków u niego. Pamięta, że to było gdzieś pod Warszawą, ma jeszcze szukać. Z tymi poniżej skontaktuję się jutro. W Lublinie ponoć nie istotny jest ciężar kota, bo i tak robione są na każdy wymiar

[URL]http://www.pazur.lublin.pl/wozki_dla_zwierzat/[/URL] , [URL]http://www.wozekdlapsa.pl/wozek-dla-kota.php[/URL]

Posted

Wózki dla zwierząt :roll:

Z moich zapisków wynika, że:
Jeden z producentów z Opola ( strona internetowa [URL="http://www.wozekdlapsa.pl/"]http://www.wozekdlapsa.pl/[/URL]) koszt takiego wózka wycenił na 500zł i nie wystawia jakiegokolwiek pokwitowania. ?????.

Z Wrocławia (robił wózek dla Aksy)
tel. 513 398 585

Posted

Dziewczyny w moim podpisie jest wątek Ciągutki(Frotki). Zajmuje się nią JoSi. JoSi ma kontakt, do Pana Piotra (nie pamiętam, a może i nie znałam nazwiska?:roll:), który robi wspaniałe wózeczki, wystawia faktury etc.
Nie wiem, czy robi również dla kotków, trzeba zapytać. Ponieważ wątek Froci jest dłuuuuugi i szkoda czasu na jego wertowanie w poszukiwaniu namiarów na Pana Piotra, najprościej by było napisać do JoSi.

Czy jest Wam potrzebny tekst ogłoszeniowy do wystawienia cegiełek na allegro (zawierający w sobie i prośbę o DT)?

Posted

[quote name='majqa']Dziewczyny w moim podpisie jest wątek Ciągutki(Frotki). Zajmuje się nią JoSi. JoSi ma kontakt, do Pana Piotra (nie pamiętam, a może i nie znałam nazwiska?:roll:), który robi wspaniałe wózeczki, wystawia faktury etc.
?[/quote]

napisane, dzięki :loveu:

Posted

W razie czego jak będzie potrzebna pomoc, to mogę wystawić "komuś" w ramach pomocy bazarek.
Gorzej może być z tzw. utrzymaniem, czyli "podbijaniem" wątku, czyt. bazarku.
W związku z problemami zdrowotnymi bywam mniej na Dogo, choć najmocniej jak mogę trzymam kciuki za cudowne Fruziątko.....:loveu::loveu::loveu:

Posted

Rozmawiałam z dr. J.Madejskim. Zainteresowały go działania Jamnika i pomysł z rehabilitacją w Krakowie. Uznał, że wózeczek może poczekać !!! [[I]Koszt wózeczka, u producenta w Opolu, to ok. 340-350 zł[/I]. ]