Mysia_ Posted March 5, 2008 Author Posted March 5, 2008 to jeszcze nic pewnego, ale mam nadzieje, że jednak... ;) Coprawda to jest drugi koniec Polski, ale damy radę :razz: Quote
alcha Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Trzymam kciuki za Panią i jej mądre decyzje o przygarnięciu kolejnej psiej biedy :lol: Quote
TYGRYS-ica. Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 jesli ta pani jest naprawde taka wspaniala to na pewno w ostatniej chwili nie odmowi pomocy :roll: mam nadzieje ze zdecyduje sie na tego biednego psiaka ;) a co sie tyczy szukania wlasciciela to chyba nic nie szkodzi wiec mozna sprobowac ... :razz: Quote
Mysia_ Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 Pani9 cały czas się zastanawia, trochę się boi, nigdy nie miała niewidomego pieska, boi się też, zeby nie ograniczyć swoich pozostałych dwóch psiaków... Quote
Asia_Klero Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Nie dziwie sie ale to moze byc jego jedyna szansa:( Quote
Mysia_ Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 no zobaczymy... A czasu coraz mniej :-( A ja ostatnio totalnie nie mam czasu... Tylko wieczorami, a o tej godzinie to praktycznie nic już nie można załatwić :shake: Quote
TYGRYS-ica. Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 fakt jest to jego jedyna szansa i glupio bylo by jej nie wykorzstac .... mam nadzieje ze jednak pani sie na niego zdecyduje ;) Quote
Mysia_ Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 szukajmy jednak w razie co też innego rozwiąznia :roll: Kochani czy w razie co, jesli do czwartku nic nie uda się załatwic ktos mogłby go zabrać na DT? Quote
majqa Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Czy ta Pani definitywnie powiedziała "nie", czy jeszcze się waha? Daleko mi od sugerowania nacisku na Panią ale...może mimo wszystko warto jej wspomnieć, że z tym piesiem powinno być łatwiej niż z takim, który wymagałby pomocy/ domku, a właśnie stracił wzrok. W tym drugim przypadku wchodzi stres psa w postaci niezrozumienia sytuacji, paniki etc...a ten piesek już nie widzi, jak sądzę od dawna. Co swoje w związku z tym wycierpiał i nauczył się z tym żyć. Quote
Mysia_ Posted March 8, 2008 Author Posted March 8, 2008 Pani się waha ;) Oczywiście napiszę jej co i jak :roll: Quote
TYGRYS-ica. Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 mogla by sie zdecydowac .... no nic czekamy jaka podejmie decyzje ;) Quote
Mysia_ Posted March 8, 2008 Author Posted March 8, 2008 to nie jest łatwa decyzja, więc nie ma co Pani poganiać :roll: Quote
Czarodziejka Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Oczywiście, nikogo nie należy popędzać, to bardzo ważna decyzja i wymaga przemyślenia i odpowiedzialności. Quote
przyjaciel_koni Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 U Gallegro jest niewidomy Jurand. Doskonale sobie radzi. Po zapoznaniu się z terenem, pozostałymi psami (sukcesywnie) i ludźmi, nie ma problemów. Polecam w razie czego Gallegro jako "konsultanta". Quote
Mysia_ Posted March 8, 2008 Author Posted March 8, 2008 też mam w domu zupełnie niewidomą suczkę, ale ona radzi sobie kiepsko, może dlatego, że 6 lat swojego zycia spędziła w schronisku, zawsze była dzikuską, a teraz nic nie widzi :-( Widac, ze ten psiak był w mieszkanu, jest czysty, szuka kontaktu z człowiekiem, więc nie powinnien sprawiac wiekszych problemów, zobaczymy co Pani postanowi :roll: Quote
emilia2280 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 dobry duszek Majqa mnie sprowadza swoim banerkiem. jaka jest sytuacja na teraz? jesli nie wyjdzie z domkiem to moze chciaz na DT mozeby sié zlozyc- jesli sié takowy znajdzie. Quote
Mysia_ Posted March 9, 2008 Author Posted March 9, 2008 z DT kiepsko, chyba, że ktoś ma jeszcze jakiś pomysł? Dzisiaj już niedziela.... :-( Quote
majqa Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Cholerny czas...biegnie tak niemiłosiernie. Jak się Mysiu umawiałaś z tą panią na udzielenie odpowiedzi? Sama ma zadzwonić? Będzie dzwonić tylko w przypadku decyzji na "tak"??? Quote
TYGRYS-ica. Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 niewidomy pies wcale nie jest gorszy od zdrowego. moze pani jednak sie na niego zdecydue to by zreszta bardzo ulatwilo sprawe a jak nie to coz .... trzeba szukac innego domku ;) Quote
Edi100 Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 TYGRYS-ica. napisał(a):niewidomy pies wcale nie jest gorszy od zdrowego. moze pani jednak sie na niego zdecydue to by zreszta bardzo ulatwilo sprawe a jak nie to coz .... trzeba szukac innego domku ;) Kuchnia, tylko czasu mało ma ten Biduś:( Quote
przyjaciel_koni Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Mysia_ napisał(a):z DT kiepsko, chyba, że ktoś ma jeszcze jakiś pomysł? Dzisiaj już niedziela.... :-( Nie mam... Chyba, że Pani o Której wspominałaś da się namówić na DT ??? To by dało psiakowi trochę więcej czasu, a nie zobowiązywało Tej Osoby tak od razu do deklaracji... Może się też okazać, że będzie bez problemów i psiak zostanie... Ja już tak robiłam... Sama nie wiem... Quote
Recommended Posts