Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jutro zapytam, ale podobno jest tani.
U Szulca to byłoby mniej więcej (ale mówił mi to lekarz u niego pracujący, a nie sam Szulc) jakieś 2-3 tys. zł. :\

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny, rozmawiałam przed chwilą z doktorem Rybczyńskim.
Cena za pierwszą operację (wg niego trudniejszą) wyniesie 400,00 zł.
Druga operacja powinna być łatwiejsza i wyniesie ok. 300,00 zł.
Chyba, że udałoby się wytworzyć sztuczne więzadło. Będzie to wiadomo dopiero przy pierwszej operacji. Jeśli się da to cena drugiego zabiegu wzrośnie do ok. 600,00 zł.
Nie wiem czy w CM-vecie zrobią to taniej, cały czas czekam na przesyłkę.
Wstępnie jestem umówiona z Rybczyńskim na operację jutro na 12.00.
Jeszcze wieczorem mogę to odwołać.
Ale jego optymizm bardzo mnie ujął i wydaje mi się człowiekiem godnym zaufania - powiedział "jak koziołek to ona brykać już nie będzie, ale będzie normalnie chodzić" :placz:

Posted

Wydadzą do domu.
A zdjęcia dzisiaj nie dotarły. Gdyby przesyłka była polecona to by się ją namierzyło po numerze nadania. Trudno. Odwołałam konsultacje u doktora Cicheckiego, ale on i tak nie zdążyłby z operacją, bo w piątek wyjeżdza na tydzień.
Brzuszek wywalony i wygłaskany. Kupa super. Będzie dobrze.

Posted

Jesteśmy w domu. Szarlotka zakopana w kołderkach i kocykach śpi spokojnie. Trochę to trwało, ale Szarlotka dostała rano rozwolnienia i zastanawialiśmy się czy w takim stanie robić jej operację. Doktor jest super rzeczowy i zdecydowanie bardziej efektywny niż efektowny. Stwierdził, że gdyby to był jego pies, to by zrobił.
Operacja po wszystkich przygotowaniach rozpoczęła się po 13.00 i trwała ponad półtorej godziny. Później Szarlotka się wybudzała, ja latałam do apteki, no i rozmawiałam z doktorem. Okazało się, że uraz jest jednak zdecydowanie więcej niż 3 tygodniowy. Wszystkie chrząstki i tkanki obrośnięte, główkę kości trzeba było usuwać po kawałku, miednica jak skała. Ponowne łamanie jej i zakładanie płyty byłoby dużo większym urazem niż samo stare złamanie, które i tak w miarę przyzwoicie się zagoiło.
Wszystko jest dobrze i tak już zostanie :)
Jutro jedziemy na wizytę na 13.00.
Teraz idę odreagować, później jeszcze napiszę.