Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A z aktualnych wieści - cóż, wszystko w porządku :).
Pieszczoch jest z niej wielki, śmiesznie wywija fafle jak się uśmiecha i na ile łapa pozwala, wystawia znowu brzuszek do głaskania.

Jutro wezmę rachunek od doktora i zrobię zdjęcia.
Łapa była operowana przez pachwinę, więc jest trochę kłopot z odgięciem i fotografowaniem, ale się postaram.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i proszę sunia dostanie miękkie łózko od ciotek z Niemiec. Super. Faktycznie dobre ludziska.
Sunia u Asi odżyła, minął stres związany z samotnością. Nie mogła lepiej trafić!

Posted

Jej trudno nie rozpieszczać. Uroczo mruży oczy i tuli uszka jak mnie widzi.
TZ z uporem maniaka robił w zeszłym roku trawnik (na razie jest taki 2x2m) z jakiejś zadziwiająco żywotnej odmiany. I teraz ta trawa jest już wielka i zielona i Szarlotka uwielbia się w niej wylegiwać.

Posted

Łoże jest opakowane w folii, wygląda to tak jakby to była specjalistyczny materac skladający się z różnych warstw i miękki. Jest bardzo lekki i podobno drogocenny. W sam raz dla Szarlotty.

Posted

Nie bywam ostatnio w Łodzi, będę dopiero w poniedziałek. Umówiłam się wstępnie z Anią (Niewiastą_21) na odbiór materaca i przekazanie rachunku.
Zobaczymy czy materac spodoba się Szarlotce :razz:.

Posted

Doktor był wczoraj bardzo zaskoczony tym jak Szarlotka ładnie chodzi. Dosyć często podpiera się już na operowanej łapce i podobno to bardzo dobrze rokuje. Niestety musi dostawać jeszcze przez tydzień antybiotyk i leki przeciwzapalne, ponieważ w pachwinie zrobił jej się przerost tkanki łącznej (po polsku - zrost). Jest dosyć duży dlatego, że trzeba było rozwalić w sumie całkiem już nieźle zagojony uraz. Nie powoduje on u Szarlotki żadnego dyskomfortu ani bolesności, ale lepiej, żeby przerostu nie było, więc jest kolejna tygodniowa porcja zastrzyków.
Za tydzień kolejna wizyta kontrolna.
Szarlotce w znacznej mierze w rehabilitacji pomaga zapoznanie z naszym króliczkiem, była nim zafascynowana (on trochę mniej).

Posted

Jak znam życie to NIE! Czy gdyby ja ktoś kiedyś kochał szczerze to pozbyłby się jej jak śmiecia?
Matko, jakie ta psina wiodła zycie? Zawsze niczyja!
Teraz zaznaje tego za czym tęskniła - MIŁOŚC!

Posted

:icon_roc: Ktoś, gdzieś na początku napisał, że Szarlotka jest łagodna dla innych psów. Może chodziło o inną Szarlotkę, bo ta moja odstawia dzikie wrzaski i awantury na widok swoich koleżanek.

Posted

Z ta zazdrością to masz rację. Zuzia jak widzi, ze zbliżam sie do Balbi to za wszelka cenę chciała ja zasłonić sobą. Sporo czasu upłynęło zanim przekonała się,z e ona ma tyle samo pieszczotek co Balbisia, ale do dziś czasami na "ataki" zazdrości