Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 962
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzikunia ma się całkiem nieźle. Wraca już do normalnej sylwetki - porządnie ją dokarmiamy - zamówiłysmy dla niej specjalistyczna karmę dla suk karmiących... Na razie nie udało nam się znaleźć miejsca, w którym odchowuje maluchy. Teraz sunia jest jeszcze bardziej nieufna - ze względu na szczeniory jej czujność jest... nie do opisania.

Posted

Mam okropną chęć ją złapać :roll: i wysterylizować. No i te maluchy :shake:. W ten ziąb nie sposób o nich nie myśleć. Mam nadzieję, że teraz uda się ją przechytrzyć.:razz:

Posted

Kobitki wielkie dzięki :loveu:

Chcemy odczekać aż Dzika odchowa trochę maluchy - potem chciałybyśmy je zgarnąć, a mamusię kategorycznie odłowić. Nie możemy pozwolić na kolejne maluchy - dwa mioty juz wystarczą...

Posted

Poprzednie maluchy urodziły się w lutym, Dzika była kompletnie zabiedzona i zywiła się obierkami (razem z dzieciakami) - teraz codziennie dostaje michę ciepłego gotowanego żarełka i karmę dla suk karmiących - tym razem maluchy sa dobrze odzywione ;)
Mamy tylko nadzieję, że nie będzie powtórki z poprzedniego miotu z tym paskudnym wirusem :shake:

Posted

Witokret napisał(a):
:lol: A czy Panie z "pogotowia" będa mogły nam pomóc i podzielą się z nami maluchami - jak te już będą do "rozdysponowania" ? Ostatnio o zgrozo było 8 :shake:

Chodzi mi coś takiego delikatnie po głowie.:roll:
Nie zamierzam pozostać przy wsparciu duchowym.:p

Posted

Super - bardzo dziękujemy :lol:
Przyjmujemy dalsze zapisy na kolejne pychole ;)
Jeszcze nie wiemy ile ich będzie, ale... czas tak szybko płynie. Według naszych wyliczeń powinny mieć teraz około 2 tygodni - jeszcze z 5 i będzie można zgarniać.

Posted

Witokret napisał(a):
Super - bardzo dziękujemy :lol:
Przyjmujemy dalsze zapisy na kolejne pychole ;)
Jeszcze nie wiemy ile ich będzie, ale... czas tak szybko płynie. Według naszych wyliczeń powinny mieć teraz około 2 tygodni - jeszcze z 5 i będzie można zgarniać.

byle sie nie okazalo, ze wczesnije, cholibka :roll:

zglaszam sie do lapania, ale jakby dopeiro za miesiac :evil_lol:

Posted

jayo napisał(a):
byle sie nie okazalo, ze wczesnije, cholibka :roll:

zglaszam sie do lapania, ale jakby dopeiro za miesiac :evil_lol:

Jakoś mi sie wydaje, że chyba wcześniej trzeba by zacząć.:cool3:
Na łapanie z chęcią się z córką zapiszemy.:lol:

Posted

Poprzednio maluchy zostały odłowione troszkę za wcześnie niestety. Z ośmiu szczeniaków przeżyły tylko 3. Teraz chcemy odczekać do oporu (ile się da) - zawsze to zwiększy ich szansę na przeżycie. Im dlużej będą z matką tym lepiej.

Posted

Słuchajcie, przed chwilą przezyłysmy szok ! Dzika ostatnio kręci się w pobliżu naszego ogrodzenia w określonych godzinach w oczekiwaniu na obiadek :razz: No więc dostała niedawno michę ciepłego żarełka z rosołkiem - jak do niej wyszłyśmy - skakała, szalała, merdała ogonem ! Jeszcze chwila i dałaby się pogłaskać ! No słowo daję - z wrażenia nie zrobiłyśmy tego jednak :cool3: Zreflektowała się po chwili, że chyba za bardzo sie spoufala i odskoczyła kawałek. Ona jednak dałaby się (w sprzyjających warunkach) oswoić ! Tak rozbawionej jeszcze jej nie widziałyśmy. gdybyśmy miały nieco więcej miejsca postawiłybyśmy jej kojec i próbowały na siłę oswajać.

Aaa... tak tylko musiałam się tym podzielić :oops: