Freya73 Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Co slychac u Patosa? Jak on sie czuje? Czy ma czeste ataki? Quote
marysia55 Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Patos, wypatrujemy domku :crazyeye::crazyeye: aż nam oczy wyjdą z orbit. To nic , ważne żebys go w końcu znalazł psiaku :loveu: Quote
irenaka Posted July 12, 2009 Author Posted July 12, 2009 [quote name='Freya73']Co slychac u Patosa? Jak on sie czuje? Czy ma czeste ataki?[/quote] [COLOR=black][FONT=Verdana]Byłabym nieuczciwa, gdybym napisała, że Patos nie ma ataków. Tego nie da się stwierdzić w warunkach hotelowych.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Byłam dzisiaj w Niepołomicach z wetem, który,tak jak zapowiadałam przejął na moją prośbę opiekę weterynaryjną nad piątką psów z Krzyczek oraz Patosem ( który wprawdzie też z Krzyczek, ale ma osobny wątek).[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Jestem panikara, ale po zastanowieniu użyję delikatnego stwierdzenia, że Patos jako okaz zdrowia ma fatalną sierść ( delikatnie pisząc).[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Przyznaję, że jak Bożena zgłosiła mi problem we wtorek z propozycją zakupu szamponu i witamin na sierść nie miałam wątpliwości, że trzeba to zrobić. Ale po zastanowieniu stwierdziłam, że chyba to za mało. Stąd moja rozmowa w piątek z lekarzem. Moje obawy:[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- widziałam sierść Patosa podczas jego pobytu w Klinice Arka po atakach padaczki[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- bałam się, że jest to nawrót grzybicy.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Pan Doktor do moich obaw dorzucił też kolejne : tarczyca i ewentualne problemy z dietą.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Uzgodniliśmy, że zaczniemy od badania krwi na poziom luminalu ( oznacza się go z surowicy), badania wymazów na obecność grzybów oraz badania krwi na tarczycę.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Wybaczcie, ale nie jestem fachowcem i ni używam fachowych określeń.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Z dodatkowych zaleceń jest w tej chwili jedno : kąpiel Patosa dwa razy w tygodniu.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Mam nadzieję, że małymi kroczkami ten okaz zdrowia stanie się nim naprawdę.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Teraz finanse. Nie płaciłam dzisiaj nic oprócz kosztów dojazdu lekarza z Krakowa + wizyty i ku mojemu zdziwieniu zapłaciłam o 10,00 więcej niż koszt dojazdu weta z Niepołomic + wizyta. Pokryłam to z własnych pieniędzy. Natomiast fakturę będę mieć całościową, ponieważ Pan Doktor oprócz badań Patosa szczepił Aresa na wirusówki. Przedstawię oczywiście koszty przypadające na Patoska po otrzymaniu faktury i wyniki badań jak tylko będą.[/FONT][/COLOR] Quote
mysza 1 Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Niedobrze. U mojego Hugo fatalna, matowa sierść okazała się tarczycą. Trzeba zbadać krew f4, ft4, mozna tez f3 i ft3, zresztą wet wie najlepiej. I jeszcze szampon weterynaryjny Allermyl - rewelacja. Koszt szamponu ok 40 zl, mozna na allegro kupić. Po jednej kąpieli sierść zaczęła lśnić, zniknął łupież. Tylko psiak musi postac w pianie z 5-10 minut. Mogę kupić ten szampon tylko nie znam adresu do wysyłki. Mój Hugus musi brac duże dawki Eltroxinu, oby Patosek nie musiał, juz tyle ma leków.:shake: Quote
irenaka Posted July 12, 2009 Author Posted July 12, 2009 [quote name='mysza 1']Niedobrze. U mojego Hugo fatalna, matowa sierść okazała się tarczycą. Trzeba zbadać krew f4, ft4, mozna tez f3 i ft3, zresztą wet wie najlepiej. I jeszcze szampon weterynaryjny Allermyl - rewelacja. Koszt szamponu ok 40 zl, mozna na allegro kupić. Po jednej kąpieli sierść zaczęła lśnić, zniknął łupież. Tylko psiak musi postac w pianie z 5-10 minut. Mogę kupić ten szampon tylko nie znam adresu do wysyłki. Mój Hugus musi brac duże dawki Eltroxinu, oby Patosek nie musiał, juz tyle ma leków.:shake:[/quote] Iwonko:loveu: Nie kupuj w tej chwili szamponu dla Patoska. Najpierw poczekamy na wyniki badań. Ma w tej chwili szampon leczniczy firmy Sebovet ( o ile dobrze pamiętam). Jeżeli będzie potrzebna zmiana to dam znać. Wszystko uzgodnię z wetem. Sierść Patoska jest matowa, miejscami z łupieżem a miejscami tłuste ( taką jak po atakach padaczki w Arce). Mój opis jest oczywiście nieprecyzyjny, bo nie jestem wetem:shake:. Quote
mysza 1 Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Ok, bidulek.:shake: Irenko, moze kotka chcesz? malutki szary, nie mam co z nim zrobić kurde ;) Quote
irenaka Posted July 12, 2009 Author Posted July 12, 2009 [quote name='mysza 1']Ok, bidulek.:shake: Irenko, moze kotka chcesz? malutki szary, nie mam co z nim zrobić kurde ;)[/quote] Kotka bym chciała, ale moja Dianka nie chce :mad: U mojego szwagra jest kot którego goni nieziemsko:mad: I to zadowolenie na pysku jak go złapie mnie dobija. Nie chcę myśleć, co On czuje : lęk i przerażenie. Najdziwniejsze jednak jest to, że jak już go zapędzi w kąt to siedzi przed nim i się cieszy jak mały szczeniak. Bardzo rzadko się to zdarza ( bo unikam takich sytuacji i kot też), ale w takim momentach serce mi pęka i mam ochotę moją kochaną Zołzę:loveu: udusić:mad:. A masz zdjęcie tego kotka? Może popytam w Krakowie? Quote
mysza 1 Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Ty popytaj a ja Ci go dam 25, ok?:evil_lol: Ma nawet wątek, ale nikt nie zagląda. Generalnie to nieudana adopcja, bo ktoś zaufany poręczył za osobę do ktorej trafił kicio. Nie moja adopcja ale ja pomagam. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1206/malutki-kicio-bardzo-pilnie-szuka-domu-141837/[/URL] Quote
beba Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 A ja jak by mało nieszczęść było znalazłam jeszcze ją [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/sunia-w-kanale-sciekowym-pilnie-potrzebny-dt-kasa-na-sterylke-141920/#post12614646"][/URL][url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/sunia-w-kanale-sciekowym-pilnie-potrzebny-dt-kasa-na-sterylke-141920/[/url] PROSZĘ CHOCIAŻ O PODRZUCANIE Quote
irenaka Posted July 12, 2009 Author Posted July 12, 2009 [quote name='Asior']Irenko ( bez Pani ;) ) ale czy ta kąpiel 2 x w tygodniu będzie mozliwa w warunkach hotelowych???[/quote] Mam taką nadzieję. Quote
Asior Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Irenko ( bez Pani ;) ) ale czy ta kąpiel 2 x w tygodniu będzie mozliwa w warunkach hotelowych??? Quote
PaulinaB Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 [quote name='Asior']Irenko ( bez Pani ;) ) ale czy ta kąpiel 2 x w tygodniu będzie mozliwa w warunkach hotelowych???[/quote] Spokojnie, hotel sobie poradził z tym "trudnym zadaniem", nawet Patosowi się to podobało, a przy okazji na kąpiel załapał się Figiel;) Quote
irenaka Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 [quote name='PaulinaB']Spokojnie, hotel sobie poradził z tym "trudnym zadaniem", nawet Patosowi się to podobało, a przy okazji na kąpiel załapał się Figiel;)[/quote] Jak już jesteś Paulinko, to bardzo proszę o rozliczenia na mail Patosa i Krzyczek. Quote
Asior Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 [quote name='PaulinaB']Spokojnie, hotel sobie poradził z tym "trudnym zadaniem", nawet Patosowi się to podobało, a przy okazji na kąpiel załapał się Figiel;)[/QUOTE] aż dziw, ze nie Filip widząc jego miłość do kąpieli :) Quote
PaulinaB Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 [quote name='Asior']aż dziw, ze nie Filip widząc jego miłość do kąpieli :)[/quote] Filip sobie robi kąpiel codziennie, nie trzeba mu w tym pomagać;) Quote
mysza 1 Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 No proszę juz po kąpieli. Kiedy będą wyniki badań? Quote
gusia0106 Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Z bazarku Patosowego uzbierało się 102 zł. Jak wpłyną do mnie na konto przeleję do hotelu. Quote
irenaka Posted July 15, 2009 Author Posted July 15, 2009 [quote name='mysza 1']No proszę juz po kąpieli. Kiedy będą wyniki badań?[/quote] Dzisiaj będę u Pana Doktora rozliczyć koszty wizyty w Niepołomicach, to będę znać terminy wyników. Czekam oczywiście niecierpliwie. Quote
mysza 1 Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 [quote name='irenaka']Dzisiaj będę u Pana Doktora rozliczyć koszty wizyty w Niepołomicach, to będę znać terminy wyników. Czekam oczywiście niecierpliwie.[/quote] Ja też.:roll: Quote
irenaka Posted July 15, 2009 Author Posted July 15, 2009 Jestem po rozmowie i rozliczeniach z Panem Doktorem. Najważniejsza sprawa, mam już wyniki krwi na poziom luminalu we krwi. Norma jest 20-40 a Patos ma 12,04. Oznacza to, że musimy zwiększyć dawkę. Nie zwiększamy jej drastycznie, tylko o 1/4 czyli wracamy do 100mg dwa razy dziennie. Koszt wszystkich badań wyniósł 180,00. Na wyniki badań z wymazów na grzybicę będziemy musieli niestety długo czekać. I to mnie martwi. Patos jest w kojcu z Figlem a w hotelu inne psy:shake:. Quote
agata51 Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Patos, kiedy ty w końcu zaczniesz normalnie żyć! Wystarczy jak na jednego psa! :loveu: Quote
paros Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 [quote name='irenaka']Jestem po rozmowie i rozliczeniach z Panem Doktorem. ............................. Na wyniki badań z wymazów na grzybicę będziemy musieli niestety długo czekać. I to mnie martwi. Patos jest w kojcu z Figlem a w hotelu inne psy:shake:.[/quote] Chyba powinny być za max 2 tygodnie? :cool3: Quote
irenaka Posted July 16, 2009 Author Posted July 16, 2009 [quote name='agata51']Patos, kiedy ty w końcu zaczniesz normalnie żyć! Wystarczy jak na jednego psa! :loveu:[/quote] Czy ciocia Agatka:loveu: ma jakieś specjalne życzenia;)? Dzisiaj jadę do Niepołomic. Quote
paros Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 [quote name='irenaka']Czy ciocia Agatka:loveu: ma jakieś specjalne życzenia;)? Dzisiaj jadę do Niepołomic.[/quote] Nie wiem jak ciocia Agatka ale ciocia Paros prosi o fotkę uśmiechniętego Patoska :lol: Dla mnie też to aż 2 tygodnie :shake: w takiej sytuacji nikt nie lubi czekać :shake: Quote
Recommended Posts