Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam taki idiotyczny [COLOR=black][FONT=Verdana]charakterek[/FONT][/COLOR], że płaczę ze wzruszenia i nie było wyjścia musiałam sie troszeczkę uspokoić:evil_lol:.
Zacznę od podziękowań i to ogromnych. Jakieś aniołki:loveu: znowu krążą nad Patoskiem i chcą pomóc.
Patos to szalenie spokojny pies jak na swój wiek. Boi się innych psów, podchodzi do nich z dużym dystansem.
Został adoptowany 18.04 i po dwóch [COLOR=black][FONT=Verdana]tygodniach[/FONT][/COLOR] zwrócony do hotelu w Niepołomicach. Przyczyną zwrotu była padaczka, bardzo silne ataki.
Po przyjeździe był w ciężkim stanie. Zdecydowałam, że oddam Patoska do Klinki Arka, gdzie po tygodniu doszedł do siebie i wrócił do hotelu.
Ponieważ bałam się ataków padaczki i reakcji innego psa na [COLOR=black][FONT=Verdana]ewentualny[/FONT][/COLOR] atak, Patos po powrocie z kliniki był sam w kojcu. Ale niestety spowodowało to zwiększenie kosztów hotelownia z 15,00 na 20,00 dziennie. Od ubiegłego tygodnia Patos jest już w kojcu z Figielkiem, bardzo fajnym pieskiem z Krzyczek. Ataków nie ma ( o ile można to stwierdzić w hotelu).
Mam nadzieję, że choć w ogromnym skrócie, ale przedstawiałam sytuację Patoska. Gdyby były jakieś pytania, to bardzo proszę.

Posted

Wyjechałan na weekend, ale już jestem.
Poczułam się osobiście wywołana do tablicy, bo to ja Cię prosiłam Irenko, o miejsce dla Patosa w Niepołomicach.

Ta absolutnie nie jest Twój problem.
Rozumiem, że Patos ma opłacony pobyt do 30 czerwca a 310 zł brakuje na lipiec?

Ja czuje się za pobyt Patosa w Niepołomicach odpowiedzialna.
Pieniądze znajdę i wpłacę jak szybko się da.

Posted

[quote name='Freya73']Kolejny pies, ktorego los powalil mnie na kolana :shake:.
Mimo najszczerszych checi, nie jestem w stanie zadeklarowac miesiecznych wplat aczkolwiek nie omieszkam zaoferowac wplaty jednorazowej w wysokosci £15. :oops:
Mam nadzieje, ze choc w najmniejszy sposob pomoge Patosowi odmienic jego zycie.Poprosze [B]MyrkurDagur[/B] o pomoc w transferze pieniazkow.[/QUOTE]
[B]Freya73[/B]:loveu: bardzo dziekuję, że do nas zaglądnęłaś i za pomoc dla Patoska :p:p:p

Posted

[quote name='ANETTTA']słodki jest czy te ataki padaczki ma potwierdzonie sorki ale watek jest tak długi ...nie mam czasu czytac[/QUOTE]
ANETTTA , jak nie masz dużo czasu to proponuję żebyś weszła tylko na str.159 post 1583. Tam znajdziesz skróconą:evil_lol:opowieść o życiu Patosa.
Dowiesz się ile wycierpiał i jak pomimo tego bardzo kocha ludzi:loveu:

Posted

[quote name='mysza 1']Nie mogę znaleźć- czy Patosek ma allegro ważne? Mogę zrobić, powyróżniam.[/quote]
Ma ważne jeszcze pięć dni:
[url=http://www.allegro.pl/item668158624_patos_owczarek_uratowany_z_obozu_zaglady.html]PATOS - OWCZAREK URATOWANY Z OBOZU ZAGŁADY (668158624) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

Posted

[quote name='marysia55']Ja myslę, że jak najbardziej :loveu: Może wyszłam trochę przed szereg:evil_lol: czasami mi sie to zdarza:diabloti:. Z drugiej strony to Irenka tu wódz i generał, my tylko "biała armia" :eviltong:[/quote]

Nawet nie wiesz jak ja lubię to Twoje:loveu: wychodzenie przed szereg.
Ułatwia mi życie:evil_lol:.
Myszko:loveu: jeżeli możesz to wpłać na Patoska -hotel Niepołomice.
Ja zupełnie nie robię różnicy w psach z Krzyczek. Cała szóstka w takiej samej sytuacji, czyli bez domów. Tylko Patos na osobnym wątku, taka sierotka:loveu:. Miał pecha, dłużej czekał na swoją szansę.

Posted

[quote name='gusia0106']Wyjechałan na weekend, ale już jestem.
Poczułam się osobiście wywołana do tablicy, bo to ja Cię prosiłam Irenko, o miejsce dla Patosa w Niepołomicach.

Ta absolutnie nie jest Twój problem.
Rozumiem, że Patos ma opłacony pobyt do 30 czerwca a 310 zł brakuje na lipiec?

Ja czuje się za pobyt Patosa w Niepołomicach odpowiedzialna.
Pieniądze znajdę i wpłacę jak szybko się da.[/quote]

Gusia:loveu: ( jak Ty to mówisz?)
"Weź mnie kobieto nie denerwuj":evil_lol:
Gdybym chciała personalnie mieć jakieś pretensje, to wiesz, że natychmiast bym wzięła i wykręciła numerek do Ciebie. Prosiłaś o miejsce dla Patoska w imieniu tych którzy byli na wątku. Było pospolite ruszenie a później cisza. Aż do zwrotu Patosa z adopcji. Też było pospolite.
Taka nasza polska przypadłość. Gdzie Ty kochanie swoją winę widzisz?:shake:

Posted

A teraz będę robić porządki na wątku;).
Bardzo proszę Bebę:loveu:, żeby na pierwszą stronę wkleiła:

-tekst Marysi55 ( Marysiu:loveu: kocham Cię za ten tekst) -post 1583.
- zdjęcia Patoska z postu od 1470-1476 ( do wyboru tylko max pięć wg. regulaminu)
- banerek -post 1461

Zestawienie stałych deklaracji.
Tu aktualne:

[SIZE=4][B][I]Agata 51 50,00
Kocurek 70,00
Mysza1 50,00
Miki 50,00
[COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana]Marysia55 50,00[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/I]
[/B][/SIZE][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=4][B]Bambino[/B] [B]10,00[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]
[B][SIZE=4]Ewa M. 150,00[/SIZE][/B]
[COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=4][B][I]Irenaka 20,00

[/I][/B][/SIZE][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=5][B][I]Razem 450,00:multi:[/I][/B][/SIZE][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

Myślę, że ten mój elaborat:oops: z rozliczeniem przeniesiemy do postu nr2:cool3:.
Czyli poproszę Miki o wklejenie może tego co w ciągu dwóch dni przygotuję.

Posted

[quote name='irenaka']Gusia:loveu: ( jak Ty to mówisz?)
"Weź mnie kobieto nie denerwuj":evil_lol:
Gdybym chciała personalnie mieć jakieś pretensje, to wiesz, że natychmiast bym wzięła i wykręciła numerek do Ciebie. Prosiłaś o miejsce dla Patoska w imieniu tych którzy byli na wątku. Było pospolite ruszenie a później cisza. Aż do zwrotu Patosa z adopcji. Też było pospolite.
Taka nasza polska przypadłość. Gdzie Ty kochanie swoją winę widzisz?:shake:[/quote]

Ja się po prostu czuję za niego odpowiedzialna,a co za tym idzie za jego finanse. Wiem, że dbasz tam o niego do bółu i z tego wlaśnie powodu uważam, że zamartwianie się finansami jest Ci całkowicie niepotrzebne :razz:

Posted

Teraz będzie małe wyjaśnienie, ponieważ na zestawieniu stałych wpłat jest Pani Ewa M. która tylko czyta wątek.
Pani Ewa wpłaciła już ( mam potwierdzenie) 2x 219,84. Jedna wpłata jest na Krzyczki, druga extra na Patoska.
Pani Ewa zadeklarowała również stałą wpłatę na Krzyczki i Patoska po 150,00 miesięcznie. Stąd już ujęcie Pani Ewy na zestawieniu stałych wpłat.
Ponieważ Pani Ewa kwoty 2x219,84 wpłaciła na Fundację, stąd moje wyjaśnienie, aby było jasne, dlaczego kwotę 219,84 odejmę od wpłat na Krzyczki i zaksięguję za Patosiku.
Mam też prośbę. Gdyby ktoś miał jakiś fajny pomysł na ominięcie kosztów przelewów zagranicznych, jak uzyskać najlepszy przelicznik z Euro ( nie mam żadnego doświadczenia), to będę wdzięczna za info.

Ostatnia wiadomość.
Chciałam złożyć [COLOR=black][FONT=Verdana]oficjalnie[/FONT][/COLOR] mały donosik na siebie.
Wczoraj wieczorem miałam tzw. wejście smoka do domu:evil_lol:. Tym smokiem;) była Iwonka D. i Jej narzeczony Paweł K.
W jednej ręce mieli dla mnie zaproszenie na weselisko a w drugiej kopertę gdzie była kaska na psiaki.
Niniejszym oświadczam, że jest 25 Euro + 19 PLN.
Całość będzie przeznaczona dla Patoska.
Myślę, że najlepiej jak wymienię Euro w kantorze i wezmę kwitek do rozliczenia w Niepołomicach za całość, chyba w banku będzie gorszy przelicznik:shake:

Posted

[quote name='gusia0106']
Ja się po prostu czuję za niego odpowiedzialna,a co za tym idzie za jego finanse. Wiem, że dbasz tam o niego do bółu i z tego wlaśnie powodu uważam, że zamartwianie się finansami jest Ci całkowicie niepotrzebne :razz:[/quote]

Ale mam za to korzyści:evil_lol:
Namacalne;)
Mogę się przytulać, głaskać i cieszyć się, że znowu Patosik ma te cudne iskierki w oczach:loveu:
Zawsze są plusy i minusy.
[SIZE=1]Na odpowiedź pw. musisz poczekać. Robię rozliczenia DT Krzyczek i na dodatek na 20 pw mam odpowiedzieć. Przepraszam:oops:[/SIZE]

Posted

[quote name='irenaka']Ale mam za to korzyści:evil_lol:
Namacalne;)
Mogę się przytulać, głaskać i cieszyć się, że znowu Patosik ma te cudne iskierki w oczach:loveu:
Zawsze są plusy i minusy.
[SIZE=1]Na odpowiedź pw. musisz poczekać. Robię rozliczenia DT Krzyczek i na dodatek na 20 pw mam odpowiedzieć. Przepraszam:oops:[/SIZE][/quote]

Poczekam, poczekam - nie pali się ;)

Posted

Powiem Wam, ze ja też czuję się odpowiedzialna za Patosika, ba, ja chyba nawet ściągnęłam tu Gusię. Mniejsza z tym zresztą, bo wszystkie jesteśmy odpowiedzialne. Mam nadzieję, że to jest kandydat, nie zapeszając oczywiscie...
Mogę zaoffować? Szukam kasy na Puszka... trochę ekskluzywny mi wyszedł ten bazarek, drogi [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/nowy-portfel-wittchen-kosmetyki-na-puszka-do-7-07-a-141113/[/URL]

Posted

[quote name='irenaka']Mam też prośbę. Gdyby ktoś miał jakiś fajny pomysł na ominięcie kosztów przelewów zagranicznych, jak uzyskać najlepszy przelicznik z Euro ( nie mam żadnego doświadczenia), to będę wdzięczna za info.[/quote]

[B]Irenko[/B], ja zawsze korzystam z PayPal. Wystarczy zalozyc konto, co jest bardzo proste. Oplaty przelewow sa doslownie symboliczne (5zl do £100). Poza tym transfer pieniazkow trwa od 2 do 4 dni. Przelicznik jest wedlug NBP (czyli sredniej krajowej, co uwazam za dobry przelicznik). Polecam, a ponizej link z dokladniejsza informacja.

[URL]https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/webscr?cmd=p/ema/index-outside[/URL]

Jak sie miewa Patos?

Posted

[quote name='Freya73'][B]Irenko[/B], ja zawsze korzystam z PayPal. Wystarczy zalozyc konto, co jest bardzo proste. Oplaty przelewow sa doslownie symboliczne (5zl do £100). Poza tym transfer pieniazkow trwa od 2 do 4 dni. Przelicznik jest wedlug NBP (czyli sredniej krajowej, co uwazam za dobry przelicznik). Polecam, a ponizej link z dokladniejsza informacja.

[URL]https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/webscr?cmd=p/ema/index-outside[/URL]

Jak sie miewa Patos?[/quote]

Bardzo dziękuję za te informacje. Pani Ewa czyta wątek, może to pomoże ograniczyć koszty przelewu. Zaproponowałam też Pani Ewie, że może przesyłać jedną kwotę a ja podzielę pieniądze po połowie dla Krzyczek i Patosika.
A co do Patosa, to czuje się bardzo dobrze. Biega jak kozica, tak bardzo śmiesznie i nieporadnie jak wyrośnięty szczeniaczek. Dobrze, że zaaklimatyzował się w kojcu z Figielkiem, myślę, że zostawię ich razem w tej chwili. Boję się tylko zmian, kiedy Figiel znajdzie dom to Patos będzie samotny. Na początku lipca czeka go jeszcze wizyta weta. Trzeba skontrolować Jego stan zdrowia, ewentualnie zmniejszyć dawkę luminalu. W tej chwili dostaje 3/4 tabletki dwa razy dziennie.
Okropnie przeżyłam jego zwrot, ataki padaczki i pobyt w klinice, ale czuję w tej chwili ogromną ulgę, że już jest dobrze. Tylko domku nie widać. Tak bym chciała, żeby ktoś w końcu docenił Jego delikatność i wrażliwość.
To pies bezproblemowy.

Posted

Na dogo jestem od 13.03.2008r., z Patosem od 24.03.2008r. Mój Boże, prawie całe moje dogomaniackie życie! Też się czuję trochę odpowiedzialna. Wciąż wierzę, że Patos wreszcie znajdzie cudowny, cieplutki domek. Oby jak najprędzej!