Charly Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 czy to mozliwe ze on juz przytył?? tak wygląda.. Sliczny jest:lol: Quote
agata51 Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Piękniejesz z każdym dniem, Patosku. :loveu: Quote
Miki Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 [quote name='irenaka'] [FONT=Georgia][SIZE=3]Drugi problem i z nim nie wiem, jak sobie poradzić to problemem załatwiania wszystkich swoich potrzeb Patosa w kojcu. [/SIZE][/FONT][/quote] Biedak, wszystko mu się pokręciło w tych schronach. Ja brałam siki na szmatkę i na drzewo z nimi i to drugie też na łopatkę i do ogrodu:roll: A może drugi piesek pokazałby Patosowi co i jak? Ale interesuje się zabawą - :multi::multi: - bardzo się cieszę Quote
irenaka Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 Miki! Też o tym pomyślałyśmy. Drugi psiak w ogrodzie z całą pewnością nauczy Patoska jak to się robi. Przynajmniej taką mam nadzieję. W roli nauczyciela wystąpi pewnie Filipek:loveu: też z Krzyczek (chodząca łagodność). Quote
Romi Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 [quote name='irenaka']Miki! Też o tym pomyślałyśmy. Drugi psiak w ogrodzie z całą pewnością nauczy Patoska jak to się robi. Przynajmniej taką mam nadzieję. W roli nauczyciela wystąpi pewnie Filipek:loveu: też z Krzyczek (chodząca łagodność).[/quote] Uff !!! Jak dobrze że Filipek będzie uczył Patoska jak to się robi. Jestem zwolniony z obowiązku :evil_lol: Quote
Neigh Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Kochani przepraszam nawalam ze wszystkim ( tekst na wesoło, wpłata za allegro itp), ale gonię własny ogon. Obiecuję poprawę tuż po Wigilii. Na razie czytam zaległości...... Quote
paros Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Irenaka, wysłałam do Ciebie maila, którego dostałam w sprawie Patosa :lol: Jaki śliczny Patos na fotkach, podmienię w ogłoszeniach :loveu: Quote
paros Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 [quote name='irenaka'][FONT=Georgia][SIZE=3].........Po pierwsze ( mniejszy problem) Patos zjada ( wiadomo co!) i Paulinka kupiła dzisiaj witaminy. Mają pomóc. [/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=3]Drugi problem i z nim nie wiem, jak sobie poradzić to problemem załatwiania wszystkich swoich potrzeb Patosa w kojcu. Wychodzi do ogrodu aby sobie pobiegać i nacieszyć się trawką a wraca do kojca i tam się załatwia.Poradźcie coś, może na dogo jest jakiś kącik porad gdzie mogłabym coś poczytać.[/SIZE][/FONT] ...........[/QUOTE] Gdy ktoś mógł poświęcić mu trochę czasu i przypilnować kiedy wychodzi do ogrodu. Może powinien dłużej przebywać w ogrodzie aby musiał się załatwić. Nagrodzić go kiedy załatwi się w ogrodzie np. kawałkiem parówki. ;) Natomiast kiedy sprzątasz w kojcu i on wącha swoje nieczystości to szarpnąć go gwałtownie do tyłu za obrożę i powiedzieć "feeee". Quote
mycha101 Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Minęło dopiero kilka dni od momentu opuszczenia przez Patosa schronu i aż trudno uwierzyć, że to ten sam pies. W jego oczach widać radość i nie ma nic piękniejszego. Dziewczyny jesteście wielkie:loveu::loveu::loveu: Śliczny z niego psiak:lol: Quote
irenaka Posted December 22, 2008 Author Posted December 22, 2008 [quote name='paros']Gdy ktoś mógł poświęcić mu trochę czasu i przypilnować kiedy wychodzi do ogrodu. Może powinien dłużej przebywać w ogrodzie aby musiał się załatwić. Nagrodzić go kiedy załatwi się w ogrodzie np. kawałkiem parówki. ;) Natomiast kiedy sprzątasz w kojcu i on wącha swoje nieczystości to szarpnąć go gwałtownie do tyłu za obrożę i powiedzieć "feeee".[/quote] Jolu! To nie działa. W sobotę Patos był na ogrodzie z nami ok. godziny i nic. Nawet minimalnej próby podniesienia nogi na siusiu. Gdyby choć raz się wysikał miałam przygotowane ciasteczka w nagrodę, ale nie miałam za co nagradzać. Spróbujemy jeszcze z Filipkiem. Z czasem się nauczy, ale chciałabym aby to było jak najszybciej, bo zgodnie z regułą nowe miejsce- nowe zasady, Patos nie powinien sobie utrwalać zachowań ze schroniska ale nauczyć się w hotelu szybko nowych. Dziękuję za mail. Jeszcze dzisiaj napiszę do tej Pani. Quote
irenaka Posted December 22, 2008 Author Posted December 22, 2008 [quote name='mycha101']Minęło dopiero kilka dni od momentu opuszczenia przez Patosa schronu i aż trudno uwierzyć, że to ten sam pies. W jego oczach widać radość i nie ma nic piękniejszego. Dziewczyny jesteście wielkie:loveu::loveu::loveu: Śliczny z niego psiak:lol:[/quote] Merda ogonkiem i biega po ogrodzie. Jest szalenie posłuszny i karny. Przybiega na każde zawołanie. Tak naprawdę będę szczęśliwa, kiedy zobaczę dumnie wypiętą pierś Patosa. Jeszcze widać opuszczony pyszczek do ziemi i przygarbioną sylwetkę. Ale jest zdecydowana poprawa i to mnie ogromnie cieszy jak na tydzień pobytu w Niepołomicach. Quote
paros Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 [quote name='irenaka']Jolu! To nie działa. W sobotę Patos był na ogrodzie z nami ok. godziny i nic. Nawet minimalnej próby podniesienia nogi na siusiu. Gdyby choć raz się wysikał miałam przygotowane ciasteczka w nagrodę, ale nie miałam za co nagradzać. Spróbujemy jeszcze z Filipkiem. Z czasem się nauczy, ale chciałabym aby to było jak najszybciej, bo zgodnie z regułą nowe miejsce- nowe zasady, Patos nie powinien sobie utrwalać zachowań ze schroniska ale nauczyć się w hotelu szybko nowych. Dziękuję za mail. Jeszcze dzisiaj napiszę do tej Pani.[/quote] Irenka to działa tylko trzeba "złapać ten moment" ;) Kiedy był z Wami w ogrodzie to widocznie już wcześniej załatwił potrzebę. A trzeba złapać ten moment kiedy będzie chciał załatwić się w kojcu i mówiąc "feeee" wyciągnąć go do ogrodu i kiedy tu załatwi się nagrodzić (nawet podwójnie). Ze zdjęć widać, że to psiak pojętny i chętny do nauki (wpatrzony w mówiącego) i zaraz zrozumie jak zdobyć coś smacznego :evil_lol: I dopiero ciocia Irenka będzie musiała przynosić mnóstwo smakołyków:evil_lol: Patos napisał kartkę do Mikołaja [URL="http://kartki.cafeanimal.pl/Kartka,299"][B][COLOR=darkorchid]Kartka Patosa do Mikołaja[/COLOR][/B][/URL] Quote
Miki Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Tak mi się życie ułożyło, że w krótkim czasie uczyłam zalatwiać się na dworze 4 psiaki. Żaden pies nie chce załatwiać się tam gdzie przebywa, ale też nie chce (przynajmniej na początku) tam, gdzie nie ma jego zapachu. Jeśli tylko raz uda mu się poza kojcem, będzie już dobrze. Żeby było szybciej wyniosłabym trochę zapachu za kojec :evil_lol: Quote
Romi Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 Hallo, hallo...co słychac u Patosika ?! Czy robił już próbę generalną przed Wigilijną mową w ludzkim języku ??!!:lol: Quote
paros Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 [quote name='Romi']Hallo, hallo...co słychac u Patosika ?! Czy robił już próbę generalną przed Wigilijną mową w ludzkim języku ??!!:lol:[/quote] Na pewno ;) Napiszecie nam co powiedział? :cool3: Quote
PaulinaB Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 Wesołych, ciepłych i pełnych miłości, wiary i nadzieji Świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego Nowego Roku dla wszystkich zwierzaków i dogomaniaków od niepołomickiej załogi:D Hau Hau:loveu: Quote
j3nny Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images50.fotosik.pl/42/bf9778ea5f0f140c.jpg[/IMG][/URL] Quote
agata51 Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 Patos wciąż załatwia się w kojcu? Irenaka, a może wypróbować sposób "na gazetę"? Patrz Mixer str. 55. Najpierw rozłożyć w kojcu, a jak zadziała, gazety wyłożyć przed kojcem. Tak sobie kombinuję. Quote
irenaka Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 Od soboty Patos jest w kojcu z Filipkiem i bardzo się polubili. Buda oczywiście należy do Patosa a Filip nie protestuje. Co do załatwiania się w kojcu to niestety nadal jest jak było, ale pewna dobra dusza:loveu: podpowiedziała nam jeszcze sposób na suczkę z cieczką. Mam nadzieję, że ten sposób zadziała na Patosa. Jutro Patos ma wizytę u weta i jak wszystko będzie Ok robimy szczepienia. Quote
gusia0106 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Zakończyła się aukcja cegiełkowa. Odczekam chwilę i zrobie następną. Dziewczyny! - trzeba się brać za ogłoszenia - kto pomoże? Tekst można brać ten, który był w allegro - Neigh chyba nie zaprotestuje? Quote
gusia0106 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 [quote name='Neigh']Nie - pamiętam także o tekście wesołym. Dziś jeszcze muszę 3 sprawy załatwić i jestem jakby wolniejsza...Znaczy nie że się wolniej poruszam tylko ze mam więcej czasu. A Gusia jest małpa.......i żadne, nawet humorystyczne , komentarze na alllegro jej nie pomogą:lmaa:[/quote] Kochana, ale musisz mi wybaczyć....zmogło mnie choróbsko - ledwo dycham. Nawet dostalam zakaz zbliżania się do Zuzki więc sama rozumiesz, że sprawa jest poważna...;) Quote
Neigh Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Nie - pamiętam także o tekście wesołym. Dziś jeszcze muszę 3 sprawy załatwić i jestem jakby wolniejsza...Znaczy nie że się wolniej poruszam tylko ze mam więcej czasu. A Gusia jest małpa.......i żadne, nawet humorystyczne , komentarze na alllegro jej nie pomogą:lmaa: Quote
irenaka Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 Czy ja mogę wrzucić moją prywatę na ten wątek? Nawet jak się nie zgadzacie, to i tak wrzucam:evil_lol: Proszę o pamięć gdyby ktoś jechał na trasie Warszawa -Łódź. Nie udało mi się nic załatwić więc w akcie desperacji proszę o pomoc. A na dodatek jeszcze nic nie mogę za ten transport zapłacić:evil_lol: Może się ktoś znajdzie, kto będzie mógł pomóc ciotce z Krakowa? Quote
agata51 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 [quote name='irenaka']Czy ja mogę wrzucić moją prywatę na ten wątek? Nawet jak się nie zgadzacie, to i tak wrzucam:evil_lol: Proszę o pamięć gdyby ktoś jechał na trasie Warszawa -Łódź. Nie udało mi się nic załatwić więc w akcie desperacji proszę o pomoc. A na dodatek jeszcze nic nie mogę za ten transport zapłacić:evil_lol: Może się ktoś znajdzie, kto będzie mógł pomóc ciotce z Krakowa?[/quote] Powiedz coś więcej. Co, kto, gdzie, kiedy. Papuga to jest, świnka morska, dog, ratlerek? Quote
Recommended Posts