Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='majqa']Cierpliwość to moje drugie ja. :roflt::roflt::roflt:[/QUOTE]

Niby moje też;), ale do czasu.
Cały czas mnie dogo wywala i bazarek robiłam 1,5 godziny:mad:.

• Replies 6.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='majqa']Chryste Panie, ile stron wątku. :-o Irenko :loveu:, podaj mi w wolnej chwili info:
czy tylko na 1 stronie, czy też innych znajdę Patosa w pigułce,
podobne zapytanie, o jego zdjęcia
+ czy był ogłaszany na małopolskie, czy na inne województwa też (jakie), a do tego jaki był powód powrotu z adopcji (padaczka, czy inny i jak często ma ataki).
Czas ruszyć bidę. A teraz zabij za lawinę pytań. :cool1:

[FONT=Verdana]Przerwę [/FONT][FONT=Verdana]technologiczną[/FONT][FONT=Verdana] robię i spróbuję odpowiedzieć na pytania.[/FONT]
[FONT=Verdana]Po pierwsze Patos był adoptowany a powodem jego zwrotu były ataki padaczki, które wystąpiły po dwóch tygodniach od adopcji.[/FONT]
[FONT=Verdana]To jedyny powód jego zwrotu.[/FONT]
[FONT=Verdana]Jest psem szalenie wrażliwym i delikatnym. Nie wchodzi w żadne zatargi z innymi psami, sam obawia się wielu z nich, nawet jamnika.[/FONT]
[FONT=Verdana]Zachowuje się bardzo dojrzale jak na swój wiek. Ma góra dwa lata.[/FONT]
[FONT=Verdana]Oczywiście kastrowany i szczepiony, waga ok.30kg.[/FONT]
[FONT=Verdana]Z leków dostaje dwa razy dziennie luminal po 100 mg + Essentiale + witaminy + oliwa z oliwek (do jedzenia). Ataki w DS miał co cztery godziny. Po zwrocie trafił do kliniki.[/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT][FONT=Verdana]Po powrocie do hotelu ataków już nie miał aż do początku października, kiedy był jeden ( o ile oczywiście można to stwierdzić w hotelu)[/FONT]
[FONT=Verdana]Sytuacja na dzień dzisiejszy. [/FONT]
[FONT=Verdana]Jest Pani z okolic Poznania zainteresowana adopcją Patoska.[/FONT]
[FONT=Verdana]Umówione jesteśmy, że przyjedzie poznać psa czyli jak to nazwałam na wątku organizujemy wieczorek zapoznawczy bez zobowiązań.[/FONT]
[FONT=Verdana]Termin tej wizyty przesuwa się. Prawdopodobnie będzie to koniec tego tygodnia lub następny. I teraz dylemat, powtarzać ogłoszenia czy czekać?[/FONT]
[FONT=Verdana]Nie mam wątpliwości, że trzeba powtarzać, bo nie ma pewności, że do adopcji dojdzie.[/FONT]
[FONT=Verdana]Ogłoszenia ma na Małopolskę i oczywiście non stop Allegro.[/FONT]
[FONT=Verdana]Jego ostatnie, aktualne:[/FONT]
[FONT=Verdana]http://www.allegro.pl/item797336802_patos_owczarek_uratowany_z_obozu_zaglady.html[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]

Posted

[quote name='irenaka'][FONT=Verdana](...)[/FONT][FONT=Verdana] I teraz dylemat, powtarzać ogłoszenia czy (...) [/FONT]
Powtarzać, bo nawet przy dobrej woli pani zawsze może się coś zadziać i sytuacja się zmieni = Patos pozostanie w obecnym punkcie wyjścia.
Pies nie zaadoptowany jest psem wciąż do adopcji. :lol:
Lada moment obrobię go na swoją modłę. ;)

Posted

[quote name='majqa']Powtarzać, bo nawet przy dobrej woli pani zawsze może się coś zadziać i sytuacja się zmieni = Patos pozostanie w obecnym punkcie wyjścia.
Pies nie zaadoptowany jest psem wciąż do adopcji. :lol:
Lada moment obrobię go na swoją modłę. ;)[/QUOTE]

Ja w końcu poproszę o telefon do męża.
Nie mogę uwierzyć, że zgadza się na takie obrabianie facetów:evil_lol:.
Pytanie było Izuniu retoryczne, też uważam, że dopóki Patos nie pojechał, to ogłaszamy.
Bardzo Ci dziękuję:loveu:.

Posted

Patos, zacznij się pakować. Jak Majqa już cię obrobi, możesz nie zdążyć, a przecież przez ten rok musiałeś dorobić się niezłego posagu

Oj, Patosku, gdyby się udało, to ja nie wiem...

Posted

[quote name='majqa']Ależ służę, będzie zachwycony! :lol:[/QUOTE]

Na Twoim miejscu, to ja bym takiego faceta raczej pilnowała;).
Mąż który przenosi się do teściowej, noce zarywa, aby dbać o Jadzię po operacji to skarb:loveu:.

Posted

Irenuś, z tym, co trzeba, Moja Lepsza Połowa pilnuje się sama. :evil_lol: Jeśli chodzi o Twoją osobę, osobę poza konkurencją :loveu:, z przyjemnością się nim z Tobą podzielę. :eviltong: I....mocno wątpię, by protestował. :evil_lol:

Posted

[quote name='majqa']To z przyjemnością zaburzam ten spokój wpisem. :cool1:
Ja nie tylko wpisem.
Wczoraj jak zobaczyłam Patosa w Niepołomicach to nie mogłam uwierzyć, że to Patos;)
Facet ma tyle [FONT=Verdana]energii[/FONT], że zwątpiłam. Biega po ogrodzie i do domku by chciał:shake:.

Posted

[quote name='majqa']To z przyjemnością zaburzam ten spokój wpisem. :cool1:[/QUOTE]

majqa, toż ty oazą, uosobieniem spokoju jesteś! Jakim cudem jakikolwiek spokój zamierzasz zaburzyć? Chciałoby się, co? ;)

Posted

[quote name='magda222']A wiadomo z jakich powodów przyjazd pani z Poznania się opóźnia?[/QUOTE]

[quote name='Cantadorra']Wlasnie, chcialoby sie juz cos wiedziec konkretniejszego. Czas plynie nieublaganie.......[/QUOTE]

Bardzo bym sama chciała, żeby to było już:shake:.
Problem w tym, że Pani przyjeżdża na dwa dni w tym jeden dzień to ma być sobota lub niedziela. W tym tygodniu ma gości i stąd nadal nie mam żadnych konkretnych terminów:shake:.

Posted

W końcu zjawiam sie i ja. Przepraszam wszystkich łącznie z Patosem, ale od niedzieli Dogo w ogóle nie chciało ze mną współpracować, a przeciez taka dobra kobieta jestem (chyba). Zauwazyłam jednak, że szczególnie nie zauważono braku mojej osoby :mad:, oprócz Agatki:loveu:
Agatko nawet nie zdążyłam załapać się na Twoją kawkę, a pewnie była aromatyczna i pyszna.:kaffee_2: