Martens Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Ja bym może i kupiła, tylko zastanawiam się jaki jest sens tego - jesli książka zawiera podstawowe informacje dla początkujących właścicieli, to ja mam takich poradników na pęczki i nie mam ochoty czytać o czymś, co dawno wiem. Więc - co jest w środku? (chodzi mi o poziom) Quote
Rinuś Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 [quote name='Martens']Ja bym może i kupiła, tylko zastanawiam się jaki jest sens tego - jesli książka zawiera podstawowe informacje dla początkujących właścicieli, to ja mam takich poradników na pęczki i nie mam ochoty czytać o czymś, co dawno wiem. Więc - co jest w środku? (chodzi mi o poziom) Ja np się dowiedziałam o rozrodzie suki :evil_lol: i o tym na co zwracać u wagę przy wyborze szczeniaka. Quote
Rahl Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Ja się sporo dowiedziałam o rodzeniu szczeniaczków, przypomniałam sobie ważne rzeczy ;) Quote
Cekinka13* Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Ja się sporo rzeczy dowiedziałam właśnie o rozrodzie suki. Poza tym przypomniałam sobie kilka inforamcji ;). Quote
Coffee&Nera Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Np. zamiast psiarzy jest PISARZY jakies wlasnie oddzielne litery, jest jedna literówka znow jedna litera przekrecona- mnie takie rzeczy az palą w oczy jestem przyzwyczajona do poprawnegi pisania xD Quote
Rahl Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Nerul napisał(a):Np. zamiast psiarzy jest PISARZY jakies wlasnie oddzielne litery, jest jedna literówka znow jedna litera przekrecona- mnie takie rzeczy az palą w oczy jestem przyzwyczajona do poprawnegi pisania xD Też jestem przyzwyczajona ale nocą to nie potrafię wyłapać nawet ortografa... Quote
Coffee&Nera Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Najprawdopodobnie II tom bedzie jutro Quote
Rahl Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Nerul napisał(a):Najprawdopodobnie II tom bedzie jutro Wracając ze szkoły sobie kupie ;) Będę miała co czytać :) Quote
filonek_bezogonek Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 [quote name='Kida i Olo']TŁUMACZYŁA, ale nie pisała. A tłumaczyć musi przecież tekst, który jest już napisany i ona nie ma prawa go zmienić o 180 stopni. A tam na półce będzie ładnie wyglądało. No ładnie :eviltong:. Zamiast czytać i zdobywać informacje, to się półką przejmujecie :eviltong:. Kida i olo czego nie zrozumialas w mojej wypowiedzi ? zapytalam sie czy wiecie kto napisal i kto tlumaczyl :) Jesli uwazasz ze tlumaczenie jest takie protste to zastanawiam sie dlaczego najwieksze dziela literackie tlumacza znawcy nie tylko jezyka ale i przedmiotu - a nie dzieci :) Wskazalam ze ksiązke tlumaczyla osoba znajaca sie na psach - kynolog. Nie kazde tlumaczenie może być dobre :) , wierne dokladne fachowe ;)Jeśli ksiązke tłumaczy kynolog to chyba nie należy się martwić :) z tlumaczeniem jest jak z kobietą: albo jest piekne - i wtedy niewierne albo jest wierne i brzydkie ;) Quote
taxelina Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 hm.. ciekawe czy da sie zamowic z zagranicy. pewnie nie ;( Quote
Cekinka13* Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 hm, czy mi sie wydaje, czy w reklamie w telewizji mówili, że to co dwa tygodnie jest książka ?? Quote
Coffee&Nera Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 A wiesz co niezdziwie sie jak mozna- tam cos pisalo na temat jakis wysylek... a jak cos to moglabys poprosic kogos znajomego zeby jak cos ci kupowal ty oddasz pieniądze a onn ci paczką wyśle Quote
taxelina Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Widze na stronie ze mozna od razu calosc zamowic. ale nie maja maila :( bede musiala jutro zadzownic i sie spytac Quote
Coffee&Nera Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Gazety jak Moj Pies czy Przyjaciel Pies to mzona zamowic sobie prenumerate za granice- nawet na inny kontynent- moja kuzynka sobie zamawia do Sydney Mojego Psa ale ponoc bardzo drogo za samą przesyłke Quote
psiulka Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Z tego co widziałam w TV, to jutro chyba ma być jakiś inny dodatek do gazety... Więc jak to jest - co tydzień czy co dwa? Quote
baffi2 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 [quote name='psiulka']Z tego co widziałam w TV, to jutro chyba ma być jakiś inny dodatek do gazety... Więc jak to jest - co tydzień czy co dwa? jutro chyba ma być ta encyklopedia:razz: a tydzień temu chyba coś innego było :roll: Quote
psiulka Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 [quote name='baffi2']jutro chyba ma być ta encyklopedia:razz: a tydzień temu chyba coś innego było :roll: Tydzień temu był I tom. ;) Quote
baffi2 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 [quote name='psiulka']Tydzień temu był I tom. ;) aha, no to mi się pomyliło:oops: ale dziś widziałam reklamę że jutro będzie II tom :cool3: Quote
Rinuś Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Jutro jest kolejne wydanie...ale widzieliście cenę???????? 20 zł :shake::shake: Quote
Coffee&Nera Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Zobacze co bedzie... jeżeli ciekawe zakupie jeżeli nie... to na moim zbieraniu sie to zakonczy Quote
Rinuś Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 [quote name='Nerul']Zobacze co bedzie... jeżeli ciekawe zakupie jeżeli nie... to na moim zbieraniu sie to zakonczy Dokładnie...w takiej cenie jaka się uzbiera za te wszystkie tomy można kupić kilka naprawdę ciekawych i przydatnych książek... Quote
Coffee&Nera Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Rinuś za kazdy tom po 20zł to mozesz przez internet zakupic ksiazke np. z Galaktyki czy dodac 5 czy 10zł i cos jeszcze lepszego... mam wrazenie ze te ksiazki sa poprostu dla ludzi ktorzy chcą znac podstawy Quote
Recommended Posts