Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak obejzałam te ksiazke w Empiku to natychmiast zobaczylam MOJA WLASNA z domu - zwykły leksykon ras za 30zł... Poprostu to samo, te same zdjecia, informacje... Juz lepiej sobie leksykon z rasami za 30zł kupic bo sa wszystkie w jednym miejscu

Grupy to nawet niewiem czy to mozna tak zaliczyc, sa Retrievery, Wyżły, widzialam tez psiaki do towarzystwa

• Replies 473
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rottie napisał(a):
Jak oceniacie 'jakościowo' te opisy? Krótkie, długie, do rzeczy czy od rzeczy? :lol:

Jak dla mnie opisy są króciutkie... Ale może to tylko dla mnie ;)

Posted

Nera- napisał(a):
Króciutkie wrecz za no ale co mozna sie spodziewac po takich leksykonowopodobnych xD

Właściwie.. niczego :eviltong: Jestem niezmiernie ciekawa co napiszą o Borderach. Zacytuje ktoś?

Posted

Rottie napisał(a):
Właściwie.. niczego :eviltong: Jestem niezmiernie ciekawa co napiszą o Borderach. Zacytuje ktoś?

Ja Ci zacytuję jak będzie :eviltong: (Jesteś może na forum BC?)

Moje zdanie - mnie się podoba, ale pod takim względem: Jakiś "psi laik", że tak to określę, kupuje sobie te książki żeby się co nieco dowiedzieć. Kupuje rasy, bo może interesuje go kupno szczeniaka i nie wie jakiego. Przegląda książkę, czyta krótki opis i jak trafi na "tą jedyną" rasę to próbuje dowiedzieć się o nim coś więcej. Ja to tak widzę. A dla psiarzy to może być jednak za mało informacji i wtedy przyda się już coś większego. :eviltong:

Posted

Moim zdaniem wlasnie jak zobaczy takie wlasnie o zdjecie i ta idealna rasa to natychmiast pokieruje sie na bazar i zakupi szczenie pseudo a potem kurcze zarzuty ze ono niejest takie jak opisane w ksiazce... Takich przypadkow bylo tysiące

Posted

Nera- napisał(a):
Moim zdaniem wlasnie jak zobaczy takie wlasnie o zdjecie i ta idealna rasa to natychmiast pokieruje sie na bazar i zakupi szczenie pseudo a potem kurcze zarzuty ze ono niejest takie jak opisane w ksiazce... Takich przypadkow bylo tysiące

Mnie się wydaje, że jak już kupił tą książke to może coś go zainteresuje od tej 'dobrej' strony. Ludzie podchodzą do tego różnie, niestety. Szkoda, że nie ma takiej książki o pseudohodowlach....

• 1 month later...
Posted

;)

Myślę, że tych albumów nie opłaca się kupować- tylko zdjęcia i nic więcej... to samo masz w internecie, a nawet więcej. Za te 40 zł możesz kupić naprawdę fajną ksiązkę :).

Posted

Moim zdaniem cała ta seria to jedno wielkie naciąganie ludzi...
Policzcie ile trzeba wydać na całą serię... za tą kasę można kupić extra encyklopedię dwutomową /duże, grube księgi- też ma podział na zdrowie, szkolenie,rasy etc./:cool3:

Posted

d_orka napisał(a):
Moim zdaniem cała ta seria to jedno wielkie naciąganie ludzi...
Policzcie ile trzeba wydać na całą serię... za tą kasę można kupić extra encyklopedię dwutomową /duże, grube księgi- też ma podział na zdrowie, szkolenie,rasy etc./:cool3:

Pewnie, że tak ;) Nie żałuję, że poprzestałam na pierwszym tomie, tym nie mniej, że po jego lekturze znalazłam kilka bzdur ;)

Posted

Ja też mam jak narazie wszystkie 'tomy'. Nie żałuję zakupu, bo te chociażby rysunki gdzie co ma pies są fajnie i ładnie zrobione. W tomach o rasach, niektóre z nich są tak przetłumaczone na polski, że trudno się połapać co to za rasa, bo kojarzysz ją po angielskiej nazwie. No i ciekawie to wygląda na półce :evil_lol:

Posted

to możesz te numery sobie zamówić u nich w wydawnictwie :) a dzisiaj tata mi przyniósł :) Album szczeniaków :D i nawet nawet chociaż podpis pod maltańczykiem widnieje maltańczyk/pudel i nawet załapał się mieszaniec :) i jak napisali na wstępie ten album ukazał się dzięki powodzeniu całej encyklopedii, a od 18 czerwca ma się zacząć ukazywać seria albumów Psy Rasowe :)

P.S. tutaj masz linka :) http://kiosk.redakcja.pl/produkty/index.asp?SeriaWydawnicza=Psy.Wielka%20Encyklopedia