Rottie Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Skoro autor jest z Anglii to pewnie wg Kennel Clubu. Quote
Coffee&Nera Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Wiesz co moim zdaniem to niema zadnego znaczenia... Moga byc od najbardziej popularnych do zadkich ras, lub wielkosciami lub grupami Quote
Rottie Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Ja tam "uznaję" tylko klasyfikację FCI. Może kwestia przyzwyczajenia? Nie powiem żeby wszystko w niej było jak należy, ale w KC jest podobnie. Ile ma być tomów od Ras psów? Quote
Rottie Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Skoro 6 tomów o rasach, to zapewne będzie to klasyfikacja Kennel Clubu angielskiego. Jak będzie o psach pasterskich kupię na 100 % :p Quote
Coffee&Nera Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Ja o Malamucikach i psach Zaprzegowych :) Quote
Rottie Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Jeśli będzie ciekawie to kupię jeszcze z Retrieverami i Molosami :smile: Quote
Dinka Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 :hmmmm: Warto czytac? Czy to jest tylko o rasach? Wlasciwie to powinnam sie zapytac tak: Czy jest ktos komu sie ta ksiazka ( ktorys z tomow) nie podoba? Quote
Rottie Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Mi. Mam tylko 1 tom i znalazłam parę niezłych bzdur :P Quote
Coffee&Nera Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Ja rowniez mam 1 tom... Poza bzdurami znalazlam totalne nudy i trudnosc w czytaniu. 2 tom ktory porzyczylam byl dla mnie poprostu czarna magia... Quote
Kinia Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 W 1 faktycznie pełno bzdur jest. Ale zdrowie wydaje mi się, że fajnie opisane. Quote
Cekinka13* Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Nooo, 1 tom nie był zaciekawy... ale reszta ogólnie wg mnie była ok. No, ale czasami trafiają się bzdury, jak w każdej ksiązce.... Quote
Dinka Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 No tak, ale jesli ktos (chodzi mi o jakiegos niedoswiadczonego osobnika, ktory bedzie chcial psa i bedzie sie zastanawial skad go wziasc) jak sie dowie, ze od sasiada sa najlepsze to.. :roll::roll:Az boje sie myslec... Albo takiego od amatora.. Wezmie nadpobudliwego psa :roll::roll: Quote
Cekinka13* Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 To tam było coś takiego??:crazyeye::crazyeye: Quote
Dinka Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Tak.. Rotti w innym watku napisala cytat gdzie gazeta pisze, ze najlepsze psy to sa od amatorow.. :roll::roll: Quote
psiulka Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Każda książka ma swoje wady i zalety - jednak wg mnie ta encyklopedia ma więcej zalet niż wad. Bardzo dużo o zdrowiu psa, a to już wielki plus! Quote
Coffee&Nera Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Jeden minus jest i to wielki - cala ksiazka za nizsza cene niz wszystkie tomy jest w sprzedazy wysylkowej chociazby nawet w Empiku czy Merlinie :) Quote
JustynaJK Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Nera- napisał(a):Jeden minus jest i to wielki - cala ksiazka za nizsza cene niz wszystkie tomy jest w sprzedazy wysylkowej chociazby nawet w Empiku czy Merlinie :) jak mówisz o jednotomowej Encyklopedii tegoż autora,to nie jest to to samo Quote
Coffee&Nera Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Inne? Myslalam ze to samo jest mniej wiecej podobny opis Quote
McDzik Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Mi się zdaje, że jak będzie 7 tomów to klasyfikacja wg Kennel Klubu będzie.. w takim bądź razie z niecierpliwośćią będę czekać na ten z Working Dogs - gr 3 i gr 6 - Psy do Towarzystwa :) Rottie napisał(a):Skoro 6 tomów o rasach, to zapewne będzie to klasyfikacja Kennel Clubu angielskiego. Jak będzie o psach pasterskich kupię na 100 % :p Ale oni mają 7 grup: 1 - Psy Myśliwskie 2- Psy Gończe 3 - Psy Pracujące (to ta grupa Working Dogs) 4 - Teriery 5 - Psy miniaturowe 6 - Psy do Towarzystwa 7 - Psy Pasterskie Quote
Rottie Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Ups przepraszam :oops: Zdrowie: 1-7 Szkolenie: 3 Rasy: 6 Chyba, że tomów ma być 17, ale słyszałam, że 16 :crazyeye: Quote
McDzik Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 No ja też słysząłam, że 16 a nie 17... hmm to może jakoś innaczej "upakowali" te rasy ? A właściwie to żebym nie przegapiła - jaki tom jest teraz? Bo ja nie zbieram, tylko czekam na te dwa.. Quote
Recommended Posts