Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 473
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja tam "uznaję" tylko klasyfikację FCI. Może kwestia przyzwyczajenia? Nie powiem żeby wszystko w niej było jak należy, ale w KC jest podobnie.
Ile ma być tomów od Ras psów?

Posted

:hmmmm: Warto czytac? Czy to jest tylko o rasach?
Wlasciwie to powinnam sie zapytac tak:
Czy jest ktos komu sie ta ksiazka ( ktorys z tomow) nie podoba?

Posted

No tak, ale jesli ktos (chodzi mi o jakiegos niedoswiadczonego osobnika, ktory bedzie chcial psa i bedzie sie zastanawial skad go wziasc) jak sie dowie, ze od sasiada sa najlepsze to.. :roll::roll:Az boje sie myslec... Albo takiego od amatora.. Wezmie nadpobudliwego psa :roll::roll:

Posted

Nera- napisał(a):
Jeden minus jest i to wielki - cala ksiazka za nizsza cene niz wszystkie tomy jest w sprzedazy wysylkowej chociazby nawet w Empiku czy Merlinie :)

jak mówisz o jednotomowej Encyklopedii tegoż autora,to nie jest to to samo

Posted

Mi się zdaje, że jak będzie 7 tomów to klasyfikacja wg Kennel Klubu będzie.. w takim bądź razie z niecierpliwośćią będę czekać na ten z Working Dogs - gr 3 i gr 6 - Psy do Towarzystwa :)

Rottie napisał(a):
Skoro 6 tomów o rasach, to zapewne będzie to klasyfikacja Kennel Clubu angielskiego. Jak będzie o psach pasterskich kupię na 100 % :p

Ale oni mają 7 grup:
1 - Psy Myśliwskie
2- Psy Gończe
3 - Psy Pracujące (to ta grupa Working Dogs)
4 - Teriery
5 - Psy miniaturowe
6 - Psy do Towarzystwa
7 - Psy Pasterskie

Posted

No ja też słysząłam, że 16 a nie 17... hmm to może jakoś innaczej "upakowali" te rasy ? A właściwie to żebym nie przegapiła - jaki tom jest teraz? Bo ja nie zbieram, tylko czekam na te dwa..