Jump to content
Dogomania

Baileys & Honey - stafficzy Dream Team :P i Perełka [*]

Recommended Posts

Posted

Przedwczoraj leżałam sobie wieczorem z lapkiem w łóżeczku, zadzwonił telefon, za 30 sekund wracam, kładę się i hmmm... Dziwnie mi ciepło. Wstaję, a pod moim tyłkiem śliczna okrągła kałuża, przesiąkająca kołdrę, prześcieradło i dwie poduszki, i moją piżamę :diabloti: Honey niewinnie śpi metr dalej. Chyba mi dym uszami poszedł :evil_lol: Musiała sobie nadziębić pęcherz w drodze na/z klubówki, bo w aucie była klima, i kilka razy potem nalała mi w domu...
Dobra, miło jest gadu gadu, ale ja muszę wracać do moich pudełeczek, bo przeprowadzka tudzież remont kibla w nowym mieszkaniu w toku, i mam rozpiernicz wszystkiego...
Jutro kolejny egzamin; moja ostatnia sesja :cry: potem zaliczanie praktyk, obrona i uroczy proces szukania pracy :evil_lol:
Cycek ma rzut alergii :shake: Tyle czasu było dobrze, w marcu odczulaliśmy tylko znowu sadze z kotłowni i nic całe lato go nie ruszyło, wszystkie odczulania pyłków się trzymają, za to niedawno sypnęła mu się sierść na brzuchu, zrobił gnój w przednich łapach, i pierwszy raz odkąd ma ustawioną dietę, od 2 lat, wylazł mu różowy spuchnięty placek pod pachą... Mam nadzieję, że to tylko znowu jakiś syf z ulicy, powtórzymy odczulanie i będzie po kłopocie, bo jak się na kolejne żarcie uczulił, nie daj bóg na indyka, to mi znowu barf rypnie :cry: W poniedziałek mamy więc wyprawę do W-wy do pani doktor od skóry, Honey na kontrol postępów z nużeńcem, Cyc na kolejną batalię alergiczną...

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja pokazuję Twoje fotki mojemu Małżowi i wygląda na to, ze jak nasze dzieci będą większe, tak nieco powyżej 10 lat, to jakiś staffik lub inny TTB trafi do nas do domu. Na razie by było za duże ryzyko zadeptania walającego się po podłodze dziecka :)
Swoją drogą mój Felek odkrył, że Witek jest człowiekiem - Młody leżał na macie edukacyjnej i się bawił, a Fel zaczął go zaczepiać za stopy, kłaść mu na nich łapę, potem lekko podgryzać, a na koniec zaczął się zalecać na zasadzie "goń mnie" i nie skumał, że Wit jeszcze nawet nie pełza... Ciekawa jestem, jak by się staffik zachowywał wobec takiej małej, plującej się jednostki.

Btw, Martens, jak masz angielski, to w mojej firmie jest zawsze wolne miejsce na słuchawce. Porywające, ze hej, ale na wejście jakieś 3000 się dostaje. Tyle, ze to w Łodzi. No i ludzie długo nie wytrzymują, bo a to nocki, a to nadgodziny. No ale takie życie, mam w zespole informatyków, iberystkę, anglistki, sama jestem po slawistyce, są też biolodzy, fizycy... Ehhh... Obyś znalazła coś w zawodzie :)

• 1 month later...
Posted

Zaniedbałam trochę galeryjkę, ale ja ostatnio w ogóle zaniedbuję dogomanię :diabloti: więc dla fasonu wstawiam fotki od Vectry, które pewnie i tak większość już widziała :evil_lol:

Przygłup:

Posted

ostatnie foto boskie :evil_lol: zwłaszcza komentarz :evil_lol:

Ja nie wiem czy ty widziałaś kiedyś staffcia o poważnym wyrazie mordy? :loveu:
Ale Buc to taki fajniutki mięśniaczek :loveu:

Posted

[quote name='Patisa']Pogoda zimniasta :roll:
Ale widzę, ze usmiechnieta mimo wszystko ;)

No uśmiechnięta, musiałam przekonująco ciućkać do suki, żeby chociaż chwilami udawała, że nie umiera z zimna :diabloti:

[quote name='agaga21']
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/12818_450017981706576_917832953_n.jpg
jest fantastyczny! nie wiem czy to przez umaszczenie(kocham błękitne psy) czy całokształt ale to najfajniejszy staffik jakiego widziałam :loveu:

Cycek dziękuje ;)

[quote name='Vectra']mam więcej fotek , kiedyś zmniejszę :grins:

Oo, to możesz siedząc nad kojcem zmniejszać po kilka i sukcesywnie mi tu wrzucać, bo ja na razie i tak nie mam czym robić, mój aparacik jest w agonii i pluje kartą pamięci, zdjęcia z telefonu przyprawiają mnie o estetyczny atak padaczki, a ja sama tkwię w dylemacie finansowym, prawko czy nowy lepszy aparat :evil_lol:

Nie wiem czy to ja jestem nadwrażliwa czy w tym co piję jest coś czego nie powinno być, ale przedwczoraj wypiłam koło 19 małą szklaneczkę kawki z saszetki 3w1 Kopiko i jak cyborg siedziałam do 7.30... Dziś powtórzyłam tą głupotę, ale nieco wcześniej, i zastanawiam się, ile teraz będę się kiwać nad laptoptem zanim uda mi się zasnąć :D

Posted

Vectra napisał(a):
Prawko !!!! bez aparatu da się żyć :grins:

Z drugiej strony do prawka trzeba mieć jeszcze co prowadzić :evil_lol:

FredziaFredzia napisał(a):
Ale młoda jest zupełnie inna od Buca, różnią się mega. ;-)

Cyc jest wg mnie bardziej w buldoga ;) i z wiekiem coraz bardziej to widać... Ma dużo więcej skóry, inny łeb, zgryz też buldoży :evil_lol: i zainteresowania, jego bardziej kręcą sporty siłowe, nie ma takiej fazy na gonienie, polowanie. Ona z kolei jest dużo bardziej sucha, lekka, i jak to terier, jara ją wszystko co małe i ucieka :eviltong:

Posted

[url]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/66496_452281954813512_594949948_n.jpg[/url] hahaha genialna fotka i komentarz :lol::lol:

[url]https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/317881_457462214295486_1630254003_n.jpg[/url] zawsze mnie zadziwia jakie staffiki są małe, mimo że nie raz je na żywo widziałam :evil_lol: