Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oto Berni! Piesio wyrwany przez Dgomaniaków z psiej mordowni w Krzyczkach....:

A tutaj jest jego wątek:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=102644&highlight=berni

Wczoraj, 15.02.2007, Berni został poddany eutanazji!!!!
Bez wiedzy dogomaniaków, miesiąc po adopcji!!!!

• Pani Magdo!!! Zaufaliśmy Pani - Ja,Berni i Dogomaniacy!!!

Dlaczego Pani NAS zawiodła!!!! Dlaczego Pani mnie nie poinformowała o swoich zamiarach!!!?????? Jak Pani mogła!!!????
    • Replies 52
    • Created
    • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='DIF']
    Oto Berni! Piesio wyrwany przez Dgomaniaków z psiej mordowni w Krzyczkach....:

A tutaj jest jego wątek:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=102644&highlight=berni

Wczoraj, 15.02.2007, Berni został poddany eutanazji!!!!
    Bez wiedzy dogomaniaków, miesiąc po adopcji!!!!

• Pani Magdo!!! Zaufaliśmy Pani - Ja,Berni i Dogomaniacy!!!

Dlaczego Pani NAS zawiodła!!!! Dlaczego Pani mnie nie poinformowała o swoich zamiarach!!!?????? Miałaby Pani kłopotta z głowy, bo odebrałabym Bernisia jednego dnia od Pani, co podkreślałam podczas aopcji!!!!!!!!!!!!!
    Jak Pani mogła!!!????

ta osoba jak pamiętasz na samym początku była przekreślona przeze mnie jako dom dom docelowy Berniego.

Posted

Rybc!a napisał(a):
    Czy umowa adopcyjna została podpisana? Co było powodem uśpienia psa?

Umowa adopcyjna została spisana a powodem uśpienia psa był zdiagnozowany nowotwór kości, chore stawy, kręgosłup, uszy....Podobno są na to dokumenty, co nie zmienia faktu, że powinnam zostać zawiadomiona przed faktem dokonania eutanazji :mad::mad::mad:

Posted

DIF napisał(a):
    Umowa adopcyjna została spisana a powodem uśpienia psa był zdiagnozowany nowotwór kości, chore stawy, kręgosłup, uszy....Podobno są na to dokumenty, co nie zmienia faktu, że powinnam zostać zawiadomiona przed faktem dokonania eutanazji :mad::mad::mad:

przeciez chyba nie wykryto i zdiagnozowano tego w jeden dzien. na stol, rentgen, decyzja o eutanazji. nie.

Posted

[quote name='Charly']przeciez chyba nie wykryto i zdiagnozowano tego w jeden dzien. na stol, rentgen, decyzja o eutanazji. nie.

Mnie nie pytaj, bo ja o to pytam "właścicielkę" :angryy:
    Bernisia!!!!!!!!!!!!

Posted

DIF słowo dla Ciebie - NIE CZUJ SIĘ WINNA :calus:! Wszyscy wiedzą że chciałaś dobrze, nie można przewidzieć zachowania każdego człowieka, kto mógłby pomysleć że ta adopcja tak się skończy... sądzę że nikt!!

Posted

Charly napisał(a):
    Nie pytam Ciebie DIF. tylko sie denerwuje. Przeciez wyobrazam sobie jak sie czujesz. Nie zazdroszcze.

Spoko, zrozumiałam intencje :p
    A naprawdę jest mi okropnie.... Jeszcze niedawno tuliłam mordkę, a teraz ....:placz:

Posted

[quote name='Wisełka']DIF słowo dla Ciebie - NIE CZUJ SIĘ WINNA :calus:! Wszyscy wiedzą że chciałaś dobrze, nie można przewidzieć zachowania każdego człowieka, kto mógłby pomysleć że ta adopcja tak się skończy... sądzę że nikt!!

Czuję się winna i nic tego nie zmieni!

Nie po to o tego psa walczyliśmy, żeby go zabił jakiś pieprzony zastrzyk!!!!!

Posted

Boże...... Czytałam wątek Berniego i bardzo się cieszyłam,że znalazł dom.Uratowany w ostatniej chwili od śmierci głodowej i od zagryzienia ............ Wyciągając go z tamtego piekła dałyście mu to co najcenniejsze -ŻYCIE a dom w którym miał być na zawsze bezpieczny pozbawił go tego życia.......Aż ściska w gardle.....:-(

Posted

wiesia.p napisał(a):
    Tę wstrętną babę też trzeba poddać uetanazji żeby nigdy więcej żadnego zwierzaka nie skrzywdziła.:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Też jestem tego zdania!:mad:

Posted

wiesia.p napisał(a):
    Tę wstrętną babę też trzeba poddać uetanazji żeby nigdy więcej żadnego zwierzaka nie skrzywdziła.:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

poniewaz jestem nie w temacie ....nie ma czasu na czytanie całego watku

dajcie nika kto wziol psa ...i go zabił bo tak to trzeba nazwac ......zabic gnoja .....i niech spierza z dogo raz na zawsze .....

Posted

Matko, to nie do uwierzenia!!!! Jak to Berni nie żyje????? :placz: :placz: :placz:
    Widać od razu że chodziło o pozbycie się "kłopotu":angryy: :angryy: :angryy: Ta "właścicielka" powinna być pociągnięta do odpowiedzialności za to co zrobiła....Niech przedstawi dokumentację i wszystkie papiery-nie można jej tego puścić płazem...Jestem zszokowana...
    DIF-nie mogłaś tego przewidzieć, nikt by nie mógł...."Ludzie" są zdolni do wszystkiego, naprawdę....:angryy:

Posted

Wydaje mi się, że tchórzliwe milczenie tej kobiety świadczy o niej jak najgorzej! Nie znamy faktów, ale tak jak napisała Albiemu na wątku Bernisia:
    "Decydując się na pomoc psu, podejmujemy zawsze olbrzymie ryzyko, dlatego tak wiele emocji nas to kosztuje, często jeszcze po adopcji. Każdy pies który tutaj się znajduje jest NASZYM PSEM. W momecnie założenia wątku, nadania mu imienia, prowadzenia jego sprawy przestaje być uciążliwym schroniskowym numerem - staje się jednostką, życiem o które walczymy.

Pani Magdo, jeśli ma Pani chociaż odrobinę szacunku dla nas, dla zwierząt niech Pani wyjaśni, napisze co sie stało. Bo dla nas jest olbrzymim ciosem to, że Berniś nie żyje"

Poza tym, jeżeli nawet stan psa gwałtownie się pogorszył, co ją powstrzymało przed telefonem do DIF?
    Bernisiu :-( :-( :-(

Posted

[quote name='grzenka']Matko, to nie do uwierzenia!!!! Jak to Berni nie żyje????? :placz: :placz: :placz:
    Widać od razu że chodziło o pozbycie się "kłopotu":angryy: :angryy: :angryy: Ta "właścicielka" powinna być pociągnięta do odpowiedzialności za to co zrobiła....Niech przedstawi dokumentację i wszystkie papiery-nie można jej tego puścić płazem...Jestem zszokowana...
    DIF-nie mogłaś tego przewidzieć, nikt by nie mógł...."Ludzie" są zdolni do wszystkiego, naprawdę....:angryy:

Ciało Berniego zostało poddane kremacji. Wg jej słów Berni cierpiał i dlatego został uśpiony. Pani Magdalena całą dokumentację leczenia wraz z dokumentami dotyczącymi kremacji ma mi przekazać w najbliższym tygodniu!