Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzwonilyscie do pana jarka?
moze w miedzyczasie jakis inny dobry domejk wypali? co powiedzial wet? ilez ona ma? i jak duz urosnie? ta Buba Luba...
to znaczy ze do kiedy maksymalnie moze byc u Ciebie?

• Replies 468
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest monia3a
Posted

Dzwoniłyśmy do pana Jarka i wie, że nie będzie miał szczeniaczka kolejnego ;)
U mnie jest Buba czarno-biała sunia zaraz wstawię najświeższe fotki
moja wet powiedziała, że będzie średniej wielkości tak do połowy łydki a mała zostanie u mnie do chwili adopcji

Guest monia3a
Posted

Obiecane fotki:
Pierwsze zdjęcie w nowym otoczeniu czyli u mnie w domu już po kąpieli i po wizycie u weta:

Tak sobie Buba właśnie poszła spać, do łóżeczka do mojej córci :mad: :evil_lol:

Posted

@pixie - przekaże mamie i nie ma za co ale dziękuje za miłe słowa:)

ja jutro wrzuce zdjęcia Loli bo mi bateria w aparacie padła:/

Widze że Buba zaklimatyzowała sie , super!! Lolka też już buszuje po całym domu i kradnie kapcie:razz: + oczywiście wszechobecne siuski i kupki:eviltong:

niestety moje psy dały plamy:( - Magik(4-letni DA) obwąchał ją tylko przez "kraty"(poki co nie będę ryzykować bezpośredniego kontaktu) w sumie nie warczał ale obsikał kwiatka w domu:crazyeye:-nie wiem chyba chciał zaznaczyć teren , z suką poszło gorzej(2-letnia ONka) wyniosłam Lolke na dwór na rękach a ta podbiegła i nawet nie powąchała wogóle nic z tych rzeczy od razu skoczyła i ciapnęła -normlanie byłam w szoku, ale spróbowałam jeszcze raz, postawiłam Lolke na ziemi a Irę trzymałam za obroże , żeby popatrzyła chociaż powąchała ale ta jak w transie od razu chapnęła Lolke, która momentalnie się rozpiszczała - ja też się rozkrzyczałam bo ledwo trzymałam Ire(nie wiem co w nią wstąpiło) mama wybiegła i szybko przechwyciła Lolke do domu i cóż , nie ukrywam ciężko będzie bo musze wypuszczać psy na zmiane i ciężko będzie mi nauczyć Lolke toalety poza domem bo nie mogę jej często wynosić na dwór.....dlatego agaciaaa jeśli mamy koleżanka nie zdecydje się na adopcje Loli(a było by wspaniale bo to fajna babeczka:cool3:) to jutro trzeba będzie zacząć robić ogłoszenia po prostu podam kontakt do mamy na czas mojej nieobecności
kurcze strasznie się rozczarowałam zachowaniem moich psów:angryy: - teraz wiem że myśl o 3 piesku moge sobie wybić z głowy:shake:....

Guest monia3a
Posted

Moja dobcia Hera toleruje tylko szczeniaki u siebie na poodwórku dlatego mogę brać tylko maluchy, Kiara sama jeszcze dziecko więc nie mam z nią problemu.
AniaMg szkoda, że tak wyszło bo powiem szczerze, że miałam już nadzieję na kolejny DT w Białymstoku. Nic mówi się trudno ;) ale zapraszam Cię do siedziby TOZu we wtorek między 17 a 19 może wstąpisz do szeregu wolontariuszy, pracy jest sporo i nie tylko w dawaniu D. SERDECZNIE ZAPRASZAM !!!

Nie chcę zachwalać aby nie zapeszyć ale Buba nie nasiusiała mi jeszcze w domu :multi: co fakt nie prosi na podwórko ale za każdym azem jak jest wyprowadzana to siusia, koopy jeszscze nie zrobiła.
Teraz właśnie chodzi i zaczepia moj Kiarę :lol: tak śmieszni poszczekuje :loveu:

Posted

super wiesci!:multi:

Mam nadzieje, ze Ira zrozumie, ze Lola to nie konkurentka, tylko potrzebujace milosci psie dziecko i, ze nie bedzie klapac zebami.
Moze trzeba teraz okazac wiecej milosci Irze niz maluszkowi, noze czuje sie zagrozona?

Najwazniejsze, ze sunie bezpieczne, czysciutkie i cieple jedzonko gwarantowane.

BRAWO BIALYSTOK I OKOLICE!:loveu:
Jestescie wspaniali!:loveu:

Posted

Aniu, niedobrze :shake: daj dziś znać, jakby co to porobie ogłoszenia, inni może też pomogą. Bede popołudniu, bo niedługo jade na uczelnie.

Monia, ciesze sie strasznie, że Buba jest grzeczna ;) Ty też daj znać, czy Bube ogłaszać, jak już coś będzie wiadomo.

Jesteście cudowne :Rose:

Posted

kurcze Monia mogę Ci tylko pozazdrośić z tymi siuskami bo u mnie non stop ktoś wdepnie w jakąś minę wodną:P - choć na podworku też robi siusiu ale u mnie jest podłoga podgrzewana i Lolka dużo wody pije, pewnie temu taka duża produkcja;), a co do TOZ to chętnie się zapiszę tylko teraz czeka mnie na uczelnie ciężki semestr i nie będę zbytnio dyspozycyjna, do schorniska też się zapisałam na wolontariat ale jeszcze nie dotarłam - trochę z lenistwa a troche ze strachu - nie ukrywam że łatwiej mi jest kupić karme i zawieźć psiakom niż patrzeć na nie przez kraty:shake: ehh....
@pixie
nie wiem czy to zazdrość czy głupota, w sumie to jeszcze młody pies, dziś podeszłam z Lolka do kojca Iry ale szybko musiałyśmy "uciekać" bo ta durna zaraz by się zabiła w tym kojcu tak się rzucała i pieniła ehhh ale ja tak łatwo się nie poddaje:cool3: - coś wymyśle, natomiast mój DA zachował się rewelacyjnie, dał sie obszczekać i obwarczeć Lolce, nawet go troche poganiała:D -wykazał się megadelikatnością i zrozumieniem a tu na potwierdzenie:

tu Lolka i jej najlepszy przyjaciel i poduszka w jednym;)

@Agaciaaa - ja intensywnie szukam suni domku , wieczorem powiem Ci co i jak

Posted

[quote=agaciaaa;9450819ja sie nie znam na szczeniakach... :oops:quote]

dziewczyny kochane, to proste, piesek chłopczyk ma dzyndzelek na środku brzuszka. A sunia ma narząd siusiający przy pupci, między nóżkami.:p
Wystarczy sprawdzić skąd się leje i po problemie ;)

Posted

[QUOTE

dziewczyny kochane, to proste, piesek chłopczyk ma dzyndzelek na środku brzuszka. A sunia ma narząd siusiający przy pupci, między nóżkami.:p[/QUOTE]
hehe dziękujemy, już rozwiązałyśmy tę misterną zagadke;)

Guest monia3a
Posted

Zaraz wstawię filmiki z Bubą na pożegnanie :loveu:
Buba jedzie dziś prawdopodobnie do nowego domu :multi: po 17 Pan ma przyjechać z córką i obejrzeć, myślę, że się zakocha.
Miałam już trzy telefony w jej sprawie więc jeśli nie oni to ktoś inny :multi:
AniaMag podałam Twój numer telefonu Pani ma dziś dzwonić do Ciebie po Lolę.
Pamiętaj o podpisaniu umowy adopcyjnej jeśli nie masz to podeślę Ci na maila i pamiętaj o wymmogu sterylizacji :)

Posted

tak tak kochana Monia pisze prawde:loveu: , ja również jestem umówiona z Panią na 17, już wydrukowałam umowę adopcyjną, wszystko skrupulatnie sprawdze i być może Lola będzie miała nowy domek:razz:, choć w sumie nie chce mi się jej oddawać:eviltong:, mama to ma prawie łzy w oczach:shake: ale cóż taka kolej rzeczy......

Guest monia3a
Posted

AniaMag napisał(a):
tak tak kochana Monia pisze prawde:loveu: , ja również jestem umówiona z Panią na 17, już wydrukowałam umowę adopcyjną, wszystko skrupulatnie sprawdze i być może Lola będzie miała nowy domek:razz:, choć w sumie nie chce mi się jej oddawać:eviltong:, mama to ma prawie łzy w oczach:shake: ale cóż taka kolej rzeczy......

Powiedz mamie aby się nie smuciła :shake:
U Pana Jarka czekają trzy panny na dom stały albo chociaż tymczasowy, siedzą teraz na podwórku w budzie i chętnie ją zamienią na ciepły domk ;)

Posted

Dziewczyny, świetne fotki i filmiki :loveu: serce mi rośnie jak na nie patrze..

Ania-tygrysiczka napisał(a):
dziewczyny kochane, to proste, piesek chłopczyk ma dzyndzelek na środku brzuszka. A sunia ma narząd siusiający przy pupci, między nóżkami.:p
Wystarczy sprawdzić skąd się leje i po problemie ;)

tak właśnie sprawdzałam.. tylko chodziło mi o to, że ręki sobie nie dam za to uciąć :evil_lol: teraz bym już wiedziała na pewno ;)

Dziewczyny, dajcie znać co z tymi domkami, trzymam mocno kciuki!!!! Jestem pod wrażeniem jak szybko to wszystko sie toczy.. niecierpliwie czekam na wieści!

Guest monia3a
Posted

Buba pojechała do małżeństwa z 8 letnią dziewczynką, w domu mają świnkę morską, którą opiekuje się dziewczynka. Mają duże mieszkanie na pierwszym piętrze ale w planach dom z ogrodem więc mała będzie miała dobrze. Już za nią tęsknię :loveu:
Pan obiecał przekazać nam 1% swojego podatku :multi:
Jakby ktoś jeszcze chciał o zapraszam na naszą stronę z wszelkimi informacjami na ten temat: http://www.bialystok.toz.pl/
Lola też już w nowym domku :multi: ale o tym napisze AniaMag :multi:
Można już śmiało zmienić tytuł i przenieść wątek do psów w nowym domu :multi:

Posted

Raaaany, strasznie sie ciesze! :multi: Dziewczyny, jeszcze raz wielkie dzięki!!!!!!! :Rose: przedwczoraj suńki siedziały w piwnicy... a dziś już grzeją dupki w nowych domkach ;) :loveu:

Już zmieniam tytuł, a moda prosze o przeniesienie wątku! :)

Posted

Aha i jeszcze małe pytanie- czy możemy liczyć na jakieś wieści z nowych domków od czasu do czasu? Rozumiem, że umowy adopcyjne podpisane? :) Rany, tak strasznie sie ciesze :multi:

Posted

tak drogie Panie potwierdzam Lola też już w nowym domku:multi:

również jestem w szoku że akcja tak sprawnie przebiegła, wszytskim bardzo dziękuje - szczególnie Moni bo praktycznie to ona znalazła oba domki:)

to teraz troche o nowym państwie Loli- bardzo fajna rodzinka, wyczekiwali mnie w oknie , nie zdążyłam podejść do klatki a tam już stała córa(myśle że tak 19-letnia), wypiliśmy kawke i w tym czasie poznałam wszytskie historie ich zwierzątek +zdjęcia i nawet filmiki!!!Pani jak mówiła o swoim 3-dni temu zmarłym piesku to zaczynała płakać:-( , ogólnie to niesamowici ludzi, mieszkanie mają tak zdemalowane przez kocura(swoja drogą megawielki kto:crazyeye:) a i tak jest pupilkiem - śpi na fotelu gdzie ma rozłożony kożuch i pije śmietanke do kawy bo nie lubi mleka;):evil_lol:, oczywiście gdzież za 2 tyg odwiedze moją Lolcie i agaciaaa na bank zrobie fotki, a i oczywiście umowa podpisana!!!

strasznie smutno i pusto bez Lolki, mogła jeszcze u nas pobyć troche dłużej:razz:, ale cóż za tydzień wracam z gór i na życzenie moje mamy bieżemy kolejnego tymczasowicza/tymczasowiczke:multi:

pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje !!!!