agaciaaa Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 Helga&Ares napisał(a):no ale przecież i tak trafią do innych domów, to będą musiały się rozstać...:( biedne, u mnie w krzakach koło pks podrzucili szczeniaka w kartonie :angryy: chodzi mi o to, że w piwnicy będzie piszczeć.. Nikt nie może pomóc drugiemu szczeniaczkowi????? Jutro pojedzie do schroniska... Quote
Helga&Ares Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 U Nas Miałby Raj W Schronie..... Tylko Ta Odległość...ehh Quote
agaciaaa Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 Wstępny plan jest taki- jade z koleżanką i dwoma psami do Białegostoku. Czarny zostaje w schronie... czarno białego wioze do Suwałk na tymczas. BIAŁYSTOK i okolice!! Może jednak ktoś pomoże??! Quote
Tigraa Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 agaciaaa, naprawdę myślę, że mogłybyście z koleżanką jakoś malucha przetrzymać chociaż tydzień. Jedna 3 dni, druga 3 dni, przecież to nie jest niemożliwe... my w tym czasie wystawilibyśmy mu Allegro i dom by znalazł bardzo szybko. Wioząc go do schroniska, skazujesz go na śmierć. Szczenięta rzadko przeżywają w schronisku. Quote
agaciaaa Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 Ania-tygrysiczka napisał(a):agaciaaa, naprawdę myślę, że mogłybyście z koleżanką jakoś malucha przetrzymać chociaż tydzień. Jedna 3 dni, druga 3 dni, przecież to nie jest niemożliwe... my w tym czasie wystawilibyśmy mu Allegro i dom by znalazł bardzo szybko. Wioząc go do schroniska, skazujesz go na śmierć. Szczenięta rzadko przeżywają w schronisku. Naprawde gdybym mogła, to bym tak zrobiła! Staram sie pomóc, tak jak moge... więc nie mów że skazuje go na śmierć :roll: skupmy sie na realnej pomocy! Ta opcja nie wchodzi w grę. Tak trudno to zrozumieć? Quote
Tigraa Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 agaciaaa napisał(a):Tak trudno to zrozumieć? Mnie trudno. Jestem wolontariuszką w schronisku, wiem, co się dzieje ze szczeniakami, rzadko który przeżywa. Ja nie straszę, tylko żal mi tego malucha, bo jeśli znajdzie się w schronie, to prawdopodobnie złapie coś i nie przeżyje. A kwestia jego uratowania to tydzień, góra dwa, myślę, że gdybyś bardzo chciała, mogłabyś go przez ten czas z koleżanką przetrzymać. Nie ma rzeczy niemożliwych. U nas nieraz było 5 psiaków na 20 metrach kwadratowych powierzchni, ale jeśli sytuacja tego wymagała, brało się je, aby uratować im życie. Quote
pixie Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Bialystok...tj okolice Bialegostoku w Mapie Dogo starej...jest Iwona i Wiki zaraz poszukam jej namiarow i wysle na pw Quote
agaciaaa Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 Ania-tygrysiczka napisał(a):Mnie trudno. Jestem wolontariuszką w schronisku, wiem, co się dzieje ze szczeniakami, rzadko który przeżywa. Ja nie straszę, tylko żal mi tego malucha, bo jeśli znajdzie się w schronie, to prawdopodobnie złapie coś i nie przeżyje. A kwestia jego uratowania to tydzień, góra dwa, myślę, że gdybyś bardzo chciała, mogłabyś go przez ten czas z koleżanką przetrzymać. Nie ma rzeczy niemożliwych. U nas nieraz było 5 psiaków na 20 metrach kwadratowych powierzchni, ale jeśli sytuacja tego wymagała, brało się je, aby uratować im życie. Mieszkam z rodzicami, mieszkanie nie jest moje i nie moge podejmować takich decyzji. A rodzice sie nie zgadzają. Więcej nie mam zamiaru sie tłumaczyć.. bo robie co moge, by tym psom pomóc. A Ty, przepraszam, ale jak narazie robisz mi tylko wyrzuty.. i tak już je mam. Więc za taką pomoc dziękuję. Nie wiem po co wałkować ten sam temat w kółko... gdyby rzeczywiście mi nie zależało, szczeniaki dalej siedziałyby na klatce.. albo ktoś by je stamtąd wywalił, na zbity pysk, za przeproszeniem. I skończyłyby na śmietniku. Quote
pixie Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 nie kloccie sie..nerwy nie sa dobrym doradca wyslalm agaciu telefon do Iwony i Wiki trzymam kciuki ! oby tylko byla w Bialymstoku..mam nadzieje, ze pomoze i cos wykombinujecie razem Quote
pixie Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 jest jeszce w Mapie Dogo AniaMag z okolic Bialegostoku, tam tez jej telefon Piszcie do niej moze ona znajdzie jakies pomieszczenie gospodarcze, gdzie psiaki/psiak w cieple przesiedzi bezpiecznie ma auto...hmm moze pomoze przeklejam bedzie "pod reka" AniaMag Anna Filipkowska Lokalizacja: Juchnowiec-koło Białegostoku (podlaskie) Kontakt: E-mail, PW na Dogomanii, GaduGadu, tel.: 506019300 Komentarz: - Oferowana pomoc: - wklejanie zdjec - wolontariat - petsitter, opieka, spacery - foto - wizytacja domow - pomoc fizyczna - auto Quote
agaciaaa Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 dziękuje za pomoc, już wysłałam smsa.. nie chce dzwonić, bo późna już pora :oops: jak nic z tego nie wyjdzie spróbuje jeszcze z tą AniaMag.. najgorsze, że czas nagli... mam obowiązki, w poniedziałek egzamin, musze jeszcze pojechać na uczelnie.. miałam to zrobić jutro :roll: ale jade do Suwałk.. Sama już nie wiem co robić, naprawde nie chce zostawiać psa w schronisku :shake: Quote
pixie Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 pisz sms do AniaMag niezaleznie nawet teraz ze pilnie pomoc dla szczeniakow z piwnicy potrzebna ..nawet teraz, moze jeszcze wejdzie na dogo, moze nie moze zasnac tak jak i my;) im wiecej osob wie tym lepiej Quote
agaciaaa Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 pixie napisał(a):pisz sms do AniaMag niezaleznie nawet teraz ze pilnie pomoc dla szczeniakow z piwnicy potrzebna ..nawet teraz, moze jeszcze wejdzie na dogo, moze nie moze zasnac tak jak i my;) im wiecej osob wie tym lepiej Napisałam jej priw, bo jest dostępna.. może coś pomoże. Quote
agaciaaa Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 AniaMag być może weźmie drugą suczke.. odezwie sie jutro rano. Trzymajcie kciuki! Quote
Helga&Ares Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 agaciaaa napisał(a):AniaMag być może weźmie drugą suczke.. odezwie sie jutro rano. Trzymajcie kciuki! trzymamy mooooocno!!!! Quote
AniaMag Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 przeczytałam cały wątek i jeśli inne cioteczki pomogą porobić ogłoszenia(ja mam w tym temacie 0 doświadczenia) i znaleźć domek dla psiaka to żeby uspokoić nerwy już teraz mówie, że na 99,9% wezme suńke -właśnie i tu moje beznadziejnie głupie pytanie normlanie wstyd:oops:- może ktoś napisze jak się sprawdza płeć u szczeniaka? - bo ja moge wziąć tylko suczke, agaciaa widze że jeszcze jesteś, to przyjedziesz z psiakiem do Białego-jak nie masz jak to ja przyjade do Sokółki Quote
agaciaaa Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 AniaMag napisał(a):przeczytałam cały wątek i jeśli inne cioteczki pomogą porobić ogłoszenia(ja mam w tym temacie 0 doświadczenia) i znaleźć domek dla psiaka to żeby uspokoić nerwy już teraz mówie, że na 99,9% wezme suńke -właśnie i tu moje beznadziejnie głupie pytanie normlanie wstyd:oops:- może ktoś napisze jak się sprawdza płeć u szczeniaka? - bo ja moge wziąć tylko suczke, agaciaa widze że jeszcze jesteś, to przyjedziesz z psiakiem do Białego-jak nie masz jak to ja przyjade do Sokółki W ogłoszeniach pomoge na pewno! Na 95% to suczka.. ja sie nie znam na szczeniakach... :oops: Do Białego przyjade- nie ma problemu, bo i tak bede wieźć drugą sunie do Suwałk, a musze przez Białystok. Najwygodniej by mi było przyjechać ok. 12, bo o 13 mam autobus do Suwałk. Pasowałoby Ci? Quote
Helga&Ares Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Agaciu szkoda że nie masz fotki dokładniejszej, wtedy moglabym wam powiedzieć jaka płeć http://images31.fotosik.pl/133/89ebdb1bac0872c4.jpg tu jednak coś niby widzę i myśle ze to sunka, choc nie jestem pewna -chyba że Agatko masz na dysku jeszcze fotki? Quote
AniaMag Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 jasne, dobra czyli wstępnie umawiamy się na 12(przyjedziesz na dworzec pkp czy pks?) ja od razu śmigne się z nią do weta potwierdzić płeć:eviltong: ogólnie sprawdzić stan zdrowi, może podadzą mi przybliżony wiek i docelową wielkość psiaka, dobra ide już spać bo nie wstane rano;), zadzwonie przed 8 wszytsko potwierdzić Quote
AniaMag Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 jasne, dobra czyli wstępnie umawiamy się na 12(przyjedziesz na dworzec pkp czy pks?) ja od razu śmigne się z nią do weta potwierdzić płeć:eviltong: ogólnie sprawdzić stan zdrowi, może podadzą mi przybliżony wiek i docelową wielkość psiaka, dobra ide już spać bo nie wstane rano;), zadzwonie przed 8 wszytsko potwierdzić Quote
agaciaaa Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 Mam jeszcze jakieś, ciemno było, więc ciężko było w psy trafić... wprawdzie to ta druga, ale obie są tej samej płci ;) Aniu, bede na dworcu pks. Czekam jeszcze jutro na telefon... ale już teraz BAAAAARDZO Ci dziękuje!!!!!! Quote
Helga&Ares Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 biało czarna na 100% suńka czarna na 95 % bo za bardzo nie widzę Quote
agaciaaa Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 Helga&Ares napisał(a):biało czarna na 100% suńka czarna na 95 % bo za bardzo nie widzę Obie wyglądają tam tak samo ;) nawet mamie pokazywałam, też twierdzi że suczki. Czyli suczki ;) Quote
Helga&Ares Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 w takim razie to na pewno dwie suńki :) Quote
agaciaaa Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 Helga&Ares napisał(a):w takim razie to na pewno dwie suńki :) Dzięki za pomoc! ;) Ide spać, o ile w ogóle zasne... dobranoc! Quote
Recommended Posts