Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest monia3a
Posted

Dajcie znać jak psiak dojedzie do Białegostoku :)

• Replies 468
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AniaMag potwierdziła, że weźmie suńke :) byłam u nich, zaniosłam śniadanko, swieżą wode i porcję czułości ;) czarna odwzajemniła sie śliczną kupą :lol:

Niestety koleżanka jednak nie pojedzie ze mną do Białegostoku... mam nadzieje, że suńki będą grzeczne i poradze sobie sama z dwiema...

monia3a napisał(a):
Dajcie znać jak psiak dojedzie do Białegostoku :)

Ja z Białegostoku od razu wioze drugą suńke do Suwałk, więc o info proście AnieMag.

Posted

Prosze prosze...jak pieknie sie wydluza lancuszek pomocy.

AniuMag, czy maluszek nie skomplikuje zycia w rodzinie? czy bedziesz miala czas, by nim sie zajac? Pytam, bo widze, ze jestes calkiem nowy dogomaniak..tj z ilosci postow, stad ten niepokoj.
Napisz prosze.

Iwona i Wiki nie odezwala sie...hmm pewnie Emdziolkowi tez byloby latwiej gdyby ulokowac maluszke gdzies i by Agaaacia nie musiala jechac taki szmat drogi.

Moze uda sie znalezc tymczas w Bialymstoku...

Posted

Izabela124. napisał(a):
Agato napisz jakis wzruszajacy tekst to zrobie im allgro, juz pisze, ze maja tymczasy

Trzeba poczekać aż wyjaśni sie wszystko z tymczasami i dopiero wtedy robić ogłoszenia, bo narazie nie wiadomo nawet do kogo kontakt podawać.

Posted

Sunieczki w drodze do Bialegostoku...za chwile
oj dzieje sie dzieje w tym watku jak na karuzeli

Emdziolku Twoja spontaniczna oferta pomocy, zwlaszcza gdy masz tyle na glowie...wzrusza do glebi.

Za kilka godzin napisza cioteczki z Bialego, jak sie sytuacja rozwinela
Kilka rozmow...lancuch ludzi dobrej woli
zmian duzo

Moze moze....hmmm
Nie zapeszajmy trzymajmy kciuki!

Posted

pixie napisał(a):
Prosze prosze...jak pieknie sie wydluza lancuszek pomocy.

AniuMag, czy maluszek nie skomplikuje zycia w rodzinie? czy bedziesz miala czas, by nim sie zajac? Pytam, bo widze, ze jestes calkiem nowy dogomaniak..tj z ilosci postow, stad ten niepokoj.
Napisz prosze.

..

no właśnie miała więcej postów nie wiem może mi sie pokasowały:eviltong: ale chyba liczba postów nie ma tak dużego znaczenia;)
skłamie jeśli powiem że nie skomplikuje, ale to w sumie taka miła komplikacja:) mieszkam z mamą i 2 psamia - mama jest pozytywnie nastawiona jedyne co mnie martwi to jak zareaguja moje psy, ale to nie mój pierwszy i epwnie nie ostatni szczeniak wiec damy rade:razz:

@agaciaaa

jeśli nie masz jak przyjechać z dwoma psiakami do Białego to moge po was przyjechac, tylko to musi być szybka decyzja bo jak coś musiałabym zaraz wujeżdzać

Posted

AniaMag napisał(a):
no właśnie miała więcej postów nie wiem może mi sie pokasowały:eviltong: ale chyba liczba postów nie ma tak dużego znaczenia;)
skłamie jeśli powiem że nie skomplikuje, ale to w sumie taka miła komplikacja:) mieszkam z mamą i 2 psamia - mama jest pozytywnie nastawiona jedyne co mnie martwi to jak zareaguja moje psy, ale to nie mój pierwszy i epwnie nie ostatni szczeniak wiec damy rade:razz:

@agaciaaa

jeśli nie masz jak przyjechać z dwoma psiakami do Białego to moge po was przyjechac, tylko to musi być szybka decyzja bo jak coś musiałabym zaraz wujeżdzać

dzieki za odpowiedz, ja ze swej strony wyjasniam...

liczba postow...hmmm o tyle istotna, ze ja tak dla zasady i poznania nieco czlowieka, zanim zaczelam 'pracowac' na dogo przeczytalam jak najdluzsze watki, te najbardziej skomplikowane, bo pozwolily mi na poznanie ludzi/ dogomaniakow..ich reakcji, pomocy, mozliwosci - jedyne co mozna zrobic przy wirtualnych znajomosciach

a szczeniaczki sa slodziutkie ale i klopotliwe, no i dochodzi koszt mimo wszystko

Wiem np jak duzym wyzwaniem jest dla Emdziolka zlozenie oferty pomocy - DT dla szczeniaczka..bo znamy sie z innego dluuugiego watku

jesli nawet nie znam dogomaniaczki z danego watku, to chodzac po innych watkach, badz postach osoby mam mozliwosc poznac ja...

wybaczysz wiec to zadane wprost pytanie, nie moglam inaczej zadoscuczynic swojej i jak sadze nie tylko, ciekawosci

Podziekowania i uklony dla Mamy

Guest monia3a
Posted

Czarno biała sunia jedzie jednak do mnie :multi: tylko na tymczas oczywiście ;)

Posted

@pixie
nie ma sprawy rozumiem:)

Lola(tak ją nazwałyśmy:D) jest już mnie, jest bardzo żywiołowa - cholierka;) wylazła mi w samochodzie z wysokiego kartonu i zasiusiała całe tylne siedzenie:eviltong:, teraz odpoczywa ale już podbiła serce mojej mamy, chodzi za nią krok w krok:) ogólnie straszny słodziak z niej:loveu:

byłyśmy już u weterynarza, suńka jest w bardzo dobrym stanie, ma około 8-10 tygodni, została odrobaczona,szczepienie za tydzień, wet powiedział że janprawdopodobniej będzie średniej wielkości, potem zrobie i wkleje zdjęcia narazie dam jej troche spokoju bo i tak wieczorem czeka ją nielada wydarzenie-zapoznanie ze starszym koleżeństwem

aa i muszę się pochwalić jaka mam cudowną mame:D już rozpoczęła poszukiwania nowego domku dla Loli i kto wie może coś z tego będzie!

Posted

[quote name='pixie']Sunieczki w drodze do Bialegostoku...za chwile
oj dzieje sie dzieje w tym watku jak na karuzeli

Emdziolku Twoja spontaniczna oferta pomocy, zwlaszcza gdy masz tyle na glowie...wzrusza do glebi.

U mnie nei było by problemów Vega lubi inne stwory - Kajtuś też.
Ale ogromnie sie ciesze ze znalazły sie tymczasy w Białymstoku - dla Agatki to duzo bliżej:)

Teraz bede 3mać kciuki za domki, of rcorse zrobiłam im ogłoszenie na suwalki.info, dziś zrobie na kupsprzedaj.pl :)
Buziaki i gratuluje udanej akcji:multi:

Posted

Dziewczyny, strasznie Wam wszystkim dziękuje za pomoc!!!! Kochane jesteście!

Pixie, mimo że na odległość, tak wiele zrobiłaś!! Przekonałam sie, że na dogomaniaków można liczyć :)

Ania, mówiłam że suńka zasika Ci samochód ;) Fajne imie :)

Dawajcie znać, co z domkami.. jakby co, to porobie ogłoszenia.

Guest monia3a
Posted

Mała co jest u mnie została ochrzczona Buba :loveu:
Została odrobaczona, odpchlona, dostała witaminki w zastrzyku i coś wzmacniającego bo ma mały katarek, założyłm jej książeczkę zdrowia.
Razem z wetką doszłyśmy że mała ma coś ze springer spaniela ( oprócz uszu oczywiście :evil_lol: ) mordka i umaszczenie no i sierść w uszach typowe dla tej rasy ;)

Guest monia3a
Posted

Buba śpi jak wróciłyśmy od weta wykąpałam ją i teraz sobie śpi w łózku u córki, wszystkie moje tymczasy śpią razem z nią ;)
Jutro pewnie zacznie dokazywać o ile zdąży, dziś po 19 ma przyjechać Pani i ją zobaczyć więc może dokazywać już u kogoś innego :multi:

Posted

:cool2:

hi hi hi:razz:...Monia, :buzi: przyznaj, ze urzekla Cie :lol: Mala Buba , skoro pana Jarka do wiatru wystawilas :evil_lol: i za Buba :painting: do weta popedzilas !

AniuMag stokrotne dzieki :Rose:! Mamie niezwyklej tez sie naleza, :Rose:

Lola-Przylepa widac to wyczula, skoro sobie ja za przywodce obrala, a Wspaniala Mama czasu nie traci i 'glowkuje", oczy wypatruje,:crazyeye:by najlepszy domek znalezc dla dziewczynki

Prawdziwe Szczesciary z nich!:multi:

I kto by wczoraj pomyslal, ze dzisiejsza nocka juz spokojna a i wszystko na dobrej drodze.

Agaaaciu, gdyby nie Ty i Twoja kolezanka, :loveu:to sunki znalazlyby sie na smietniku, albo w schronisku

Rodzicom Twoim poklony bijemy.:modla:.bo jak zrozumialam, tez wiedzieli o akcji i burzy mozgow szukania schronienia dla sierotek..teraz pewnoscia beda nam kibicowac:bye:

Posted

Podziekowania tez dla Iwony i Wiki, dla pana Jarka, gotowego na powiekszenie stada tymczasowego, bez chwili zastanowienia, Emdziolkowi jeszcze raz za gotowosc niesienia pomocy, nawet w tak ekstremalnych..jak dla niej warunkach

Kochani wpisujcie sie do Mapy Pomocy Dogo...
nawet jesli to tylko sam wpis, bez zadnych, jak by sie wydawalo ofert pomocy!

Najwazniejsza pomoca jest to by jak najszybciej zlokalizowac osoby wrazliwe na los psow w najblizszym rejonie. A to, w czym bedziecie mogli pomoc, okazuje sie jak widac niemal w ostatniej chwili.

Klik w moj podpis potem w formularz..to naprawde nie zajmuje duzo czasu..a jak ulatwia w trudnych chwilach - sami widzieliscie!

Jest juz interaktywna..to juz Mapa Pomocy Klik!

Posted

Pixie, to Tobie stokrotne dzięki! :Rose: ja już traciłam głowe....

i wszystkim innym, którzy pomagali w jakikolwiek sposób! :Rose:

Mamie właśnie zdałam relacje, już nie może sie doczekać nowych fotek dziewczynek :loveu: bardzo im kibicuje! Oby im sie udało dobre domki znaleźć :)

Posted

a do Pana Jarka dzwonilyscie? ja go uprzedzilam, ze moze sunia do niego nie dojedzie po rozmowie z Monia i Toba, lecz nie wiem czy go zawiadomilyscie o innym rozwiazaniu

agaciaaa zmien juz tytul np na Malutkie Lola i Buba z Bialegostoku bezpieczne, domkow szukamy! czy cos w tym rodzaju

chyba ze Moniaa nas tu zazyje zaraz cudowna wiadomoscia, ze Buba juz chrapie w domciu!
a ktora jest ktora?

Guest monia3a
Posted

Niestety Pani nie przyjechała :shake: już w pracy coś ją łamało a jak wróciła to dosłownie ją rozłożyło. Obiecała odezwać się w sobotę rano o ile jeszcze Buba będzie ;)
pixie piesek tez znaleziony na śmietniku został u Pani, która go znalazła w DT więc u mnie wolny jak narazie był ale tylko do wieczora. Koleżanka przywiozła mi kicię zębatkę dosłownie małego wampirka: gryzie i fuczy ;)