Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunko, do góry, może jeszcze jest szansa. Ja wiem, po co komu stary pies, ale może ma ktoś warunki, by dać jeszcze Kamie trochę miłości.Ja mieszkam na 4 piętrze starego budownictwa, bez windy i miałam podobnego psiaka, strasznie się męczył ( męczyliśmy ) pod koniec życia wchodząc na te schody. Ale to smutne, że Kama jest już spisana na straty, bo jest stara i niezdarna. Mogłaby jeszcze powygrzewać swoje kości gdzieś na słoneczku w ogródku i poobserwować życie spoza krat.Czy moje wołanie jest bez sensu? :shake:

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pozwolę sobie napisać, choć to Brązowej działka.

z tego co ja wiem to pieski wyprowadzają tylko wolontariusze, ja np tam byłam i mimo że pomagam co jakiś czas jak mogę bazarkami sopociakom to nie wyprowadzam ich, bo nie jestem wolontariuszką.
sama przyznasz, że to ma sens. nigdy nie wiadomo, co ktoś obcy mógłby zrobić psiakowi. ludzie mają takie dziwne pomysły, Ty byś wyprowadziła, ale ktoś inny mógłby skrzywdzić.
ponadto wydaje mi się, że psy znają wolontariuszy, a wolontariusze psy. to pewnie też ma duże znaczenie, bo przecież wolontariusz wie, czego pies może się przestraszyć, jak się zachowa i jak go prowadzić.

kasiktd jesteś z Trójmiasta?

Posted

no,to juz Betbet za mnie odpowiedziala :)
Kama zmiekcza latwo serce wolontariuszy, wychodze z nia ja oraz dwie inne wolontariuszki.Tylko,ze ona domu potrzebuje :shake:
Teraz cieplej,wiec siedzi i tylko wypatruje,kiedy ktos do niej przyjdzie.Na razie kolega Hektor nadal leczy łapke,ale niebawem znowu Kama bedzie miała towarzysza.

Posted

tO PEWNIE NAWET NIE CHODZI ZE OSOBA WYPROWADZAJACA SKRZYWDZI PSA,,,,ALE GLOWNIE O TO,,,ZE TAKOWA OSOBKA NIE WIE,,,CZY PIES SIE WYRWIE,,,UCIEKNIE,,,PRZESTRASZY SIE,,,,UGRYZIE ,,A PONADTO MY NIE WIEMY CZY TAKOWY NIE MA ZAMIARU UKRASC ,,WYPUSCIC CZY COS PODOBNEGO,,,,DLATEGO KAZDY NOWY WOLOTARIUSZ TEZ NAWET NA POCZATEK NIE DOSTAJE PSA NA SPACER BEZ NICZEGO,,,,,,POCZATKI SA TRUDNE,,NO CHYBA ZE MA SIE CHODY LUB UKLADY Z WPRAWIONYMI W BOJACH WOLONTARIUSZAMI;)KIEDY JA CZY WIOLA ZACZYNALYSMY WOLONTARIAT TEZ NIE MIALYSMY WESOLO,,,,ALE Z CZASEM WSZYSTKO ZACZELO BYC BARDZIEJ DOSTEPNE DO NAS,,,TAK SAMO JAK ZACZYNALAM WOLONTARIAT PRZY KONIACH TEZ NIGDY NIE DOSTAWALAM KONIA DO DALEKICH JAZD W TERENY ,,ALE JUZ POTEM,,,,,,,ACHHHHH

Posted

kaerjot napisał(a):
A skąd jej drugie imię?

jej pańcia,co ja do schronu oddala,miala na imie Grazynka,a ze to byl czas,kiedy w schronie bylo kilka Kam,wiec suka dostala przydomek.

Posted

Och! Dopiero znalazłam słodką Kamcię!!!
Ona tak czeka na spacerki że mimo starości wskakuje łapkami na kratę i węszy jak brazowa wspomniała jakby na zapas:loveu: