Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Stara jak swiat,gruba,z guzem na łapie,mieszaniec owczarka.Jak ja reklamowac?Prosze,podrzuccie jakis pomysl...

Kama jest w schronisku od...chyba 8miu lat.Miala 6 lat,gdy do schroniska przyprowadzila ja jej pani-miala trudna sytuacje mieszkaniowa.Potem chciala odebrac Kame,przychodzila do schroniska,brala ja na spacer,ale na dobrych chęciach sie skonczylo i w ten sposob Kama zestarzala sie i doszczetnie zbrzydla za schroniskowa kratą.
Nigdy niczym nie podpadla,nie byla klopotliwa.W sumie lata w schronisku mijaly niepostrzezenie,z Kamą gdzies daleko w tle.I pewnie w schronisku swoj pieski zywot zakonczy.

Dzis wyszla na spacer...rwala za brame,a tam....tam byly zapachy inne niz w schronie.Byla trawa,liscie,drzewa.Kama weszyla,jakby na zapas.Chciala isc,isc ciagle naprzod,ale nogi i stawy juz nie te :shake: Zobaczyla patyczek i przypomniala sobie,ze mozna z nim sie bawic.Smutny byl to widok.Kama nie zapomniala zabawy,ale w schronisku przez tyle lat nikt sie z nia nie bawil.Usilowala nawet podskakiwac z patyczkiem w pysku...

Kama bedzie teraz stale wychodzic na spacer,razem ze swoim towarzyszem z boksu,starenkim Hektorem.Chociaz tyle mozna im dac w smutnym schroniskowym zyciu.Nawet trudno marzyc,ze kiedys wyjda tak na spacer ze swoim panem,bo pewnie juz nie dostapia tego szczescia.

Podobno nadzieja nie umiera.Mysle,ze dla Kamy-Grzaynki umarla juz pare lat temu.Ale bedzie miala swoj watek,zeby nie odeszla ,jako anonimowy pies,po ktorym nikt nawet z zalem nie westchnie.

Spojrzcie na nia.

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O moj aniele!!!!!Ale ona sie postarzala!!!!!Nie moge uwierzyc wlasnym oczom!!!!Tak jak napisalam wiola,,,nadzieja nie umiera!!!!!oby sie i jej udalo!!!!Grazynko,,,,az plakac mi sie chce ,,ile to juz lat!!!!

Posted

wczoraj tez rozrabiały.Podchodzimy z Deedee do ich boksu,a "szczeniaki" wija sie za krata,placza,ze dawno nie byly na spcerze.
KŁAMAŁY.
Potem sie dowiedzialam,ze rano zaliczyly spacerek z wolontariuszka Dominika i jej chłopakiem.
ale to nic wobec podkopu pod ogrodzenie....

Dzisiejszy spacer tez pełen wrazen,Hektor straszyl amstaffa.

Posted

Juz to widze Hektor kontra amstaf!!!!!!!:diabloti:
Narrosl ona ma od lat lat,,mowisz o tej na lapie????Kiedys z tego co pamietam spr z wetka czy sie nie powieksza itp ,,ale na szczescie obserwacja skaczyla sie pomyslnie,