maciaszek Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 20.03.2010. Bendżi został znaleziony. Martwy... :-( Niedaleko swojego domu, w opuszczonej stodole. Umierał sam, a jego "właściciele" siedzieli niedaleko, w swoim ciepłym domku. Nawet go nie szukali... Bądź szczęśliwy psiaku, tam za TM :-(. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- >!!!UWAGA KRAKÓW!!!< 10 marca 2010 ZAGINĄŁ SZNAUCER ŚREDNI adoptowany w 2008 roku! BENDŻI to staruszek - w tej chwili może nie przypominać sznaucera - z powodu choroby jest prawie cały wyłysiały. Bendżi wyszedł z posesji przy ul. Zakopiańskiej pomiędzy Forteczną i Łódzką - z powodu wieku niedowidzi, niedosłyszy, ma kłopoty z poruszaniem KONTAKT: 697 966 551 lub 889 628 346 [email protected] Proszę o każdą informację jaka może pomóc go odnaleźć! To stary pies, którego byli właściciele oddali do schroniska na początku 2008 roku, prawie rok czekał w hotelu na nowych opiekunów i u nich miał spokojnie dożyć swoich dni... a teraz? nie wiadomo czy jeszcze żyje... proszę o pomoc!!!!! TU ZAGINĄŁ BENDŻI! zdjęcia z lata - teraz miał mniej włosów... PROSIMY O POMOC W ROZWIESZANIU PLAKATÓW: kolorowy http://w999.wrzuta.pl/plik/0dILsIT6nTp/bendzi czarno biały http://w999.wrzuta.pl/plik/7WZVr5Q7qZN/bendzicb ------------------------------------------------------------------------------------ Dzisiaj do katowickiego schroniska "kochający" :angryy: :mad: właściciele przywieźli swojego psa. Był z nimi 12 lat, wychowywał się z ich dziećmi, a teraz po prostu go oddali :-(. To sznaucer średni. Umaszczenie: pieprz i sól. Ostrzyżony. Samiec. Spokojny i lekko zdystansowany, ale w stosunku do ludzi nieagresywny. Ma 12 lat, ale na nie nie wygląda. Panie w schronisku dały by mu maksymalnie 8 lat, ma bardzo ładne, białe ząbki i ogólnie wygląda fajnie. Wychowywał się z dziećmi, lubi je i może z nimi mieszkać. Nie lubi psów. Na imię ma Bendżi. Sprawa jest pilna i poważna, bo pies nie toleruje innych psów. Nie ma go gdzie umieścić - schron przepełniony, hotel wypchany. 30.01. Bendżi pojechał do Krakowa, gdzie miał mieć DT, ale jednak się nie udało i trafił do hoteliku. POTRZEBNE WSPARCIE FINANSOWE (na utrzymanie psiaka, badania i leczenie!). Bendżi szuka też domku tymaczasowego albo stałego! 22.02. Bendżi musi zostać wykastrowany (rak jądra...). Potrzebne dodatkowe środki finansowe!!! Zabieg odbędzie się za tydzień. 02.03. Bendżi wrócił po kastracji do hoteliku. Jedno z wyciętych jąder (nowotworowe) pojechało na badania histopatologiczne do Lublina. Całość kosztowała 400 zł... :( 18.10.08. Bendżi pojechał do nowego domu. Nareszcie :) :multi: :multi: :multi:. Quote
malawaszka Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 o rany i znowu to samo :placz::placz::placz: Quote
malawaszka Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 może by go do tego hoteliku krakowskiego???? jakby co to ja mam sznaucerowe 100 zł i w lutym dołożę jak dostanę wypłatę!!! Quote
monita Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Już miałam pisać, że zastanowię się nad DT ( tylko on nie lubi psów ) :shake: malawszka pamiętasz pieprzaka z Żyrardowa, jak przeżywał schronisko :shake: Trzeba się zastanowić nad tym hotelem ... Quote
weszka Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Nosz kutfa... :angryy::mad: Jakbym dorwała tego gnojka co go oddał :mad: Biedny pies :placz: Najgorsze jest to że ja teraz niewiele mogę. Nie jestem w stanie wziąć go do hotelu bo niestety zero czasu na zajmowanie się nim i szukanie domu :shake::roll: Quote
monita Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Hmmm ... to co robimy :roll: Dajemy go do hotelu, może do Kundla uda się go zabrać ( lub tylko ogłosić ) :roll: Szkoda, żeby siedział długo w hotelu, ale to lepsze niż schronisko :shake: Quote
weszka Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 monita - do Kundla nie ma szans, wiesz przecież jaka jest sytuacja... Tak jak napisałam ja nie mogę się podjąć opieki nad nim w hotelu - chyba że Ty dasz radę, no i nie wiem moze Amiga pomoże... ja tylko w weekendy mam trochę czasu ale niedługo znów na cały tydzień wyjeżdżam... Quote
weszka Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 monita napisał(a):Myślę nad DT :roll: Może być ciężko skoro nie dogaduje się z innymi psami... Jesteś w stanie izolować Maksa i Pyzę od Bandżiego??? Quote
monita Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Dobrze, dowiem się i dam znać ( mam nadzieję, że dobrą wiadomość ) :roll: Quote
Karolina_Nett Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 No właśnie, moze pieniążki które były zbierane na Ramo by na ten krakowski hotel dla Bendżiego dać? Daję do podpisu :(. edit: O widzę, że tu już raczej o DT mowa ;). Quote
madzia828 Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 podnosze i trzymam kciuki za dt:happy1: Quote
egradska Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 cudownie wręcz pokazał dzieciom, co zrobić z nim na starość:diabloti: Quote
olifka Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Rzuciłabym się na tych właścicieli jak rozwścieczona bestia gdybym ich tylko spotkała... Mam nadzieje że znajdzie się DT dla niego :) Quote
maciaszek Posted January 26, 2008 Author Posted January 26, 2008 To trzymam kciuki za DT i dziękuję, za to, że się tu pojawiłyście :)! Quote
Karolina_Nett Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Tylko szkoda że biedaczysko nie toleruje innych psów - gdyby nie to łatwiej by było o DT. Quote
zala08 Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Podnoszę... szkoda, że nie znosi innych psów.... Quote
weszka Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Tak, to jakiś minus... Oby wieści od monity były dobre... DT BEZ PSÓW BARDZO POTRZEBNY! Tylko gdzie taki znaleźć...? Quote
maciaszek Posted January 26, 2008 Author Posted January 26, 2008 Monita, cała nadzieja w Tobie (czyli tym kimś, kto by wziął psiaka na DT)... Jeśli Bendżi trafi w poniedziałek do boksu to pogryzie inne psy, a one jego i skończy się to pewnie uśpieniem tego, który zaatakował i nie może być z innymi psami w boksie (a być musi, z racji przepełnienia...). :( Quote
weszka Posted January 26, 2008 Posted January 26, 2008 Bardzo mało czasu... :( Kiepsko to widzę :( Jasna cholera! Quote
Recommended Posts