Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

20.03.2010.

Bendżi został znaleziony. Martwy... :-( Niedaleko swojego domu, w opuszczonej stodole. Umierał sam, a jego "właściciele" siedzieli niedaleko, w swoim ciepłym domku. Nawet go nie szukali...
Bądź szczęśliwy psiaku, tam za TM :-(.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

>!!!UWAGA KRAKÓW!!!<
10 marca 2010
ZAGINĄŁ SZNAUCER ŚREDNI adoptowany w 2008 roku!

BENDŻI to staruszek - w tej chwili może nie przypominać sznaucera - z powodu choroby jest prawie cały wyłysiały.
Bendżi wyszedł z posesji przy ul. Zakopiańskiej pomiędzy Forteczną i Łódzką - z powodu wieku niedowidzi, niedosłyszy, ma kłopoty z poruszaniem

KONTAKT: 697 966 551 lub 889 628 346
[email protected]

Proszę o każdą informację jaka może pomóc go odnaleźć! To stary pies, którego byli właściciele oddali do schroniska na początku 2008 roku, prawie rok czekał w hotelu na nowych opiekunów i u nich miał spokojnie dożyć swoich dni... a teraz? nie wiadomo czy jeszcze żyje... proszę o pomoc!!!!!
TU ZAGINĄŁ BENDŻI!

zdjęcia z lata - teraz miał mniej włosów...

PROSIMY O POMOC W ROZWIESZANIU PLAKATÓW:

kolorowy
http://w999.wrzuta.pl/plik/0dILsIT6nTp/bendzi

czarno biały
http://w999.wrzuta.pl/plik/7WZVr5Q7qZN/bendzicb

------------------------------------------------------------------------------------

Dzisiaj do katowickiego schroniska "kochający" :angryy: :mad: właściciele przywieźli swojego psa. Był z nimi 12 lat, wychowywał się z ich dziećmi, a teraz po prostu go oddali :-(.
To sznaucer średni. Umaszczenie: pieprz i sól. Ostrzyżony. Samiec.
Spokojny i lekko zdystansowany, ale w stosunku do ludzi nieagresywny.
Ma 12 lat, ale na nie nie wygląda. Panie w schronisku dały by mu maksymalnie 8 lat, ma bardzo ładne, białe ząbki i ogólnie wygląda fajnie.
Wychowywał się z dziećmi, lubi je i może z nimi mieszkać.
Nie lubi psów.
Na imię ma Bendżi.

Sprawa jest pilna i poważna, bo pies nie toleruje innych psów. Nie ma go gdzie umieścić - schron przepełniony, hotel wypchany.

30.01.

Bendżi pojechał do Krakowa, gdzie miał mieć DT, ale jednak się nie udało i trafił do hoteliku. POTRZEBNE WSPARCIE FINANSOWE (na utrzymanie psiaka, badania i leczenie!).
Bendżi szuka też domku tymaczasowego albo stałego!

22.02.
Bendżi musi zostać wykastrowany (rak jądra...). Potrzebne dodatkowe środki finansowe!!! Zabieg odbędzie się za tydzień.

02.03.
Bendżi wrócił po kastracji do hoteliku. Jedno z wyciętych jąder (nowotworowe) pojechało na badania histopatologiczne do Lublina.
Całość kosztowała 400 zł... :(

18.10.08.
Bendżi pojechał do nowego domu. Nareszcie :) :multi: :multi: :multi:.

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Już miałam pisać, że zastanowię się nad DT ( tylko on nie lubi psów ) :shake:
malawszka pamiętasz pieprzaka z Żyrardowa, jak przeżywał schronisko :shake:

Trzeba się zastanowić nad tym hotelem ...

Posted

Nosz kutfa... :angryy::mad: Jakbym dorwała tego gnojka co go oddał :mad:
Biedny pies :placz:
Najgorsze jest to że ja teraz niewiele mogę. Nie jestem w stanie wziąć go do hotelu bo niestety zero czasu na zajmowanie się nim i szukanie domu :shake::roll:

Posted

Hmmm ... to co robimy :roll:

Dajemy go do hotelu, może do Kundla uda się go zabrać ( lub tylko ogłosić ) :roll: Szkoda, żeby siedział długo w hotelu, ale to lepsze niż schronisko :shake:

Posted

monita - do Kundla nie ma szans, wiesz przecież jaka jest sytuacja...
Tak jak napisałam ja nie mogę się podjąć opieki nad nim w hotelu - chyba że Ty dasz radę, no i nie wiem moze Amiga pomoże... ja tylko w weekendy mam trochę czasu ale niedługo znów na cały tydzień wyjeżdżam...

Posted

Monita, cała nadzieja w Tobie (czyli tym kimś, kto by wziął psiaka na DT)...
Jeśli Bendżi trafi w poniedziałek do boksu to pogryzie inne psy, a one jego i skończy się to pewnie uśpieniem tego, który zaatakował i nie może być z innymi psami w boksie (a być musi, z racji przepełnienia...). :(