Jump to content
Dogomania

Pierwszy i niepowtarzalny FotoBlog Czarnej Flatki TOSCI :)

Recommended Posts

• Replies 9.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[CENTER][SIZE=5][COLOR=DarkGreen][B]Tizzy
[/B][/COLOR][/SIZE][/CENTER]

Przybyla do nas 1grudnia 2009. Zgarnelismy jej ze swojej okolicy z drogi. Od ponad dwoch tygodni wczesniej błakała sie tam bez celu w skorzanej obrozy. Starsznie chuda , z okropna rana pod uchem.
Interweniowalam do urzedu miasta i gminy, -nie maja pieniedzy do konca roku(!!) , starz miejska wspomniala ze ja widziala... ze sie błąka. TOZ powiedzial zeby zmusic urząd do zabrania jej (no cóż). Wszyscy tacy pomocni ze ...
W koncu nie moglam juz na to patrzec jak sie blaka i szuka zainteresowania i wzielam ja na podworko. Przez pierwsze kilka dni szukalam jej domu, az w koncu rodzice zgodzili sie zeby zostala :)

I tak u nas zamieszkala.

Jest piekna, madra, i bardzo kontaktowa jak na huskiego. Umie siad na komende, lezy na znak reka, i jezdzi ladnie w samochodzie. Poza tym je chetnie sucha karme i mokre z puszki-jak narazie trzeba ja porzadnie odkarmic bo wszystkie zebra jej widac-choc przez tydzien naprawde wydobzrala. Widac ze byla chowana z ludzmi. ale co sie stalo tego sie nie dowiemy.

Bylysmy u weta, powiedziala ze jest ok, tylko dala antybiotyk na ta rane pod uchem z ktorej saczyla sie starszna ropa, i zastrzyki przeciwbolowe zeby nie rozdrapywala sobie dalej rany.. i juz sie prawie zagoilo. Poza tym okazalo sie, ze ma cos puknięte kolano i kulala. Po zastrzykach opuchlizna zeszla i zobaczy sie co dalej sie z tym zrobi.

No i czeka ja sterylka, bo jak sie jeszcze błąkała to byla w cieczce i widzialam jak psy po niej skacza...

to narazie tyle, prosze zdjecia :)

[IMG]http://img62.imageshack.us/img62/1403/dscf6704b.jpg[/IMG]

Posted

zdjecia dalsze suni. Niestety wiekszosc wyszla zamazanych :lol:

[IMG]http://img194.imageshack.us/img194/7268/dscf6688q.jpg[/IMG]

[IMG]http://img697.imageshack.us/img697/130/dscf6693.jpg[/IMG]

[IMG]http://img691.imageshack.us/img691/8921/dscf6705.jpg[/IMG]

[IMG]http://img705.imageshack.us/img705/2053/dscf6694.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='SZPiLKA23']Sliczna jest Tosiak bedzie miał kolezanke do zabawy jak Ty siedzisz w pracy :)[/QUOTE]

no nie wiem.. Tizzy bedzie mieszkac na zewnatrz. Mama mowi nie dla psa w domu ;)
Ale wbrew pozorom wcale nie jest jej zle. trzeba tylko ciepla bude kupic-narazie spi na miekkiej podusi w garazu ;)

[quote name='Eriu']I jak to jest, żyć z dwoma psami? :)[/QUOTE]

a dobrze dobrze. Tata mowi ze to jego pies :lol: narazie zaczyna sie nia opiekowac i placi za jej leczenie, i za sterylke zaplaci-z tym ze wetka da nam znizke :)

[quote name='zerduszko']Beata, a strylka już? Czy czekasz na niespodzianki?

Słodka szczęściara :)[/QUOTE]

czesc Kamila :)

Sterylka bedzie jak cieczka sie skonczy, mysle ze przed swietami tuz jakos. Podejrzewam ze jest w ciazy-po tym jak tyle psow na nia skakalo rpzez dwa dni ;) nie chce niespodziewanek....

jest kochana :D

Posted

[quote name='betty_labrador']Sterylka bedzie jak cieczka sie skonczy, mysle ze przed swietami tuz jakos. Podejrzewam ze jest w ciazy-po tym jak tyle psow na nia skakalo rpzez dwa dni ;) nie chce niespodziewanek....
[/QUOTE]
A to ona ma jeszcze cieczkę, takie buty ;) To kamień z serca, ze masz głowę na karku!

Moja Liz też była jajkiem niespodzianką... ona była tak chuda... ja ja pasłam, a ona chudła w oczach - widać dla tak zabiedzonej suni ciąża to za duże obciążenie.

A nie uciekła komuś z powodu cieczki?

Jak one siÄ™ dogadujÄ…?

Posted

[quote name='zerduszko']A to ona ma jeszcze cieczkę, takie buty ;) To kamień z serca, ze masz głowę na karku!

Moja Liz też była jajkiem niespodzianką... ona była tak chuda... ja ja pasłam, a ona chudła w oczach - widać dla tak zabiedzonej suni ciąża to za duże obciążenie.

A nie uciekła komuś z powodu cieczki?

Jak one siÄ™ dogadujÄ…?[/QUOTE]

no daj spokoj. ona jakos narazie nie chudnie, no ale to pierwsza faza ciazy ;)

nie wiem, raczej nie, bo blakala sie dwa tygodnie, a cieczki dostala przed zabraniem jej do nas... wiec.

dogaduja sie very good. :) Tosca sie dogaduje z kazdym pieskiem i sunia :)

Posted

[quote name='Bonsai']gratulacje! :) :) :) piękna sunia. :)[/QUOTE]

czesc Olu :) dziekuje :)

Postaram sie w niedziele zrobic wiecej fotek spacerowych :)

[quote name='Shel']Hej! ;-) Śliczne psiska :loveu: a nowy przybysz ma świetne oczy![/QUOTE]

hej Szelku ;) dziekuje dziekuje. Tak oko jedno ma swietne :D i kurcze jaka roznica miedzy oczami flata a oczami huskiego :)

[quote name='furciaczek']Przyszlam pogratulowac nowego domownika!!! Miala dziewczyna szczescie ze trafila na Ciebie :)[/QUOTE]

czesc Furciak :loveu: milo ze wpadlas :)

no mysle ze bedzie miec u nas porzadne zycie :)

Posted

Właśnie widziałam na nk i mnie zamurowało...Gratuluje nowej psiny! :multi: Śliczna sunia :loveu:

PS:Może uciekła właścicielowi do kawalerów?

Posted

[quote name='eria']żeby tylko nie zechciała uciekać skoro ma mieszkać na podwórku... jakoś czarno widzę husky samego w ogrodzie.... ;)[/QUOTE]

yhym no wlasnie kurcze. Dzis bylam w pracy do 14, pozniej wracalam do domu.. i po drodze z autobusu do domu zgarnela mnie autem sasiadka. Mowi ze husky przeskoczyl plot(siatke ok 2,5 metra) i znalazl sie u nich na podworku(!) o szet a siatka nie jest uszkodzona... niezle skacze.
Mi jest jej szkoda ze tak siedzi na zewnatrz sama. Mama to jest uparta. a ze nie ma ich na weekend wzielam ja teraz do domu i normalnie sie zachowuje-wyglada jakby mieszkala w domu, spokojna przyzwyczajona do halasow najrozniejszych...

[quote name='Bewarka']Właśnie widziałam na nk i mnie zamurowało...Gratuluje nowej psiny! :multi: Śliczna sunia :loveu:

PS:Może uciekła właścicielowi do kawalerów?[/QUOTE]

czesc. dziekuje :) no jest cudna.

Moze uciekla kto ja wie..nie zgadne.

[quote name='marta&argo']wreszcie ja pokazałaś :)
sliczna jest :)
nich przeciera szlaki dla drugiego flata :P[/QUOTE]

czesc Martus :loveu:

dzieki :) mam nadzieje :P ale ja bym chciala juz troche mieszkac sama.. ale w bloku samej sie utrzymac z psem :/ chyba porazka.

[quote name='Eriu']A duże różnice w zachowaniach? W końcu rasy z zupełnie innej grupy :).[/QUOTE]

hmmm..narazie za duzo powiedziec nie potrafie bo za krotko u nas jest 12 dni ;) moze roznice wyjda pozniej. Ale narazie jak na huskiego jest nietypowa bo jest bardzo kontaktowa, lgnie do ldzui :) jest dosc dobrze zsocjalizowana.

[quote name='Shel']To czekamy na fotki :][/QUOTE]

Juz dawalam :eviltong: nastepne jutro porobie.

Aha bylam z psami dzis na dlugim bo ponad 1,5 spacerku. Moze o sankach pomysle xD

Posted

[quote name='betty_labrador']

czesc Martus :loveu:

dzieki :) mam nadzieje :P ale ja bym chciala juz troche mieszkac sama.. ale w bloku samej sie utrzymac z psem :/ chyba porazka.

[/QUOTE]

czesc ;)

w warszawie sie utrzymac to mi sie wydaje bez psa niemozliwe ;)
musisz wyemigrowac ;)
zapraszam do siebie :)

Argo teskni za Tosca :)