Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 981
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='asiamm']za każdym razem jak oglądam na zdjęciach szczęśliwego Nelsona to płakać mi się chce
Mam to samo :placz: łzy szczęścia - dziękuje Ci Kasiu :loveu: Ty wiesz za co :loveu:

No to jeszcze klacz która zakochała się w Nelsoniku :eviltong:

Posted

luka1 napisał(a):
Ziutka, ludzie pomyślą że my tak wszystko po świecie rozdajemy :cool3:

A niechaj myślą i pędzą w try miga do naszego Azorka po psiaki :mad: bo sochaczewskie to sochaczewskie :loveu: :cool3:

Posted

luka1 napisał(a):
a moją Murkę widziała - A. I nie z Sochaczewa a taka ładna jakby sie tu urodziła

No widziała...widziała :loveu:
Daj mi jesio raz linka do jej wątku :modla::modla::modla:

Posted

Ziutka napisał(a):
Ja myślę, że sochaczewski :evil_lol:

Kobyłka zdecydowanie jest sochaczewska, bo niezwykle miła i kochana, Ziutka od razu poznała :eviltong:
Ten konik to dziewczyna o imieniu Majka i naprawdę zakochała się w Nelsoniku, niestety bez wzajemności, Nelunia w ogóle nie kumał jej zalotów, a kobyłka jak tylko go widziała, przybiegała z końca pola, by sobie na niego popatrzeć, gdy zaś odchodziliśmy, długo za nami patrzyła.
Nie przybiegała, jak przychodziłam bez Nelsonika.Właściciel Majki sam był w szoku, bo jak mówił, nigdy tak nie reagowała na żadne inne psy, tym bardziej, że miał jeszcze dwa psiaki, które były jej zupełnie obojętne.:lol:
Nelson jest wspaniałym kompanem, nie wyobrażam sobie bez niego życia, ale ewidentnie był kiedyś ofiarą przemocy.Boi się kija w ręku i nie można było trzymać nawet łapki na muchy, nie mówiąc o " packaniu" much, bo Nelek uciekał na koniec ogrodu.Boi się hałasu, burzy, podniesionego głosu,ręce bym poucinała temu, kto skrzywdził Nelsona.Nie przepada za lasem, kilka razy pozwolił, byśmy sobie tam poszli, ale bez entuzjazmu, a potem kategorycznie odmawiał wejścia do lasu. Najszczęśliwy jest w domu, w Gdańsku :loveu:
Nelek kocha samochód i jazdę samochodem, jest niepocieszony, gdy trzeba wysiadać, śmiejemy się z niego za każdym razem, bo jak widzi, że jest wolne miejsce kierowcy, natychmiast tam się przesiada :lol:
Pozdrawiamy Sochaczew i sochaczewskie ciotki

Posted

czasami jest mi żal, że nie znam psiej mowy na tyle by móć poznać ich historie z czasów przedschroniskowych. Byłaby fajna książka i nie musiała bym już martwić się o kasę.

Posted

A Nelunia już się tak poczuł pewnie, że nie chciał wpuścić do domu pewnego młodego chłopaka, znajomego córki, jak już wytłumaczyłam mu, że powinien być grzeczniejszy, to zabrał swoje ulubione zabawki, czyli gumowego hamburgera i resztkę kości, której nie dał rady i " schował" w kuchni.
Nie wiem co mu się nie podobało, ale coś to musiało być, bo postanowił mnie dość zdecydowanie bronić. Pierwszy raz zdarzyło mu się tak jednoznacznie zachować. Oj, nie przepada on za facetami, oprócz mojego ojca, którego uwielbia okrutnie. Zresztą, wszystkie psy za nim przepadają, nawet te tzw. agresywne, są potulne jak baranki.

• 4 weeks later...
Posted

U Nelsonika WSZYSTKO, WSZYSTKO DOBRZE. Genialny chłopak i mam nadzieję, że szczęśliwy. Moje Kochanie i tyle :loveu: Pozdrawiamy Wszystkich, którzy pamiętają o Nelsoniku :lol:

Posted

kasikitd napisał(a):
U Nelsonika WSZYSTKO, WSZYSTKO DOBRZE. Genialny chłopak i mam nadzieję, że szczęśliwy. Moje Kochanie i tyle :loveu: Pozdrawiamy Wszystkich, którzy pamiętają o Nelsoniku :lol:

Kasiu! U Nelsonika OK a u Ciebie??!!
Czemu zniknęłaś z dogo? :placz:

• 2 weeks later...
Posted

zula131 napisał(a):
Pozdrowionka od Dino ! :lol:

Dziękujemy bardzo! :lol: Nelsonik jest grzeczny i bardzo, bardzo kochany, codziennie rano, nawet jak muszę iść do pracy, mamy taki rytuał, że Nelsonik wskakuje mi do łózka i parę minut tarzamy się, przytulamy i miziamy. Zresztą wieczorem podobnie.To być musi i nie może być inaczej.Ale Nelsonik zrobił sobie małe ałła i jutro idę z nim do weterynarza.Otóż Nelsonik ma brodawkę na ciele, Dif pewnie pamięta, a teraz próbuje sobie ją wygryźć, gdy nikt nie widzi i ma goły plac na boku, wyżarty, bez włosów, wygląda to brzydko.Nie wiem czy to go swędzi, czy boli, ale do tej pory nie ruszał jej, dopiero od dwóch dni ją tak molestuje.No, zobaczymy. Pamiętamy o Nelce, chciałabym, żeby była z Nelsonikiem, ale na razie nie jest to możliwe.