dominik_a Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Pies urodzony 11.08.2006, o imieniu Ramzes. Czarno - biały mix amstaffa "Jest bardzo spokojny, przyjazny lubi się bawić, nie ma ani kszty agresji w sobie. Nie ma obciętych uszu ani ogona. Potrzebuje dużo miejsca do biegania. Musi spać w ciepłym miejscu gdyż od małego mieszkał z nami w domu, nie brudzi, załatwia się na zewnątrz. Aktualna książeczka zdrowia. Z powodu przeprowadzki nie mamy możliwości trzymania psa w domu bo nie ma na to warunków których on wymaga. Chcemy go oddać w dobre ręce." - to informacja od jego właścicieli. Pies ma tylko kilka dni, inaczej niestety trafi do schroniska. Miłośnicy Amstaffów prosimy Was o pomoc!!!!!! Quote
majqa Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Wątek w górę, pilne !!! Kolejny astek w drodze do schronu :-(... Ten cudny pychol nie wie jeszcze, co go może czekać...:shake: Quote
dominik_a Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 Podczepiam się do postu powyżej - W górę , w górę Ramzesku!!!!! Quote
Ada-jeje Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Prosimy o pomoc cioteczki od astow, zareklamujcie Ramzesa na forach bullowatych. Quote
saganka Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Piekny pies! A jak on do innych zwierzakow, np kotow? W gore chlopie! Quote
Ada-jeje Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Dominiko czy pytalas wlascieli o ich poglad na kastracje psa? Quote
rybon36 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 jak on z innymi zwierzakami? Czy jest agresywny? Quote
Ulaa Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 doddy napisał(a):W jakim mieście jest psiak? Z tego co wiem, w Bobrku, to jest k/Oświęcimia w stronę na Libiąż Śliczny. Powinien znaleźć domek. Tylko wykastrowac by się przydało... Hanek zrobisz mu plakacik :cool3: Quote
hanek Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Oki, zrobię mu plakat. Piękny psiak. Bardzo lubię takie czarno białe, krówkowate łaciate:) Quote
hanek Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Plakat do pobrania: http://genobis.rootnode.pl/ramzes.pdf Quote
doddy Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 On ma rodowód, że w ogłoszeniu napisaliście że jest rasowy? W razie co lepiej nie używać słowa rasowy - tylko po prostu "amstaff". Na niebieskim ktoś oferuje mu DT. http://amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/viewtopic.php?t=13089 Quote
hanek Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 dominik_a? Ramzes ma rodowód? Wiesz coś o tym? Jeśli nie ma to zmienię. Quote
Ada-jeje Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 doddy czy ktos z was w Warszawie moglby sprawdzic DT bo zauwazylam ze to jest Warszawa, pozniej bysmy sie martwili o transport. Quote
doddy Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Mnie nie ma w Wawie, Beata jest w Egipcie. Musiałby ktoś inny sprawdzić. To jakaś para z tego co ja się orientuje. Warunkiem dla nich by go przyjęli na dom tymczasowy jest by nie niszczył w domu i by im zapewnić karmę. Quote
Ulaa Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 To na razie wstrzymać się z wstawianiem go na stronkę? Quote
Ada-jeje Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 doddy karma to zaden problem popytamy tez o zachowanie psa w domu, chociaz tutaj moze byc roznie bo w wlasnym domu moze pies nie niszczyc zas w nowym zanim nie zdobedzie zaufania moze byc roznie. Choc przyznaje wolalbym przed przywozem do DT zeby pies juz byl po kastracji i to bedziemy dopracowywac w najblizszych dniach bo o psie dowiedzialysmy sie wczoraj. Ulka ja mysle ze nic nie stoi na przeszkodzie zeby pychola dac na stronke. Quote
majqa Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Wczoraj zapytałam o koty i inne zwierza, wkleję więc odpowiedź, zawsze to coś w sprawie atka: "Właściciele go podsumowali, że taka taka ciepła klucha podobno, oni maja drugiego psa i on właśnie atakuje tego amstaffa, więc do psów jest uległy, natomiast jeśli chodzi o kotki to nic nie wiem na ten temat. Ale podobno to bardzo pozytywnie nastawiony psiak jest, więc chyba problemów by nie bylo z kotem. Dołączyć może napewno bo on jest psem już zdominowanym, podporzadkowanym." Hm...tym bardziej szkoda takiej bidy, bo jak wnioskuję psiak dotąd nie wie, jaki może uczynić użytek z ząbków... Quote
Ada-jeje Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Wieczorem bedzie Dominika to poprosze o nr. tel do wlascieli asta i popytam dokladnie. Faktem jest ze ast dolaczyl do psa ktorego wlasciele mieli juz wczesniej w domu i to on atakuje astka a nie odwrotnie. Quote
Ulaa Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 W takim razie jest ryzyko, że kiedy psiak napotka psa bardziej uległego od siebie, będzie postępował z nim podobnie, jak traktuje go w obecnym domu starszy pies. To zależy czy jest tak "ustawiony" przez agresora, czy ma po prostu rozmemłany charakter :roll: Dobrze byłoby zrobić jakąś próbę. Albo wydać go do domu bez innych psów. Quote
majqa Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 andzia69 napisał(a):i kolejny do kolekcji:shake: Jego łagodność i jak rozumiem sposób wychowania, mogą być tu jednak atutem w znalezieniu domku... Quote
dominik_a Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 Już jestem i wszytsko piszę. Jego właściciele mi powiedzieli, że ten pies to taka "ciepła klucha", nie ma w nim agresji, jest bardzo miło usposobiony, oni mają tez drugiegom psa i ten Amstaff jest zdominowany przez tamtego, także on ma bardzo dobry stosunek do innych zwierzat (jeśli chodzi o koty to nie wiem), jest psem już podporządkowanym. Co do jego rasowości to podejrzewam, że jest rasowy ale bez rodowodu, ta informacja na pierwszej stronie pochodzi prosto od właścicieli, co do rodowodu to napisałam tam maila ale nie odpisali, bede musiała zadzwonic. Pies potrzebujde domu docelowego lub ewentualnie DT ale od już. Quote
dominik_a Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 Majqa bardzo Ci dziekuje za wklejenie mojego Pw :loveu: Przynajmniej dogomaniacy zdobyli odpowiedzi na swoje pytania :loveu: Napewno wkrótce będziemy wiedziec więcej na temat tej mordy kochanej. Quote
Ada-jeje Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 A wiec po kolei, panstwo maja psa od szczeniaka nie jest to pies z zadnym rodowodem a wiec nie jest rasowy tylko najnormalniejszy mix astka. Drugi pies to jest czeroletni husky. Ramzes nie niszczy w domu, nie jest tez agresywny w stosunku do kotow, u sasiada za plotem sa koty i nie wykazjue zadnej agrsji. Umnie chodzic na smyczy ale ciagnie. Wyprosilam zeby u panstwa jeszcze zostala zrobiona kastracja i pan sie zgodzil ale niesety powiedzial wyraznie ze nie chce juz ponosic kosztow zwiazanych z psem. Jutro dzwonie do lecznicy i robie jak najblizszy termin na kastracje dla Ramzesa. Prosimy o wsparcie finanasowe w kastracji a my rowniez pomyslimy o bazarku dla Ramzesa tylko ze nie mozemy czekac na wplyw kasy z bazarku a pieniazki pozyczymy z skarpety innego psa. Dominko prosze zmien zdanie w poscie na mix amstaffa. Quote
Recommended Posts