karolciasz28 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Rufi w Metrze!!!:multi: Bo Nero dzięki Papryczcechilli, a Rufi że dodałam go na cafeanimal.:p Quote
Reno2001 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Suuuper. Bardzo się cieszę. Oby ogłoszenie przyniosło efekt!!! Quote
Ulka18 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Super ! Oby byly telefony w jego sprawie :kciuki: Quote
agusiazet Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Lansujemy Rufiego jak się da, oby komuś wpadł w oko! Quote
Ra_dunia Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Rewelacja! Aż dwa psiaki mają zwiększoną szansę :) cudnie :) Quote
Murka Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 A ja się własnie zastanawiałam skąd takie zainteresowanie Rufim :) Dostałam SMSa (pytanie ile Rufi ma lat) i telefon. Dzwoniła miła Pani z Chorzowa... mieszka w bloku. No i tu jest problem, bo nie mam pojęcia czy Rufi sie zaklimatyzuje w mieszkaniu. Czystość zachowuje, ale podejrzewam, że podczas zostawania sam będzie grandził. Poza tym on jest taki "słoniowaty", niedelikatny... no i ze spuszczaniem ze smyczy będzie problem, bo Rufi czasem "głuchnie", a instynkt łowiecki ma... a wybiegać i pobawić się potrzebuje. Obiecaliśmy tej pani do wieczora dać znać. Nie wiem co robić. Może to szansa dla Rufika na normalny dom, może się zaklimatyzuje bez większych problemów... Co sądzicie??? Quote
Ra_dunia Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 o kurcze - ale tempo. Fakt - Rufik chyba nigdy nie był testowany na przebywanie w domu. Teraz to aż strach po tych wszystkich zwrotach psy wydawać. Wiadomo coś więcej o Pani? Mieszka sama, czy z rodziną? Jak długo Rufi by zostawał sam? Czy jest aktywna (tzn chodzi mi o długie spacery). Quote
malibo57 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Murko, ja bym spróbowała. Rufi nie musi byc spuszczany z linki, zeby sie wybiegać A na poczatek mozna im zaproponowac kenel na czas pozostawiania go samego w domu. Dajmy mu szansę, proszę Quote
Ulka18 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Ja bym byla za sprawdzeniem domku :fadein: Jesli nie Rufi, to moze inny psiaczek moglby tam zamieszkac np. Karmelka, Jarus. Quote
agusiazet Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 [quote name='Ulka18']Ja bym byla za sprawdzeniem domku :fadein: Jesli nie Rufi, to moze inny psiaczek moglby tam zamieszkac np. Karmelka, Jarus.[/QUOTE] Ulka ma rację, trzeba sprawdzić dom, to podstawa - dla Rufiego, czy dla innego pieska! Quote
karolciasz28 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Ale tempo! Również jestem za sprawdzeniem,domu,może to ten jedyny. Quote
malibo57 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 I, oby był dla Ruficzka - jemu juz naprawde sie należy Quote
Panca Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 o rety ...swiatelko w tunelu sie pojawilo....trzymam kciuki.... Quote
Murka Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Nie wiem czy coś z tego wyjdzie, bo ta pani się nie odzywa. TZ Próbował wczoraj wieczorem dzwonić, ale w tle rozpłakało się małe dziecko (chyba się zbudziło) i musiał się rozłączyć. Pani nie oddzwoniła do teraz, a my dziś mieliśmy takie urwanie głowy, że wypadło nam to z głowy. Ta pani nic nie wspominała o dziecku, więc nie wiem czy to jej. Jeśli tam jest małe dziecko, to Rufi się nie nadaje do tego domu :( Spróbujemy zadzwonić jutro. Quote
malibo57 Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Rufi nie lubi dzieci? Czy chodzi tylko o to, że jest, hm..grubianinem?;-) Quote
Ulka18 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Do malych dzieci to rzadko ktory pies sie nadaje. Starszy pies raczej potrzebuje spokoju, a nie ruchu i zamieszania. Quote
malibo57 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Popieram, Ulka. Ogólnie nie przepadamy za domami z dziećmi, bo rzadko bywa, że dzieci sa uczone szacunku dla innych stworzeń. Ale widziałam zdjęcia Rufiego z Hanią i sadziłam, że on generalnie nie ma nic przeciwko. Quote
Ulka18 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Bo te dzieci 'obecne' sa jakies inne niz my bylysmy, czy sa nasze dogomaniackie dzieci. Wszystko im sie nalezy, sa niewychowane, chamskie, zwierzat nie umieja szanowac, strach wydac psa do domu z dzieckiem. Hania od Murkow jest bardzo grzeczna, od malenkiego chowana z psami, to co innego. Quote
malibo57 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Jasne. Wiem, niestety, że tak wygląda "młodzieży chowanie". Smutne, ale prawdziwe i powszechne. Quote
Murka Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Nie chodzi o to, że Rufi nie lubi dzieci, bo on ogólnie jest łagodny, ale potrafi ostro zareagować na np. gwałtowne złapanie go. Jest też jakiś uczulony na punkcie swojego zadu (tam ma tajemniczą bliznę). TZa kiedyś solidnie pogryzł w rękę, do dzisiaj ma bliznę. Nie zaryzykujemy oddania go do mieszkania z małym dzieckiem. Zwłaszcza, że Rufi jest baaardzo niedelikatny, unikamy spacerów Hani kiedy Rufi jest na ogrodzie, kiedyś gdy była na rękach TZa, podskoczył i drapnął ją pazurem koło oka. Rozmawiałam dzisiaj z tą panią, mają 1,5 roczne dziecko :( Poza tym przemyśleli sprawę i stwierdzili, że mają za małe mieszkanie dla dużego psa. Mam im podesłać jakieś mniejsze pieski nadające się do małego dziecka. Może inna psinka znajdzie domek. Quote
halcia Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 I nici...gdyby pani od razu wspomniała o dziecku,nie miałybysmy nadziei,a tak... Quote
agusiazet Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Szkoda, że nie ma domku dla Rufiego, ale to nie był dobry dom dla niego!!! Kasiu, jaką Rufi jada karmę? Albo powinien jadać? Quote
Recommended Posts