Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czas na rozliczonko Rufcia:

Stan konta na 24 marzec wynosił +539 zł
Wpłaty:

20 zł eloise (bazarek)
20 zł eloise
200 zł Malibo57
50 zł KubaP
50 zł Ulka18
50 zł agusiazet
Razem: 929 zł

Koszty:
360 zł hotelowanie
17,70 zł aspicam
15 zł przejazd do lecznicy do Stalowej Woli 1/2 kosztów
25 zł morfologia
32 zł antybiotyk
Razem: 449,70 zł

929 zł - 449,70 zł = 479,30 zł
Stan konta na 23 kwiecień +479,30 zł.

Posted

Panca napisał(a):
z tym dozywociem to tez czasem tak mysle bo dla niego u Murki jest jego dom i na pewno jest szczesliwy

Tak hotelik to Rufciowy domek jest i często myślę, że i tak nasz wielkopies miał szczęście, że trafił do hoteliku i grzeje w nim dupkę jak w domu, którego nikt mu nie chce dać! Ludzie nie chcą dużych psów:(

Posted

[quote name='agusiazet']Tak hotelik to Rufciowy domek jest i często myślę, że i tak nasz wielkopies miał szczęście, że trafił do hoteliku i grzeje w nim dupkę jak w domu, którego nikt mu nie chce dać! Ludzie nie chcą dużych psów:(

Ja chcę, ale już nie mogę :placz: A takiego dożywocia tylko pozazdrościć :lol:

Posted

Nie wiem jak u psów, ale u ludzi nie każdy antybiotyk działa. Często należy dobrać antybiotyki pod konkretnego człowieka.
Jak ostatnio brałam - dostałam przykaz, że jak po 3 dniach nie poczuję się lepiej, to koniecznie mam przyjść z powrotem i będą mi coś innego dobierać. Antybiotyk antybiotykowi nie równy.
Martwi mnie ta choroba Rufika. Pewnie ta zima dała mu nieźle w kość.
Byłabym za tym, żeby zrobić mu kompleksowe badania. Murko - dowiedz się proszę o koszt.

Posted

Prawdopodobnie Rufi ma problemy z oddychaniem/sercem i stąd bierze się zapalenie gardła - od ciągłego chrychania. Wetka zaleciła podawać mu Vasotop, a za ok. tydzień zrobić znów morfologię. Zobaczymy wówczas jakie jeszcze badania można by mu zrobić.

Posted

Murka napisał(a):
Prawdopodobnie Rufi ma problemy z oddychaniem/sercem i stąd bierze się zapalenie gardła - od ciągłego chrychania. Wetka zaleciła podawać mu Vasotop, a za ok. tydzień zrobić znów morfologię. Zobaczymy wówczas jakie jeszcze badania można by mu zrobić.

Murko, tylko czy takie leczenie "na oko" nie pogorszy sytuacji? Mnie zawsze trochę przeraża stwierdzenie "prawdopodobnie"... i eksperymentowanie z lekami (może pomogą).
Ruficzek choruje już dość długo, póki co nic mu nie pomogło. Chyba na prawdę czas na komplet badań pod wszelkim kątem... Też się dołożę do kosztów...

Posted

Moze Rufi ma takie problemy z sercem i plucami jak inne psy z mielca np. suczka onek ANNI, ktora pojechala do Niemiec. Doktor nie chcial ja puscic, bo oddech miala przyspieszony! Tymczasem bardzo dobrze zniosla podroz, miala RTG i EKG, gdzie wyszla woda w plucach. Bierze codziennie tabletki na odwodnienie.

Posted

Wetka zakładała, że jeśli antybiotyk nie pomoże to muszą to być problemy z sercem (osłuchiwała Rufika i coś tam się jej nie podobało). Dostaje lek, który nawet jeśli nie pomoże to nie zaszkodzi.
Jutro zadzwonię do niej i zapytam kiedy możnaby podjechać z Rufciem na kompleksowe badania.