jaanna019 Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Decyzja o zabiegu jak najbardziej słuszna, popieram całym sercem. Mam nadzieję, żę po zabiegu szybko wróci do normy :) Quote
PaulinaT Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Trzymam za was kciuki! Ślicznieje- na tych zdjęciach zrobił się już z niego szarpek pełną gębą! Quote
Potter Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Jedziemy na akcję w sprawie [COLOR=red][B]smalcowników[/B][/COLOR], [B]z Jędrzejowa do Radomia przez Kielce[/B]- mamy jedno miejsce w samochodzie. Wiecej szczegółów: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105513[/URL] Quote
albax1 Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Shar Pei nie jest autystyczny - taki ma charakter . Jest to pies jednego właściciela i bardzo trudno mu zaakceptować kogoś innego. Nie toleruje obcych. Nie daje im się zbliżać , nie bierze od obcych jedzenia. Ma charakter bardzo podobny do chow chow.To pies mało wylewny, ale wystarczy być z nim w jednym pomieszczeniu, dać jeść i do niczego nie zmuszać na siłę, aby sam przekonał się do człowieka i sam będzie zabiegać o względy i pieszczoty. Szukajcie chętnych na adopcję wśród wielbicieli rasy i tych co już takiego psa kiedyś mieli - oni będą umieli porozumieć się z nim , a on doceni ich starania. Monika Quote
PaulinaT Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Trzymam kciuki :thumbs: :thumbs: :thumbs: Quote
eliza_sk Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Kastracja i operacja powiek, oby było dobrze, tyle biedak nacierpliał :) Quote
Potter Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Zawiozłam Fąfla dzisiaj na zabieg do Kielc i łudziłam się, że poczekam z godzinkę i wrócimy z psem. Okazało się, że zabieg na powiekach może trwać ze 2 h, potem kilka godzin będa go jeszcze obserwować, bo szarpy podobno fatalnie znoszą narkozę. Tak że poradzono mi wrócić do Jędrzejowa i czekać na telefon ok . 18-tej :shake:. Nie dosyć, że wynik operacji niepewny, to jeszcze muszę jeździć w tę i z powrotem jak głupia. Quote
Potter Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Przed chwila miałam telefon z lecznicy, że można Fąfla odbierać (teraz czekam na samochód). Podobno udało się wykonać i kastrację i operację entropium. No i się wybudził :lol:. Koszt zabiegu: [B]220 zł[/B]. Teraz trzeba będzie zająć się jego skórą (bo cały czas ma jakieś zmiany, pomimo że je tylko karmę leczniczą R.C Urinary) i tą krwią w kupie :shake: . Quote
ewelinka_m Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Fąfelek po zabiegu czeka na nowy domek! Quote
Agama Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Potter napisz jak juz wrocicie-skoro sie wybudzil to znaczy ,ze jest silny i co najwazniejsze prawdopodobnie nie ma ameloidozy,na ktora tak czesto umieraja szarpki mam zmarszczaki od 11 lat oczywiscie dalej trzymam kciuki Quote
eliza_sk Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Teraz tylko dobry domek dla zmarszczaka :) Quote
Diana S Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Jest ktos psem w ogole zainteresowany?.... Quote
eliza_sk Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 z tego co przekazała mi Potter nikt konkretny :( Quote
Reksiu21 Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Przepraszam, ale mam takie pytanko, gdzie jest Jedzejow?:oops: Quote
eliza_sk Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 40 km za Kielcami w stronę Krakowa :) Quote
Reksiu21 Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 A moze bym mogla go na strone internetowa organizacji shar-pei-in-not.de podac? Czy chcecie zeby w Polsce byl zaadoptowany? To zawsze jakas szansa dla niego... Jezeli mam go podac, to prosze o jak najwiecej informacji, to przetlumacze na niemiecki i wysle kobiecie ktora prowadzi strone, to go wstawi. Quote
eliza_sk Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Powiem ci że za adpocję Fąfla odpowiedzialna jest Potter, jak jutro się z nią będę widzieć to przedstawię jej twoją propozycję. Dzięki :loveu: Quote
andzia69 Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 [quote name='albax1'] Szukajcie chętnych na adopcję wśród wielbicieli rasy i tych co już takiego psa kiedyś mieli - oni będą umieli porozumieć się z nim , a on doceni ich starania. Monika[/quote] szukamy...tylko jakoś nikt nie chce, a są już4 sp do adopcji - w tym 3 w schroniskach,w tym jeden z papierami:-( Quote
Recommended Posts