Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jedziemy na akcję w sprawie [COLOR=red][B]smalcowników[/B][/COLOR], [B]z Jędrzejowa do Radomia przez Kielce[/B]- mamy jedno miejsce w samochodzie.
Wiecej szczegółów:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105513[/URL]

Posted

Shar Pei nie jest autystyczny - taki ma charakter . Jest to pies jednego właściciela i bardzo trudno mu zaakceptować kogoś innego. Nie toleruje obcych. Nie daje im się zbliżać , nie bierze od obcych jedzenia. Ma charakter bardzo podobny do chow chow.To pies mało wylewny, ale wystarczy być z nim w jednym pomieszczeniu, dać jeść i do niczego nie zmuszać na siłę, aby sam przekonał się do człowieka i sam będzie zabiegać o względy i pieszczoty.
Szukajcie chętnych na adopcję wśród wielbicieli rasy i tych co już takiego psa kiedyś mieli - oni będą umieli porozumieć się z nim , a on doceni ich starania. Monika

Posted

Zawiozłam Fąfla dzisiaj na zabieg do Kielc i łudziłam się, że poczekam z godzinkę i wrócimy z psem. Okazało się, że zabieg na powiekach może trwać ze 2 h, potem kilka godzin będa go jeszcze obserwować, bo szarpy podobno fatalnie znoszą narkozę. Tak że poradzono mi wrócić do Jędrzejowa i czekać na telefon ok . 18-tej :shake:. Nie dosyć, że wynik operacji niepewny, to jeszcze muszę jeździć w tę i z powrotem jak głupia.

Posted

Przed chwila miałam telefon z lecznicy, że można Fąfla odbierać (teraz czekam na samochód). Podobno udało się wykonać i kastrację i operację entropium. No i się wybudził :lol:.

Koszt zabiegu: [B]220 zł[/B].

Teraz trzeba będzie zająć się jego skórą (bo cały czas ma jakieś zmiany, pomimo że je tylko karmę leczniczą R.C Urinary) i tą krwią w kupie :shake: .

Posted

Potter napisz jak juz wrocicie-skoro sie wybudzil to znaczy ,ze jest silny i co najwazniejsze prawdopodobnie nie ma ameloidozy,na ktora tak czesto umieraja szarpki
mam zmarszczaki od 11 lat
oczywiscie dalej trzymam kciuki

Posted

A moze bym mogla go na strone internetowa organizacji shar-pei-in-not.de podac? Czy chcecie zeby w Polsce byl zaadoptowany? To zawsze jakas szansa dla niego... Jezeli mam go podac, to prosze o jak najwiecej informacji, to przetlumacze na niemiecki i wysle kobiecie ktora prowadzi strone, to go wstawi.

Posted

[quote name='albax1']
Szukajcie chętnych na adopcję wśród wielbicieli rasy i tych co już takiego psa kiedyś mieli - oni będą umieli porozumieć się z nim , a on doceni ich starania. Monika[/quote]

szukamy...tylko jakoś nikt nie chce, a są już4 sp do adopcji - w tym 3 w schroniskach,w tym jeden z papierami:-(